سالاد تبوله احتمالا مشهورترین سالاد مدیترانه و خاورمیانه باشد. این سالاد خاورمیانه‌ای از سبزیجات تازه درست می‌شود. بنابراین، اگر به دنبال یک غذای گیاهی خاص هستید و تابه‌حال طعم تبوله را نچشیده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم که همین حالا به سمت آشپزخانه بروید و یکی از خوشمزه‌ترین سالادهای خاورمیانه را برای خود آماده کنید. طرز تهیه انواع سالاد تبوله را هم ما برایتان توضیح می‌دهیم.

سالاد تبوله لبنانی؛ سالادی ساده و پرخاصیت

سالاد تبوله لبنانی؛ سالادی ساده و پرخاصیت

سالاد لبنانی تبوله پیش‌غذای فانتزی یا غذای رژیمی با طعمی تازه و شگفت‌انگیز برای روزهای گرم و خسته‌کننده تابستان است. سبزیجات این سالاد مدیترانه‌ای ویتامین و آنتی‌اکسیدان فراوان دارند. بلغور گندم نیز سرشار از فیبر و کربوهیدرات‌های سالم است. برای سرو سالاد تبوله، برخلاف سایر سالادها به سس‌های چرب و ناسالم نیازی ندارید. پس کسانی که به دنبال یک غذای سالم و پرانرژی هستند، می‌توانند این سالاد را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

علاوه‌براین، سالاد تبوله به‌راحتی و در عرض ۱ ساعت آماده می‌شود. حتی آشپزهای تازه‌کار هم می‌توانند این سالاد را آماده کنند. کافیست مراحل آماده‌کردن این سالاد را موبه‌مو اجرا کنید.

مواد لازم سالاد تبوله برای ۴ نفر

بلغور گندم ریز یک‌دوم لیوان
گوجه‌فرنگی نگینی خرد‌شده ۴ عدد
خیار گلخانه‌ای نگینی خرد‌شده ۱ عدد
جعفری ساطوری‌شده یک‌دوم لیوان
برگ نعناع تازه ساطوری‌شده ۱۲ تا ۱۵ شاخه
پیازچه ساطوری‌شده ۴ عدد
آبلیمو ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
روغن زیتون تازه ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
نان پیتا یا برگ کاهو برای سرو به دل‌خواه

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی

ابتدا بلغور گندم را به‌خوبی بشویید. سپس، آن را در قابلمه‌ای کوچک حاوی آب‌ جوش بریزید و اجازه بدهید تا حدود ۱ ساعت در آب جوش باقی بماند و خیس بخورد. بعد از ۱ ساعت بلغور گندم را آب‌کشی کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعدی از طرز تهیه سالاد تبوله با بلغور گندم، خیار، گوجه‌فرنگی و پیازچه خرد شده را به ظرف سرو سالاد اضافه و با یکدیگر مخلوط کنید. پس از آن، سبزیجات تازه ساطوری‌شده یعنی جعفری و نعناع را به ظرف بیافزایید و با سایر مواد ترکیب کنید. در نهایت هم بلغور گندم را به سالاد اضافه و با سایر مواد مخلوط کنید.

بعد از آماده شدن سالاد تبوله با جعفری، نوبت به چاشنی‌ها می‌رسد. نمک، فلفل، آبلیمو و روغن زیتون را به ظرف اضافه کنید. در مرحله آخر باید روی ظرف سالاد تبوله با پیازچه را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال قرار بدهید. این سالاد را می‌توانید درون ظرف سالاد، لابه‌لای نان پیتا یا برگ کاهو سرو کنید. برای تزیین تبوله لبناني هم می‌توانید از دانه‌های انار استفاده کنید. نوش جان!

سالاد تبوله با کینوا

کینوا یک دانه خوراکی است که کسانی که به فکر رژیم لاغری و کاهش وزن هستند، آن را مصرف می‌کنند. این دانه خوراکی را می‌توانید برای درست کردن سالاد تبوله رژیمی به کار ببرید. برای درست کردن این غذای ساده و سبک برای ۴ نفر باید ابتدا یک لیوان دانه کینوا را همراه با آب، نمک و آبلیمو به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. پس از آن، می‌توانید این سالاد خوشمزه را به همان روشی که برای درست کردن سالاد کینوا با بلغور گندم توضیح دادیم، آماده کنید.

سالاد تبوله انار

سالاد تبوله انار

سالاد تبوله را می‌توانید با دانه‌های انار هم درست کنید. برای تهیه سالاد بلغور و انار، علاوه بر بلغور گندم و دانه‌های انار به تره فرنگی، ساقه کرفس، فلفل قرمز، پیازچه، نعنا و جعفری خرد شده نیاز دارید. آبلیمو، روغن زیتون، پوست رنده شده لیمو ترش، نمک و فلفل سیاه هم مواد اولیه‌ سس سالاد تبوله خانگی هستند.

سالاد تبوله با بلغور جو

این سالاد لبنانی معمولاً با بلغور گندم درست می‌شود اما ممکن است بلغور گندم در دسترس نداشته باشید. در این صورت، می‌توانید از بلغور جو استفاده کنید. بلغور جو کمی زودتر از بلغور گندم پخته می‌شود و در صورت استفاده از بلغور جو زمان آماده شدن سالاد تبوله عربی کاهش می‌یابد.

سالاد تبوله با مرغ

سالاد تبوله با مرغ

سالاد تبوله نوعی پیش غذا یا سالاد وگان محسوب می‌شود اما اگر به آماده کردن این سالاد به عنوان شام یا ناهار برای مجالس و مهمانی فکر می‌کنید، می‌توانید به آن گوشت مرغ هم اضافه کنید.

مواد لازم سالاد تبوله برای ده نفر

فیله یا سینه مرغ پخته و خرد شده ۵۰۰ گرم
بلغور گندم یا دانه کینوا ۵۰۰ گرم
خیارشور خرد شده ۷ تا ۸ عدد
گوجه‌فرنگی متوسط خرد شده ۵ تا ۶ عدد
پیاز خرد شده ۵ عدد
فلفل دلمه‌ای متوسط در چند رنگ خرد شده ۳ عدد
تره فرنگی خرد شده ۳ دسته
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه سالاد تبوله مجلسی

برای درست کردن این سالاد تبوله ایرانی باید گوشت مرغ پخته و خرد شده را با بلغور گندم یا دانه کینوای آبپز شده، خیارشور، گوجه‌فرنگی، پیاز، فلفل دلمه‌ای و تره فرنگی در ظرف سالاد ترکیب کنید. برای تهیه سس سالاد هم روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید.

سالاد تبوله ترکیه با نخود

سالاد بلغور ترکیه ای نوعی سالاد تبوله است که برای درست کردن آن از نخود پخته شده استفاده می‌کنند.

مواد لازم سالاد تبوله ترکیه برای ۱۰ نفر

نخود پخته شده ۲۵۰ گرم
بلغور گندم آبپز شده ۵۰۰ گرم
انار دانه شده ۴ عدد
لبو پخته و خرد شده ۴ تا ۵ عدد
نعنا و ریحان ساطوری شده هر کدام ۳ دسته
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

رسپی سالاد تبوله ترکیه‌ای

دستور تهیه این سالاد بلغور هم بسیار ساده است. برای درست کردن این نوع سالاد تبوله باید همه مواد اولیه به جز روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل را در ظرف سالاد با یکدیگر ترکیب کنید. روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل را هم برای درست کردن سس سالاد تبوله ترکی به کار ببرید.

البته، در برخی از دستورهای تهیه سالاد تبوله ترکیه‌ای از پیاز تفت داده شده با رب گوجه‌فرنگی نیز استفاده می‌کنند.

سالاد تبوله با کاهو

سالاد تبوله با کاهو

معمولاً کاهو در رسپی سالاد تبوله بیشتر نقش ماده اولیه‌ای برای تزیین دارد اما اگر به طعم کاهو در سالاد علاقه بسیاری دارید، می‌توانید به سالاد تبوله لبنانی مقداری کاهوی خرد شده نیز اضافه کنید. فقط دقت داشته باشید که این کاهو به صورت ریز خرد شده باشد.

سالاد تبوله با پنیر

در رسپی اصلی سالاد تبوله لبنانی پنیر وجود ندارد اما اگر به درست کردن سالاد تبوله عربی با طعمی متفاوت فکر می‌کنید، می‌توانید علاوه بر مواد اولیه‌ای که در روش تهیه سالاد تبوله لبنانی از آنها نام بردیم، از پنیر فتا خرد شده نیز استفاده کنید.

فوت و فن سالاد تبوله

سالاد تبوله

کلام آخر

سالاد تبوله یک پیش‌غذای بین‌المللی است که از سبزیجات تازه درست می‌شود. این پیش‌غذا همراه با کباب، ساندویچ شاورما، حمص یا فلافل خورده می‌شود. شما هم اگر هوس یک سالاد رژیمی یا یک پیش‌غذای جذاب کرده‌اید، می‌توانید همین حالا دست به کار شوید و با توجه به آنچه توضیح دادیم خودتان را به یک سالاد تبوله لبنانی خوشمزه دعوت کنید. اگر هم برای درست کردن این سالاد فرصت کافی ندارید، می‌توانید آن را از مامان‌پز با دست‌پخت مامان سها سفارش بدهید.

سوالات رایج

تاریخچه سالاد تبوله چیست؟

سالاد تبوله سالادی قدیمی است که در منطقه خاورمیانه به ویژه لبنان و سوریه درست می‌شود. این سالاد در ابتدا با خیار، پیاز، نخود فرنگی و ادویه‌های مخصوص آماده می‌شد اما با گذشت زمان، کم کم ترکیبات آن تغییر یافته و در کشورهای مختلف مواد غذایی نسبتاً متفاوتی از نخود پخته شده گرفته تا گوشت سینه مرغ را به آن اضافه می‌کنند.

خواص سالاد تبوله چیست؟

سالاد تبوله یک پیش غذا یا غذای سبک و ساده است که کالری چندانی ندارد و با ترکیباتی مانند فیبر فراوان می‌تواند غذایی مناسب برای کسانی باشد که به کاهش وزن خود فکر می‌کنند.

آیا سالاد تبوله برای کاهش وزن مناسب است؟

بله. از آنجایی که این غذا کالری زیادی ندارد، می‌تواند یک غذای رژیمی هم باشد.

چرا سالاد تبوله تلخ میشه؟

اگر از نعنا بیش از حد استفاده کنید، این سالاد طعم تلخی پیدا می‌کند.