شاید این جمله به نظر کلیشهای بیاید، اما قرمه سبزی یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است. این غذای خانگی خوشطعم و جذاب به اندازه خانوادههای ایرانی دستورپخت و نکات پخت قورمه سبزی دارد. هر یک از ما روشی برای پخت این غذا داریم که فوتوفن آن را از اجدادمان آموختهایم. البته، ممکن است همه نتوانند این غذای خانگی را بچشند چون یکی از مواد اصلی برای تهیه قرمه سبزی، گوشت قرمز است. پس چاره چیست؟ چطور از خوردن یکی از لذیذترین غذاهای سنتی محروم نشویم؟ ساده است! از گوشت مرغ استفاده کنید. شاید فکر کنید ایده خورشت قرمه سبزی با مرغ جذاب نیست، اما با کمال احترام باید بگوییم که اشتباه فکر میکنید. اجازه بدهید روش پخت این غذای اصیل ایرانی را این بار با گوشت مرغ به شما آموزش بدهیم. بعد از پخت این غذای رژیمی خودتان قضاوت کنید که قرمه سبزی با گوشت قرمز خوشمزهتر است یا با گوشت مرغ.
گوشت قرمز یا مرغ؛ مسئله این است!

پیش از آنکه بخواهیم روش پخت خورشت قورمه سبزی با مرغ را توضیح دهیم، باید دلیل استفاده از گوشت مرغ را بگوییم. برای این پیشنهاد دلایل بسیاری داریم که مهمترین آنها عبارتاند از:
- کلسترول پایینتر؛ کلسترول بالا معضلی است که بیشتر ما ایرانیها با آن دستوپنجه نرم میکنیم. انواع بیماریهای قلبی و عروقی نیز از همین مسئله ناشی میشوند. برای حل این مشکل باید در طبخ غذاها از مواد غذایی با کلسترول پایین استفاده کنیم. گوشت ماهی و مرغ نسبت به گوشت قرمز کلسترول کمتری دارند. بنابراین، اگر بتوانیم در برنامه غذایی از این دو ماده پروتئینی بیشتر استفاده کنیم، رژیم غذایی سالمتری خواهیم داشت.
- تقویت عضلات؛ سینه مرغ پروتئین و اسید آمینه بالایی دارد. این دو ماده غذایی به تقویت عضلات کمک میکنند. بنابراین، اگر ورزشکاری هستید که نمیتواند قرمه سبزی را از رژیم غذایی خود حذف کند، به طبخ آن با گوشت مرغ فکر کنید.
- کمک به کاهش وزن؛ بسیاری از ما درگیر اضافه وزن و مشکلات مربوط به آن هستیم. از طرف دیگر، نمیتوانیم از طعم جذاب قرمه سبزی دست بکشیم. پس اگر میخواهید در حسرت این غذای خوشمزه نمانید، میتوانید از گوشت مرغ استفاده کنید.
البته، جایگزین کردن گوشت مرغ در غذاها فواید دیگری هم دارد. طعم و بوی بهتر گوشت مرغ، مواد مغذی مانند ویتامین ب و پخت سریعتر این ماده پروتئینی از جمله دلایل دیگر برای طبخ خورشت قورمه سبزی با مرغ است.
قورمه سبزی با سینه مرغ
بهترین قسمت از گوشت مرغ برای طبخ یک قورمه سبزی با مرغ مجلسی سینه مرغ است. این بخش از گوشت مرغ بافت لطیفتری دارد و زودتر آماده میشود.
مواد لازم خورشت قرمه سبزی با مرغ برای ۴ نفر
| سینه مرغ | ۱ عدد |
| پیاز | ۲ عدد |
| لیمو عمانی | ۳ عدد |
| لوبیا چیتی یا قرمز | نصف پیمانه |
| سبزی قرمه | ۷۰۰ گرم |
| آبغوره یا آبلیمو | به دلخواه ۲ قاشق غذاخوری |
| نمک، پودر زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
مرحله اول: آمادهسازی مواد اولیه قورمه سبزی با مرغ و لوبیا چیتی

خورشت قرمه سبزی در خانه مادربزرگها عطر و طعم دیگری دارد، اما راز این خوشمزگی در چیست؟ مهمترین نکته در طبخ خورش قورمه سبزی توجه به مراحل پیش از پخت آن است. آنچه قبل از اضافه کردن مواد به یکدیگر انجام میدهید، با بهتر شدن نتیجه کار ارتباط مستقیمی دارد. در ادامه، اقدامات پیش از پخت قرمه سبزی با مرغ را با هم مرور میکنیم.
۱. آماده کردن سبزی خورشت
نحوه آمادهسازی سبزی در طبخ خورشت قورمه سبزی با مرغ حرف اول را میزند. این مرحله مهمترین و شاید سختترین مرحله کار است. ابتدا سبزی را ساطوری کنید. سپس، آن را درون تابهای بریزید. اجازه بدهید که آب سبزی با حرارت پایین گرفته شود. زمانی که رنگ سبزی تغییر کرد، کمی روغن به آن اضافه کنید. هر چه سبزی بیشتر سرخ شود، رنگ خورشت شما تیرهتر میشود. پس سبزی را به میزان دلخواه سرخ کنید و کنار بگذارید.
۲. آمادهسازی گوشت مرغ
نکته مهم در طبخ خورشت قرمه سبزی با مرغ، آمادهسازی گوشت آن است. سینه مرغ نسبت به ران بافت نرمتری دارد و زودتر پخته میشود، البته به شرطی که آن را در اندازههای کوچکتر خرد کنید. پس چاقو را بردارید و گوشت را به قطعاتی با اندازه مساوی و کوچک تبدیل کنید. با این روش، هم ظاهر غذا بهتر میشود و هم اینکه زمان پخت آن به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
۳. آماده شدن لوبیا
برای پخت بهتر لوبیا و کمتر شدن میزان نفخ آن، بهتر است که شب قبل از پخت این غذا، لوبیاها را در ظرف آبی قرار بدهید. بهتر است چند ساعت یکبار آب این ظرف را عوض کنید تا مواد نفخآور لوبیا کاملا خارج شوند.
مرحله دوم: شروع پخت قورمه سبزی با مرغ
در ابتدا باید پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. البته، بعضی از سرآشپزها ترجیح میدهند که پیاز را رنده کنند. بههرحال، تصمیم با شماست. پیازهای ریز شده را داخل قابلمهای بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید. اجازه بدهید که پیازها نرم و شفاف شوند. سپس، نمک و ادویهها را به ظرف بیفزایید تا رنگ پیازها تغییر کند و طلایی شود.
مرحله پایانی: ترکیب کردن مواد با یکدیگر

مرحله بعدی از درست كردن قورمه سبزي با مرغ بسیار ساده است. شما باید سبزی سرخ شده و گوشت را به قابلمه اضافه کنید. گوشت مرغ باید کمی همراه با پیاز سرخ شود تا طعم بهتری بگیرد. بعد از آنکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد، نوبت به سبزی و لوبیا میرسد.
سبزی آماده شده را درون قابلمه بریزید و آن را کمی با گوشت و پیاز تفت بدهید. سپس، لوبیا را در آبکش بریزید تا آب آن کاملا خارج شود. حالا آن را به به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید. حدود ۲ الی ۳ دقیقه لوبیا را همراه با مواد دیگر تفت بدهید تا طعم ادویهها را به خود بگیرد.
حالا در قابلمه به اندازهای آب بریزید که روی مواد را کاملا بپوشاند. شاید ۲ الی ۳ پیمانه آب کافی باشد. این موضوع به اندازه قابلمه شما بستگی دارد. در این مرحله با چنگال در لیموعمانیها سوراخهای ریزی ایجاد کنید. سپس، آنها را به قابلمه بیفزایید. بعضی از سرآشپزها برای ترشتر شدن طعم قرمه سبزی به آن آبلیمو یا آبغوره اضافه میکنند. اگر شما هم قرمه سبزی با طعمی ترش را ترجیح میدهید، در پایان، کمی آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه کنید.
حالا اجازه بدهید که خورشت قرمه سبزی به مدت ۲ ساعت یا حتی بیشتر بپزد و کاملا جا بیفتد. پس از آن، خورشت قرمه سبزی با مرغ آماده است. نوش جان!
طرز تهیه قورمه سبزی با ران مرغ

این روش از طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ با طرز تهیه قورمه گوشت مرغ که در آن از سینه مرغ استفاده میشود، تفاوت چندانی ندارد. تنها کاری که برای پخت این نوع قورمه سبزی باید انجام بدهید این است که به جای گوشت سینه مرغ، ران مرغ را همراه با پیاز تفت دهید و مدت زمان بیشتری برای سرخ شدن گوشت ران مرغ صبر کنید. بقیه مراحل پخت این غذا به همان ترتیبی است که در آموزش قورمه سبزی با گوشت مرغ توضیح دادیم.
خورشت قورمه سبزی با سبزی خشک
برای طبخ قرمه سبزی با گوشت مرغ میتوانید به جای سبزی تازه یا منجمد از سبزی خشک شده نیز استفاده کنید. برای این کار باید ابتدا سبزی خشک را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در اب ولرم خیس و بعد از آن آبکشی کنید. سپس، آن را به روشی که در طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ توضیح دادیم، سرخ و با سایر مواد اولیه این غذا ترکیب کنید.
نکات تکمیلی در مورد قورمه سبزی با مرغ

- برای تلخ نشدن قورمه سبزی با مرغ خانگی باید از شنبلیله کمتری استفاده کنید.
- برای خوشمزهتر شدن قرمه سبزی با مرغ میتوانید از رب انار به عنوان چاشنی این غذا استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که باید از گرد غوره، آبغوره، لیمو عمانی یا آبلیمو به تنهایی استفاده کنید. ترکیب این چاشنیها به خورشت شما طعم دلچسبی نخواهد داد.
کلام آخر
در این مقاله، دستور پخت قورمه سبزی با مرغ را خواندید. اگر رژیم غذایی خاصی دارید و نمیتوانید گوشت قرمز مصرف کنید، میتوانید این غذا را جایگزین خورشت قرمه سبزی با گوشت قرمز کنید. نتیجه این آشپزی قطعاً خوشمزه خواهد شد چون سرآشپز شمایید!
سؤالات رایج
سبزی مخصوص قورمه سبزی چیست؟
گشنیز، تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج.
برای لعابدار شدن و خوشرنگ شدن قورمه سبزی با مرغ چه باید کرد؟
برای خوشرنگ و خوش لعاب شدن این غذا باید آن را با حرارت ملایم و با حوصله بپزید.
زمان پخت قورمه سبزی با مرغ چقدر است؟
۲ تا ۳ ساعت.
بهترین گوشت برای قورمه سبزی کدام است؟
گوشت ران گوسفند یا گوشت سینه مرغ.

