امروز ناهار چی بپزم؟ در بیشتر مواقع، اثبات قضیه فیثاغورس از جواب دادن به این سؤال برای یکی از وعده های اصلی روزانه ساده‌تر است! اگر شما هم بعد از ساعت‌ها فکر کردن، در نهایت تسلیم غذاهای تکراری یا حتی نیمرو می‌شوید، این مقاله مخصوص شماست. در این مقاله، یک لیست غذا ایرانی برای ناهار را معرفی می‌کنیم تا دفعه بعدی انتخاب برایتان راحت‌تر شود.

خورش‌ها؛ محبوب‌ترین غذاهای ایرانی برای ناهار

خورش‌ها همیشه از پرطرفدارترین دسته از لیست غذاهای ایرانی برای ناهار بوده‌اند. طعم این غذاهای خانگی ما را به سال‌های دور و آشپزخانه‌های خوش‌رنگ و بوی مادربزرگ‌ها می‌برد. خورش‌های ایرانی معجون‌های اسرارآمیزی از عطرها، رنگ‌ها و مزه‌ها هستند که اگر کمی از آنها را همراه با پلوی زعفرانی بچشیم، تا ساعت‌ها انرژی داریم. در فهرست غذاهای ایرانی برای ناهار همیشه نام این خورش‌ها می‌درخشد.

۱. خورش قورمه‌سبزی

خورش قرمه‌سبزی

احتمالا اولین باری که عشایر برای تهیه غذا گوشت را قورمه می‌کردند، به ذهنشان هم نمی‌رسید که روزی این غذای ایرانی شهرتی جهانی پیدا کند. این غذای اصیل ایرانی آن‌قدر طرفدار دارد که توانسته دومین غذای شرکتی محبوب مامان‌پزی‌ها در سال ۱۴۰۱ باشد.

این خورشت خوشمزه را هم می‌توانید با گوشت قرمز بپزید و هم قورمه سبزی با مرغ طعم جذابی دارد. برای درست کردن این غذا، باید سبزی خورشتی را ساطوری و سرخ کنید و همراه با لوبیای نیم‌پخت شده و گوشتی که همراه با پیاز تفت داده شده بپزید. هر خانواده‌ای نکات طبخ قورمه‌سبزی خاص خود را دارد اما همه در طرز تهیه این ناهار ایرانی به روشی که توضیح دادیم، اتفاق نظر دارند.

در مامانپز ثبتنام کن

۲. خورش فسنجان

 هر کسی که یک مرتبه طعم ترش و شیرین این خورش ایرانی را بچشد، تا پایان عمر آن را فراموش نمی‌کند. باید به ابتکار قدیمی‌ها آفرین گفت که توانستند با ترکیبی از گردو، رب انار و مرغ یا کوفته قلقلی چنین غذای مقوی و خوش‌طعمی را درست کنند. این خورش خوش‌رنگ و لعاب از گذشته تا به حال در سفره ناهار ایرانی جاخوش کرده است. بنابراین، اگر نمی‌دانید که برای ناهار چی بپزید و مدت‌هاست سراغ خورش فسنجان نرفته‌اید، وقتش رسیده که دست به کار شوید. برای خوردن یک خورش فسنجان خوشمزه هم می‌توانید خودتان آشپزی کنید و هم می‌توانید سراغ مامان‌پز بروید.

۳. خورش قیمه سیب‌زمینی یا بادمجان

خورش قیمه

امکان ندارد که چند روزی را مهمان سفره یک ایرانی باشید و با خورش قیمه مواجه نشوید. این ناهار خوش‌رنگ و لذیذ از قدیم در سفره ایرانی‌ها جاخوش کرده است. فرقی نمی‌کند که در مجلس عزا باشید یا در جشن عروسی، به‌هرحال، احتمال اینکه این خورش ایرانی را به عنوان یکی از غذاهای اصلی ببینید، بسیار است.

خورش قیمه انواع مختلفی دارد و مهم‌ترین آنها قیمه سیب‌زمینی و قیمه بادمجان هستند. خورش قیمه سیب‌زمینی چهارمین غذای پرفروش در سال ۱۴۰۱ بوده است.

۴. خورش مرغ و آلو

شمالی‌ها این خورش لذیذ را اغلب با گوشت اردک یا غاز می‌پزند اما می‌توانید به جای آن از گوشت مرغ یا بلدرچین هم استفاده کنید. خورش مرغ و آلو با ترکیبات گوناگونی مثل آلو بخارا، مغز گردو و رب انار پخته می‌شود و یکی از بهترین غذاهای ایرانی با مرغ است.

۵. خورش بامیه

خورش بامیه

خورش بامیه از آن دسته خورش‌هایی است که یا عاشق سینه‌چاک آن هستید، یا از بوی آن هم تنفر دارید. طعم این غذا به مذاق بسیاری از افراد خوش نمی‌آید، البته، احتمالا دلیل این مسئله به نوع طبخ آن مربوط می‌شود. اگر بامیه، این گیاه لزج دوست‌داشتنی را درست بپزید و تمام ترفندهای لازم برای پخت آن را به کار بگیرید، از طعم این خورش شگفت‌زده خواهید شد. خورش بامیه یکی از خورش‌های جنوبی ایران است که معمولا در فصل‌های گرم سال به فهرست غذاهای ایرانی برای ناهار اضافه می‌شود.

سایر خورش‌های محبوب ایرانی

پلومخلوط‌ها؛ خلاقیت در طعم‌های گوناگون

ما ایرانی‌ها به کسی که اولین بار برنج را با مواد دیگر ترکیب کرد، واقعا بدهکاریم. تنوع پلومخلوط‌ها به‌اندازه‌ای است که می‌تواند نیمی از فهرست غذاهای ایرانی برای ناهار را به خود اختصاص بدهد. کافیست این پلومخلوط‌ها را در کنار کاسه‌ای ماست یا ترشی میل کنید تا جهان رنگ‌وبویی تازه بگیرد.

۱. عدس پلو

عدس پلو

این پلومخلوط هم از آن دسته از غذاهای ایرانی برای ناهار است که هم به عنوان غذای نذری پخته می‌شود و هم در مجالس ایرانی و دورهمی‌ها جای خود را حفظ کرده است. این پلومخلوط از لیست غذاهای ایرانی ساده را می‌توانید همراه با کشمش یا خرما میل کنید. عدس‌پلو بدون گوشت چرخ‌کرده این قابلیت را دارد که به عنوان غذایی گیاهی خورده شود. یک بشقاب عدس‌پلو خوشمزه همراه با کاسه‌ای ماست می‌تواند شما را از کسالت یک روز کاری شلوغ نجات بدهد.

۲. لوبیا پلو

احتمالا مبدع لوبیا پلو فکرش را هم نمی‌کرد که روزی غذایش به یکی از غذاهای اصلی ایرانی‌ها برای ناهار تبدیل شود. همه از ترکیب لوبیا پلو و سالاد شیرازی خاطره خوشی داریم. نام این پلومخلوط در فهرست غذاهای مامان‌پز هم می‌درخشد. برای تهیه این ناهار خوشمزه ایرانی به لوبیا سبز، گوشت چرخ‌‌کرده و برنج نیاز دارید. بعضی‌ها برای طبخ این پلومخلوط ایرانی از زعفران بیشتری استفاده می‌کنند و برخی از سرآشپزها معتقدند که لوبیاپلو باید رب گوجه‌فرنگی بیشتری داشته باشد.

۳. آلبالو پلو

آلبالو پلو با مرغ یا کوفته قلقلی یک غذای برنجی هیجان‌انگیز تابستانی محسوب می‌شود. همیشه تعداد کسانی که آلبالو پلو را دوست ندارند از آنهایی که عاشق این غذا هستند، کمتر است. این غذای جذاب با مقادیر بالایی از ویتامین سی، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. آلبالو میوه‌ای پرخاصیت برای افراد دیابتی هم هست. برای درست کردن آلبالوپلو باید آلبالوی بدون هسته را کمی همراه با اندکی شکر تفت بدهید. گوشت چرخ‌کرده را هم به صورت کوفته قلقلی دربیاورید. در نهایت، آلبالوها و کوفته قلقلی‌ها را لابه‌لای برنج آبکشی شده بچینید و اجازه بدهید تا این ناهار تابستانی خوب دم بکشد.

۴. سبزی پلو با ماهی

واقعا هر چه از خاصیت این غذای دریایی بگوییم، کم است. این غذای پرخاصیت به اندازه‌ای در میان ایرانی‌ها محبوبیت دارد که آن را به عنوان غذای شب عید می‌خورند. اگر تمام ترفندهای انتخاب، مزه‌دار کردن و پخت ماهی را به کار ببرید، طعم این غذا شما را شگفت‌زده می‌کند. سبزی پلو با ماهی می‌تواند یک ناهار ایرانی خوشمزه برای رنگین‌تر کردن سفره مهمانی‌های شما هم باشد.

۵. رشته پلو

رشته پلو

رشته پلو از آن دسته غذاهای ایرانی است که در هر شهر دستورپخت مخصوص خود را دارد. در بعضی از شهرها این پلومخلوط را با سینه مرغ می‌پزند و در جاهای دیگر کوفته قلقلی را چاشنی آن می‌کنند. برای پخت این غذا از رشته پلویی در کنار برنج و زعفران استفاده می‌شود.

سایر پلومخلوط‌های خوشمزه ایرانی

غذاهای مجلسی ایرانی برای ناهار

بسیاری از غذاهای ایرانی این قابلیت را دارند که به غذای مهمانی‌های مهم و جشن‌ها تبدیل شوند. اگر برای مهمانی ناهار به فکر یک غذای مجلسی اصیل ایرانی هستید، می‌توانید غذاهای متنوعی را امتحان کنید.

۱. زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ

هیچ‌کس نمی‌تواند منکر این شود که زرشک‌پلو با مرغ مهم‌ترین ناهار مجلسی ما ایرانی‌هاست. نام این غذای خوش‌عطر و طعم همیشه در صدر فهرست غذای مهمانی‌ها، جشن‌ها، عزاداری‌ها و حتی مراسم‌های مذهبی قرار دارد. مامان‌پز هم از این قضیه مستثنی نیست. در طول یک سال گذشته، بیشتر مشتریان مامان‌پز سراغ زرشک‌پلو با مرغ رفته‌اند تا نام این غذا در فهرست غذاهای پرفروش سال ۱۴۰۱ مامان‌پز بدرخشد.

۲. مرصع پلو

این پلومخلوط رنگارنگ یکی دیگر از غذاهای اصیل ایرانی است که به عنوان غذای مجلسی سرو می‌شود. این غذا معمولا در کنار مرغ پخته می‌شود اما بعضی‌ها به جای مرغ از گوشت چرخ‌کرده هم استفاده می‌کنند.

۳. باقالی پلو با مرغ، ماهیچه یا گردن

اگر به شما بگویند که فهرستی از لذیذترین غذاهای مجلسی ایرانی برای ناهار بنویسید، حتما در آن به باقالی پلو با ماهیچه، مرغ یا گردن هم اشاره می‌کنید. این غذای معطر و خوشمزه اغلب پای ثابت سفره جشن‌ها و مهمانی‌های ماست.

۴. ته‌چین مرغ

برای پخت ته‌چین به حدود ۱ ساعت زمان نیاز دارید. بنابراین، می‌توان این غذا را یکی از سریع‌ترین غذاهای مجلسی ایرانی دانست. ته‌چین‌های ایرانی انواع مختلفی دارند اما در میان آنها ته‌چین مرغ از همه پرطرفدارتر است. برای تهیه ته‌چین مرغ باید مرغ را بپزید و به صورت ریش ریش دربیاورید. سپس آن را همراه با زرشک تفت بدهید و کنار بگذارید. در ادامه، برنج نیم‌پز و آبکشی شده را با عصاره زعفران، ماست پرچرب، روغن و تخم‌مرغ خوب ترکیب کنید. در نهایت، مقداری از این مایه را درون قابلمه‌ای که خوب چرب کرده‌اید بریزید و روی آن مخلوط مرغ و زرشک بچینید. باقیمانده مخلوط برنجی را هم روی آن بریزید و اجازه بدهید تا ته‌چین خوب دم بکشد.

۵. کباب‌های ایرانی

کباب‌ ایرانی

کباب‌ یکی از قدیمی‌ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است. در گذشته این غذا تنها در سفره‌های شاهانه جا داشته و همه نمی‌توانستند طعم این غذا را بچشند. مشهورترین کباب‌های ایرانی که می‌توانید برای ناهار به آنها فکر کنید، عبارت‌اند از کباب‌های:

غذاهای محلی؛ تنوعی از عطر و رنگ‌های یک سرزمین

سرزمین چهارفصل ایران، غذاهای محلی متنوعی دارد. کافیست مهمان سفره‌ مردم شهرها و روستاهای مختلف ایران بشوید تا تنوع این غذاها شما را شگفت‌زده کند. در میان غذاهای بومی هر گوشه از ایران، غذاهای مختلفی برای ناهار مناسب‌اند.

۱. اکبر جوجه

اکبر جوجه

علی‌اکبر کلبادی و همسرش را باید مبدعین یکی از خوش‌خوراک‌ترین غذاهای ایرانی بدانیم. امکان ندارد که راهی یکی از شهرهای شمالی کشور شوید و هوس اکبرجوجه نکنید. طبخ این غذای خوش‌عطر و طعم ترفندهای خاصی دارد. برای آماده کردن این ناهار خوشمزه شمالی باید جوجه‌ها را از شب قبل در آبلیمو، زعفران و نمک بخوابانید. سپس، آنها را با روغن و مقداری کره خوب سرخ کنید. اگر هر کاری کرده‌اید تا این غذا طعم غذای رستوران‌های مازندران را بدهد اما موفق نشده‌اید، اصلا نگران نباشید. می‌توانید همه چیز را به مامان‌های مامان‌پز بسپارید.

۲. قیمه‌نثار قزوینی

قیمه نثار یکی دیگر از غذاهای اصیل خوشمزه ایرانی متعلق به قزوین است. این غذای سنتی نیز گزینه مناسبی برای تهیه یک ناهار خوشمزه برای مجالس و میهمانی‌هاست.

برای تهیه قیمه نثار گوشت را تکه تکه کنید و با پیاز تفت دهید. ادویه لازم مانند، زرچوبه نمک و فلفل را همراه با رب به گوشت اضافه کرده و تفت دهید. البته برای بهتر شدن رنگ رب می‌توانید آن را جداگانه با مقداری روغن تفت دهید. در نهایت مقداری آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد. بعد از حدود دو ساعت که آب خورش کم شد و جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و مقداری لیموی تازه، پودر هل و دارچین، زعفران و گلاب اضافه کنید.

۳. کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

طعم شگفت‌انگیز این غذا از لیست غذاهای مقوی ایرانی همیشه هر کارمند خسته‌ای را وقت ناهار سرحال می‌کند. کوفته تبریزی با ترکیباتی همچون گوشت چرخ‌کرده، سبزی معطر، آلو و لپه عطری دارد که شما را به یاد رستوران‌های آذربایجان می‌اندازد. برای خوردن این غذای خوشمزه می‌توانید سراغ مامان‌پز بیایید تا طعم یک غذای واقعا خانگی که با مواد اولیه درجه یک طبخ شده را بچشید.

۴. کوفته نخودچی

کوفته‌ نخودچی با ترکیباتی از آرد نخودچی، گوشت چرخ‌کرده و سبزی‌های معطر متعلق به شهرهای اصفهان و یزد است. این غذای آسان برای ناهار به آبگوشت کله‌گنجشکی شباهت دارد. تفاوت کوفته نخودچی و کله‌گنجشکی در ترکیبات آنهاست. اولی آرد نخودچی دارد و دومی بدون این ماده غذایی پخته می‌شود. اگر می‌خواهید این غذا عطر و طعمی به‌یادماندنی داشته باشد، باید از آرد نخودچی تازه استفاده کنید.

۵. قلیه مرغ

حتما تا به حال اسم قلیه ماهی را شنیده‌اید. این غذا یک خورش مخصوص مردمان جنوب ایران است که طعم ترش و جدیدی دارد. بخش عمده این غذای خانگی برای ناهار از تمبر هندی ترش مزه و سبزی قلیه (شنبلیله و گشنیز با نسبت یک به دو) تشکیل شده است. قلیه را می‌توان با مرغ هم درست کرد که منبعی غنی از پروتئین می‌باشد و به آن قلیه مرغ می‌گویند.

برای تهیه این غذای فوق‌العاده خوشمزه برای ناهار باید نصف یک بسته تمبر هندی را داخل دو بسته آب جوش قرار دهید تا به خوبی خیس شود. سپس عصاره آن را از صافی رد کرده و کنار بگذارید. سپس در یک ماهیتابه نصف پیمانه پیاز خرد شده را کمی تفت داده و دو پیمانه سبزی قلیه به همراه چهار حبه سیر له شده و نصف قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تفت داده شود.

پس از این مرحله، تمبر هندی را اضافه کرده و روی حرارت ملایم شعله اجازه دهید تا بجوشد. در یک ظرف دیگر، فیله مرغ را با نمک و فلفل طعم‎دار کرده و کمی سرخ کنید. حال این مرغ‌ها داخل مواد خورش که قبلا تهیه کردید قرار دهید و اجازه دهید تا خورش به خوبی جا بیفتد. یادتان نرود که حتما این غذا را با یک برنج کته خوشمزه میل کنید.

سایر غذاهای محلی برای ناهار

دلمه برگ مو

انواع خوراک ایرانی

خوراک‌های ایرانی هم به عنوان انواع غذای نونی طرفداران خاص خود را دارند. در میان پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بدون برنج چند نام بیش از همه مشهور و محبوب هستند و اگر به طبخ یک غذای فوری برای ناهار فکر می‌کنید، می‌توانید آنها را بپزید.

۱. شامی کباب

شامی کباب

شامی کباب همان کتلت گوشت تهرانی‌ها است. برای طبخ این کتلت باید سیب‌زمینی و پیاز رنده شده را همراه با تخم‌مرغ به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید. این مواد را خوب با یکدیگر ورز دهید و به آنها نمک، زردچوبه، ادویه کاری و فلفل اضافه کنید. بعد از استراحت کردن مایه کتلت هم آن را به سادگی سرخ کنید.

۲. کال جوش

کال جوش یکی از قدیمی‌ترین خوراک‌های ایرانی است که می‌توانید آن را با پیاز داغ، کشک رقیق شده با آب و گردو درست کنید. این خوراک خوشمزه ایرانی در روزهایی که مشغله فراوانی دارید و به دنبال یک غذای سبک، مقوی و فوری هستید، یکی از بهترین انتخاب‌ها است.

۳. خوراک دال عدس

خوراک دال عدس جنوبی از نوعی عدس به نام دال عدس درست می‌شود که رنگی نارنجی دارد. برای طبخ این غذا باید دال عدس را با آب بپزید و به آن چند تکه سیب‌زمینی اضافه کنید. در آخر هم پیاز و سیر را تفت دهید و به آن رب گوجه فرنگی و عصاره تمر هندی بیفزایید. این سس باید به خوراک دال عدس اضافه شود تا این غذای نونی خوشمزه با حرارت ملایم بپزد و کاملاً جا بیفتد.

۴. کتلت مرغ

کتلت مرغ به همان روش کتلت گوشت درست می‌شود. برای طبخ این غذا باید گوشت چرخ‌کرده مرغ را با پیاز، آرد سوخاری، تخم‌مرغ، فلفل دلمه‌ای، عصاره زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه ترکیب کنید و ورز بدهید. وقتی هم که مایه کتلت آماده شد، آن را سرخ کنید.

۵. یتیمچه

یتیمچه یا راتاتویی ایرانی‌ها با تفت دادن بادمجان و گوجه‌فرنگی و ترکیب کردن آنها با پیاز و سیر تفت داده شده درست می‌شود. البته، اگر به تهیه یک غذا با گوشت چرخ‌کرده فکر می‌کنید، می‌توانید مقداری گوشت چرخ‌کرده نیز به آن بیفزایید.

غذاهای ایرانی بدون گوشت

غذاهای ایرانی این قابلیت را دارند که ناهار رژیمی شما هم باشند. بسیاری از خوراک‌ها، خورشت‌ها و پلومخلوط‌های ایرانی را می‌توانید بدون گوشت و به صورت رژیمی بپزید.

۱. کشک بادمجان

کشک بادمجان

بادمجان را سرخ، کبابی یا آبپز کنید و درون ظرفی همراه با کشک، پیاز داغ و مغز گردوی خرد شده بگذارید. این ترکیب کشک و بادمجان روی حرارت ملایم در کمتر از نیم ساعت به یک غذای گیاهی و بدون گوشت تبدیل می‌شود که می‌تواند رژیمی هم باشد.

۲. رشته پلو خالی

در لیست انواع غذا برای ناهار به رشته پلو اشاره کردیم. این پلومخلوط و بسیاری از غذاهای برنجی را می‌توانید بدون گوشت هم بپزید. برای طبخ رشته پلو بدون گوشت باید رشته و پلو را در آب جوش بریزید و دم کنید. در آخر هم آن را با خرما و کشمش سرو کنید.

۳. اشکنه

اشکنه یک خوراک ساده و رژیمی ایرانی است که می‌توانید آن را برای ناهار نوش جان کنید. برای طبخ این غذا باید پیاز را تفت دهید و به آن آرد، شنبلیله خشک و زردچوبه بیفزایید. پس از آن، مقداری آب به ظرف غذا بیفزایید. پس از اینکه آب به جوش آمد، تخم‌مرغ‌ها را در آن بشکنید تا غذا آماده شود. البته، شما می‌توانید به اشکنه مواد اولیه دیگری مانند سیب‌زمینی هم اضافه کنید.

۴. کوکو سبزی

کوکو سبزی یک غذای سالم برای ناهار است که می‌توانید در برنامه غذایی رژیمی خود آن را بگنجانید. برای درست کردن این کوکوی ایرانی باید سبزی کوکو را با تخم‌مرغ، آرد، نمک و زرشک خیس خورده ترکیب و مایه به دست آمده را سرخ کنید.

۵. خوراک لوبیا

خوراک لوبیا یک خوراک رژیمی و مقوی برای ناهار است. برای طبخ این غذا باید پیاز داغ درست کنید و به آن لوبیا چیتی و آب بیفزایید. بعد از پخته شدن لوبیا هم رب گوجه فرنگی تفت داده شده را همراه با نمک و فلفل به خوراک بیفزایید. اگر خوراک لوبیای شما لعاب کافی ندارد، به آن مقداری سیب‌زمینی یا آرد اضافه کنید.

جدول کالری غذاهای ایرانی

غذاهای ایرانی

اگر بخواهیم جدول کالری غذاهای ایرانی را برای کسانی که به تناسب اندام و کاهش وزن خود فکر می‌کنند، ترسیم کنیم، باید به یک لیست طولانی از این غذاها اشاره کنیم که در این مقال نمی‌گنجد. به همین دلیل، به فهرست پرطرفدارترین غذاهای ایرانی و میزان کالری آنها اکتفا می‌کنیم.

نام غذا اندازه غذا میزان کالری غذا
آش رشته مجلسی ۱ کاسه متوسط ۲۵۰
خورش قرمه سبزی با گوشت گوسفندی ۱ پرس ۴۷۹
خورش قیمه سیب زمینی با گوشت گوسفندی ۱ پرس ۵۷۹
خورش فسنجان با مرغ ۱ پرس ۶۷۳
لوبیا پلو با گوشت چرخ‌کرده ۱ پرس ۱۶۰ تا ۱۸۰
عدس پلو با گوشت چرخ‌کرده ۱ قاشق غذاخوری ۳۶
ماکارونی با گوشت چرخ‌کرده ۲ کفگیر ۶۴۶
سالاد الویه ۱ کاسه متوسط ۴۴۶
کوفته تبریزی ۱ پرس ۳۷۵
کتلت گوشت ۱ عدد متوسط ۱۲۸
خوراک لوبیا ۱ کاسه متوسط ۲۰۰
کشک بادمجان ۳.۵ قاشق غذاخوری ۹۶
کباب کوبیده ۱ سیخ ۲۶۸
جوجه کباب ۱ سیخ ۲۰۰

شما بگویید

غذاهای ایرانی برای ناهار هم تنوع بالایی دارند و هم بیشتر آنها به‌سادگی آماده می‌شوند. کافیست کمی ذوق و ابتکار خرج کنید تا مرتبه بعدی به سؤال «ناهار چی بپزم؟» پاسخ‌های خوشمزه و گوناگونی بدهید. در این مطلب از مامان‌پز بیش از ۸۰ مدل از غذاهای ایرانی برای ناهار را معرفی کردیم. به نظر شما جای کدام غذاها در این فهرست خالیست؟

سوالات رایج

لیست غذاهای پرطرفدار ایرانی شامل چه غذاهایی می‌شود؟

این فهرست طولانی شامل انواع خورشت‌ها، خوراک‌ها، پلومخلوط‌ها، خوراک‌ها و غذاهای محلی می شود.

غذاهای سنتی ایرانی چیست؟

غذاهای سنتی ایرانی غذاهایی مانند اشکنه، خورشت قرمه سبزی یا آش رشته هستند که از دیرباز در گوشه و کنار ایرانی پخته و سرو می‌شوند.