ماهی یکی از غذاهای لذیذ بین گروه‌های سنتی مختلف محسوب می‌شود. این غذا همیشه یک انتخاب مناسب و گزینه‌ای محبوب است، به ویژه ماهی قزل آلا که معمولا سهم بیشتری در سبد مصرف خانواده‌ها دارد. بااین‌حال، برای بسیاری از مردم، بوی ماهی ناخوشایند است و این موجب می‌شود که از مصرف آن خودداری کنند. در صورتی که از بین بردن بوی ماهی کار سختی نیست و منجر به طعمی لذیذ در این غذای پرخاصیت می‌شود. بنابراین، در این مقاله ۱۷ نکته برای مزه دار كردن ماهی قزل آلا و فوت و فن طعم دار کردن آن را می‌خوانید.

چرا باید ماهی را مزه‌دار کنیم؟

ماهی قزل‌آلای مزه‌دار شده

ماهی قزل‌آلای مزه‌دار شده به ماهی آزادی گفته می‌شود که قبل از پخت برای مدتی در یک چاشنی اغلب مایع قرار می‌گیرد. طعم این چاشنی که از مواد مختلفی تشکیل شده در گوشت ماهی ترکیب می‌شود و به آن طعم بهتری می‌بخشد. چاشنی به کار رفته برای مرينيت کردن ماهی قزل آلا جایگزین سالمی برای سس‌ها و چاشنی‌های فروشگاهی است. چاشنی‌های موجود در بازار اغلب سرشار از مواد نگهدارنده و نمک یا قند فراوان هستند که به بدن آسیب می‌زنند. از سویی دیگر، ماهی قزل‌آلا منبعی غنی از پروتئین، ویتامین‌ها و امگا۳ است که اگر با مواد غذایی سالمی ترکیب شود، خواص مفید آن چند برابر خواهد شد. برای مزه دار کردن ماهی قزل آلا روش‌های فراوانی وجود دارد. در ادامه، ۱۷ طرز مزه دار كردن ماهي سالمون را معرفی می‌کنیم.

در مامانپز ثبتنام کن

طرز مزه دار كردن ماهي قزل الا

۳ ماده اصلی که در تمام روش‌ها برای مرينيت كردن ماهی قزل آلا وجود دارند، عبارت‌اند از:

ممکن است اندازه این مواد در هر روش مزه دار کردن خانگی ماهی متفاوت باشد. در تمام روش‌ها باید مواد لازم را ابتدا در ظرفی بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس، قطعات ماهی را کاملا خشک کنید و در یک پاکت پلاستیکی یا ظرف شیشه‌ای بریزید. قطعات ماهی باید کوچک باشند تا به‌خوبی مزه‌دار شوند. چاشنی تهیه شده به یکی از روش‌ها را در پاکت ماهی بریزید و درب آن را محکم ببندید. این پاکت یا ظرف را قبل از پخت به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید. البته، می‌توانید این کار را از یک شب قبل نیز انجام بدهید، اما برای مزه‌دار شدن ماهی قزل‌آلا چه کنیم؟

۱. مزه دار کردن ماهی با تمر هندی

مزه دار کردن ماهی با تمر هندی

تمر هندی یکی از چاشنی‌های رایج برای مزه دار كردن ماهي قزل الا است. برای طعم دار کردن ماهی با تمر هندی به تمر هندی، سبزی‌های معطر، نمک، ادویه، پیاز، سیر و فلفل نیاز دارید.

جهت مرینیت کردن ماهی به این روش، ابتدا تمر هندی را در یک لیوان آب گرم می‌ریزیم و هم می‌زنیم و کنار می‌گذاریم. سپس مقداری گشنیز و نصف آن، شنبلیله را به همراه پیاز، سیر و فلفل خرد و با هم مخلوط می‌کنیم.

ماهی را می‌توان به دلخواه با ادویه‌ای مثل زردچوبه یا ادویه مخصوص ماهی مزه دار کرد و چند دقیقه‌ای در یخچال قرار داد، بعد از آن ماهی را تفت می‌دهیم و سبزی‌ها را به آن اضافه می‌کنیم تا روی شعله‌ی کم قرار بگیرند.

در نهایت، تمر هندی را از صافی رد می‌کنیم و به مواد داخل قابلمه اضافه می‌کنیم. سپس اجازه می‌دهیم یک ساعت این مواد با هم بپزد، بعد از آن غذا آماده است.

۲. مزه دار کردن ماهی با زعفران

بسیاری از سرآشپزها معتقدند که مزه دار كردن ماهي با زعفران بهترين روش طعم دار كردن ماهي است. برای مزه دار كردن ماهي با زعفران، به پیاز، سیر، آب لیموی تازه، نمک، فلفل و زعفران دم‌کرده نیاز دارید.

ابتدا پیاز و سیر را خرد می‌کنیم و به همراه مقداری آب لیمو به ماهی اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم، نیم ساعت در یخچال بماند. بعد از آن هم روی ماهی نمک و فلفل می‌ریزیم. موقع سرخ کردن ماهی، هر دو طرف آن را زعفران دم کرده می‌زنیم و در روغن داغ قرار می‌دهیم تا کامل سرخ شود.

۳. مزه دار كردن ماهي قزل آلا قبل از سرخ كردن

مزه دار كردن ماهي قزل آلا قبل از سرخ كردن

بهترین راه جهت مزه دار كردن ماهي براي سرخ كردن طعم دار کردن آن با آرد سوخاری است. به‌هرحال، کمتر کسی می‌تواند از خیر یک ماهی سرخ‌شده ترد و خوشمزه بگذرد. برای مزه دار كردن ماهي براي سرخ كردن به سیر، پیاز، تخم‌مرغ، آرد سفید و پودر سوخاری نیاز است.

برای مزه دار كردن ماهي قزل الا براي سرخ كردن، ابتدا ماهی را در پیاز و سیر رنده شده می‌خوابانیم، نمک و فلفل را به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم که حدود نیم ساعت در یخچال بماند.

در مرحله بعدی از مزه دار كردن ماهي قزل الا سرخ شده، یک ظرف تخم مرغ هم زده و ظرف دیگر آرد سوخاری و آرد سفید را آماده می‌گذاریم، ماهی‌های داخل یخچال را اول در آرد سفید، بعد در تخم مرغ و سپس در پودر سوخاری قرار می‌دهیم.

در نهایت، ماهی‌ها را در روغن داغ قرار می‌دهیم و هر دو طرف آن را سرخ می‌کنیم‌. بعد از سرخ شدن آن‌ها را موقتا روی دستمال قرار می‌دهیم تا کامل روغنش گرفته شود. در این مرحله غذا آماده‌ سرو است.

۴. مزه دار كردن ماهي در فر

بهترين روش طعم دار كردن ماهي برای کسانی که می‌خواهند ماهی را با طعمی متفاوت نوش جان کنند، طعم دار كردن ماهي قزل آلا با سرکه، سس سویا و کنجد است. برای طعم دار کردن ماهی به این روش، باید سیر، پیاز، سس سویا، سرکه، پودر زنجبیل و کنجد آماده کنید.

برای شروع، سیر و پیاز را خرد می‌کنیم در ماهیتابه‌ای که از قبل روغن آن داغ شده می‌ریزیم. کمی تفت می‌دهیم و بعد سس سویا، سرکه و به دلخواه پودر زنجبیل را به آن اضافه می‌کنیم. کمی که حرارت دید آن را روی ماهی می‌ریزیم و ماهی را به مدت ۲۵ دقیقه در فر قرار می‌دهیم.

بعد از پخته شدن ماهی، روی آن را با کنجد و کمی جعفری تزیین می‌کنیم، سپس در ظرف مناسب قرار می‌دهیم تا آماده‌ سرو شود.

۵. مرینیت کردن با کمک سیر و لیمو

مرینیت کردن با کمک سیر و لیمو

قدیمی‌ترین روش طعم دار كردن ماهي قزل آلا استفاده از لیمو و سیر است. آبلیموی طبیعی و مقدار زیادی سیر تازه ماهی قزل‌آلا را لذیذتر می‌کند. این چاشنی مناسب ذائقه کودکان و بزرگسالان است. قزل‌آلایی که با این چاشنی طبخ شده در کنار باقالی پلو یک غذای ایرانی پرطرفدار است. مواد لازم در این روش عبارت‌اند از:

۶. مزه دار کردن ماهی قزل آلا به سبک ژاپنی‌ها

تری‌یاکی روشی دیگر برای طعم‌دار شدن ماهی است که ژاپنی‌ها ابداع کرده‌اند. این چاشنی شیرین، خوش‌طعم و فوق‌العاده است و در کنار برنج ساده و کلم بروکلی به یک غذای خانگی دلچسب تبدیل می‌شود. ژاپنی‌ها برای مزه‌دار کردن ماهی از این مواد استفاده می‌کنند:

سس تری‌یاکی نیز از موادی مانند سس سویا، شکر قهوه‌ای، زنجبیل و عسل درست می‌شود.

۷. مرينيت كردن ماهی قزل آلا با خردل و عسل

مرينيت كردن ماهی قزل آلا با خردل و عسل

این چاشنی محبوب بچه‌هاست! عسل شیرین و خردل تند طعم فوق‌العاده‌ای به ماهی می‌دهند. این ماهی را می‌توانید با سالاد سبزیجات یا سیب‌زمینی سرخ کرده میل کنید. موادی که برای مزه دار کردن ماهی به این روش به کار می‌روند عبارت‌اند از:

۸. چاشنی سریراچای شیرین

اگر عاشق طعم شیرین و تند هستید، این چاشنی مخصوص شماست. سس سریراچای یک سس بسیار تند است که در کنار زنجبیل و عسل طعم ماهی شما را دگرگون می‌کند. برای مزه دار کردن ماهی قزل آلا با چاشنی سریراچای شیرین باید از این مواد استفاده کنید:

۹. مرينيت كردن ماهی قزل آلا به سبک یونانی

مرينيت كردن ماهی قزل آلا به سبک یونانی

این چاشنی برگرفته از سبک آشپزی یونانی است. سبک یونانی به ماهی طعمی تازه و گیاهی می‌دهد که با هر غذای جانبی خوشمزه می‌شود. مواد به کار رفته در این چاشنی مرینیت کردن ماهی عبار‌ت‌اند از:

۱۰. استفاده از فلفل هالوپینو و لیمو

این روش برای مرينيت كردن ماهی قزل آلا به ماهی طعمی هیجان‌انگیز می‌دهد. طعم بسیار تند فلفل‌های هالوپینو در کنار مزه لیمو مناسب خاص‌پسندهاست. شما می‌توانید همراه با این ماهی کاهو، کلم ترشی یا آناناس سرو کنید تا سفره‌ای رنگارنگ و جذاب چیده شود. برای مزه‌دار کردن ماهی با این روش به این مواد نیاز دارید:

۱۱. مرینیت کردن ماهی با سرکه بالزامیک و عسل

در صورت مرینیت ماهی قزل آلا به این روش، طعم شیرین عسل تازه کوهستان به خوبی با سرکه بالزامیک ترکیب می‌شود. این مواد به ماهی قزل‌آلا طعمی شگفت‌انگیز می‌بخشند که می‌توانید آن را همراه با سالادی از گوجه فرنگی، آووکادو و خیار سرو کنید. مواد لازم برای مزه‌دار کردن ماهی با این روش عبارت‌اند از:

۱۲. مزه‌دار کردن ماهی با سس رَنچ

مزه‌دار کردن ماهی با سس رَنچ

ماهی قزل‌آلای فرآوری شده با سس رنچ طعمی بهشتی دارد. سس رنچ یک سس سالاد آمریکایی است که از سس خردل، سیر، سرکه و سبزیجاتی نظیر شوید، جعفری و پیازچه درست می‌شود. ماهی پخته شده با این چاشنی را می‌توانید در کنار کلم بروکلی یا کدو سرو کنید. برای مرینیت کردن ماهی قزل آلا با سس رنچ باید از این مواد استفاده کنید:

۱۳. مرینیت کردن ماهی به سبک ایتالیایی

سبزیجات و ادویه‌های ایتالیایی موجود در این چاشنی ساده، خوش‌طعم و جذاب هستند. ماهی قزل‌آلا با این چاشنی در کنار قارچ، گوجه گیلاسی و سالاد لوبیا و پاستای کانلونی مهمانان شما را به وجد می‌آورد. مواد لازم برای مرينيت کردن ماهی با این روش عبارت‌اند از:

۱۴. مزه‌دار کردن ماهی با کنجد و زنجبیل

روغن کنجد عطر و طعم بی‌نظیری دارد. اگر این روغن با مرکباتی مانند لیمو ترش ترکیب شود، به ماهی مزه فوق‌العاده‌ای می‌دهد. کافیست به این مواد کمی زنجبیل اضافه کنید تا به معجزه این روش ایمان بیاورید! ماهی که با این روش مزه‌دار شده را می‌توانید با اسفناج، لوبیا سبز یا بروکلی سرو کنید. مواد مورد نیاز برای این روش نیز عبارت‌اند از:

۱۵. طعم دار كردن ماهي قزل آلا با شیر

یکی از روش های مزه دار کردن ماهی یخ‌زده استفاده از شیر است. برای این کار باید ماهی یخ‌زده را درون ظرفی حاوی شیر قرار بدهید و اجازه بدهید تا یخ آن کاملاً باز شود. سپس، آن را به یکی از روش‌هایی که برای طعم‌دار شدن ماهی توضیح دادیم، مزه‌دار کنید.

۱۶. مزه دار كردن ماهي با رب انار

مزه دار كردن ماهي با رب انار

اگر می‌خواهید ماهی با طعمی ترش داشته باشید، می‌توانید آن را مثل غذاهایی همچون مرغ ترش با رب انار آماده کنید. مزه دار كردن ماهی با رب انار بسیار ساده است. برای این کار باید ماهی را به روغن زیتون، آبلیموی تازه، نمک، زردچوبه، ادویه مخصوص ماهی، فلفل، رب انار و پیاز آغشته کنید و در یخچال بگذارید تا همراه با این مواد مزه‌دار شود. سپس، آن را سرخ یا گریل کنید.

۱۷. مزه دار كردن ماهي با ماست

برای مزه دار کردن ماهی قزل آلا می‌توانید از ماست هم استفاده کنید. شیر، ماست، تخم مرغ، روغن، نمک و فلفل را با هم ترکیب کنید و آن را برای طعم دار کردن ماهی به کار ببرید.

فوت ‌و فن مرينيت كردن ماهی قزل آلا

مرينيت كردن ماهی قزل آلا

مزه دار کردن ماهی قزل آلا شبیه مزه‌دار کردن گوشت قرمز یا مرغ است. برای خوش‌طعم شدن ماهی باید تمام فوت‌وفن‌های لازم را بدانید. راز خوشمزه شدن ماهی این است که:

ادویه مخصوص ماهی قزل آلا

راز خوشمزه شدن ماهی قزل آلا استفاده از ادویه‌های آسیاب‌شده است. ادویه‌های تازه آسیاب‌شده بهتر از سایر ادویه‌ها در بافت ماهی نفوذ می‌کنند. فلفل پاپریکا، فلفل بسیار تند، پودر پیاز یا ادویه‌های مخصوص ماهی برای مزه‌دار کردن ماهی گزینه‌های بسیار خوبی هستند.

نگهداری ماهی مزه دار شده در یخچال

نگهداری ماهی مزه دار شده در یخچال

شاید از خود بپرسید که ماهی مزه دار شده چند روز در یخچال میماند؟ معمولا ماهی تازه‌ای که مزه‌دار شده را می‌توان تا ۲ روز درون یخچال نگه‌داری کرد. بااین‌حال، بهترین زمان مصرف پس از مزه دار کردن ماهی تا ۲۴ ساعت است.

ماهی که با روش‌های مختلف مرینیت کردن ماهی مزه‌دار شده و پس از آن منجمد شده را هم می‌توانید تا ۳ ماه درون فریزر نگهداری کنید. ماهی دودی مزه‌دار شده را هم می‌توانید تا ۱۰ روز درون یخچال نگهداری کنید.

کلام آخر

مرينيت كردن ماهی قزل آلا روشی فوق‌العاده برای طبخ این غذای دریایی است. برای طبخ ماهی مرينيت شده باید از حرارت متوسط استفاده کنید تا گوشت ماهی به‌خوبی بپزد. در این مطلب، ۱۷ روش جدید برای مزه‌دار کردن ماهی معرفی کردیم. شما برای مرينيت کردن ماهی چه روش‌هایی پیشنهاد می‌کنید؟

سؤالات رایج

ماهی مزه دار شده چند روز در یخچال میماند؟

۱۰ روز.

مواد لازم براي مزه دار كردن ماهی چیست؟

مواد لازم برای طعم دار کردن ماهی به روشی بستگی دارد که به کار می‌برید اما استفاده از آبلیمو، زعفران و سیر رایج‌تر است.