خودتان قضاوت کنید؛ یک روز خاکستری اداری با یک ساندویچ تکراری جذاب‌تر می‌شود یا با یک بشقاب باقالی پلو با ماهیچه زعفرانی؟ قطعا شما هم باقالی پلو را به غذاهای تکراری همیشگی ترجیح می‌دهید. برای اینکه به منوی غذای شرکتی خود تنوع بدهید، می‌توانید همین حالا دست به کار شوید و برای ناهار فردا باقالی پلو با ماهیچه خوشمزه تدارک ببینید. در این مطلب، دستورپخت این غذای ایرانی به همراه ترفندهای خوشمزگی آن را می‌خوانید.

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت برای 20 نفر

باقالی پلو با گوشت

بیشتر افراد با شنیدن نام باقالی پلو با ماهیچه تصور می‌کنند که با غذایی پردردسر سر و کار دارند که طبخ آن کار هر کسی نیست. هر چند باقالی پلو با ماهیچه غذایی جذاب و خوش‌رنگ و لعاب است، طبخ آن اصلا کار دشواری نیست. کافیست مواد اولیه آن را آماده کنید و مراحل پخت آن را گام به گام پیش بروید تا باقالی پلو با ماهیچه رستورانی حاضر شود.

موادی که از آنها نام می‌بریم جهت طبخ باقالی پلو با ماهیچه برای ۲۰ نفر مناسب هستند.

مواد لازم

برنج ۱۹ تا ۲۰ پیمانه
باقالا سبز تازه ۱۰ پیمانه
شوید خشک ۵ پیمانه
ماهیچه گوسفندی ۲۰ عدد
پیاز بزرگ ۱۰ عدد
سیر ۱۰ حبه
زعفران دم‌کرده به اندازه لازم
برگ بو ۱۴ تا ۱۵ عدد
چوب دارچین ۵ تکه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول: طبخ ماهیچه

ماهیچه دیرتر از برنج پخته می‌شود. بنابراین، باید اول ماهیچه را بپزید. برای شروع، ابتدا پیازها را به شکل خلالی خرد کنید. سیر نیز باید کاملا له شود. حالا پیاز خلالی شده را درون قابلمه‌ای متوسط به همراه روغن تفت دهید. وقتی پیازها سبک و شیشه‌ای شدند، ماهیچه را به آن اضافه کنید. پیاز و ماهیچه را کمی با هم تفت دهید. سپس، سیر له شده را به آن اضافه کنید. وقتی عطر سیر در فضا پیچید، فلفل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده را به آن بیفزایید.

وقتی ماهیچه طعم ادویه‌ها را به خود گرفت، برگ بو و چوب دارچین را به آن اضافه کنید. حالا به قابلمه نصف لیوان آب اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید تا ماهیچه به مدت ۳ ساعت بپزد. بعد از گذشت این مدت نمک را به ماهیچه اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید. ماهیچه باید کاملا بپزد و آب آن غلیظ شود.

مرحله دوم: آماده کردن باقالی

باقالی تازه را به همراه آب و نمک در ظرفی به مدت ۱ تا ۲ ساعت بخیسانید. سپس، آن را آبکشی کنید و در ظرفی کوچک به همراه مقداری آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. در نهایت، آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: طرز تهیه باقالی پلو با شوید خشک

برنج را به همراه آب و باقالی آبکشی شده در قابلمه‌ای مناسب بریزید. سپس، به آن مقداری نمک اضافه کنید. اجازه بدهید تا برنج و باقالی با یکدیگر به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بجوشند. در ادامه، شوید را به قابلمه اضافه کنید و پس از ۱ دقیقه برنج و باقالی را آبکشی کنید.

برای طبخ باقالی پلو دمی باید درون قابلمه‌ای مناسب اندکی روغن بریزید. سپس، به آن نان لواش، سیب‌زمینی یا برگ کاهو به عنوان ته‌دیگ اضافه کنید. حالا برنج و باقالی آبکشی شده را درون قابلمه بریزید. بهتر است که برنج را به صورت گنبدی شکل درآورید تا زودتر و بهتر بپزد. در نهایت، مقداری آب و روغن به برنج اضافه کنید و درب آن را با دم‌کنی بپوشانید. اجازه بدهید تا باقالی پلو به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه کاملا بپزد.

طرز تهیه باقالی پلو با شوید تازه هم به همین روش است اما به جای شوید خشک از ۱۰ پیمانه شوید تازه ساطوری شده جهت طبخ باقالی پلو برای ۲۰ نفر استفاده می‌شود. باقالی پلو با ماهیچه برای 10 نفر به نصف این میزان شوید و سایر مواد اولیه نیاز دارد.

مرحله چهارم: سرو باقالی پلو با ماهیچه

زمانی که باقالی پلو و ماهیچه کاملا پخته شدند، نوبت به سرو آنها می‌رسد. برای این کار، باقالی پلو را در ظرف سرو بریزید و آن را با برنج زعفرانی تزیین کنید. حالا ماهیچه را کنار باقالی پلو بچینید. برگ بو و چوب دارچین را هم از سس ماهیچه جدا کنید و سس را درون کاسه‌ای جداگانه سرو کنید. نوش جان!

طرز تهیه باقالی پلو با گردن و باقالی پلو با گوشت تکه ای هم به همین روش است، فقط به جای گوشت ماهیچه از گوشت گردن یا تکه‌ای گوسفندی استفاده می‌کنند. برای تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ کرده هم باید همین روش را اجرا کنید. برای طبخ باقالی با گوشت چرخ‌کرده گوشت را با پیاز تفت می‌دهند و به آن نمک، ادویه‌ها و رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنند.

باقالی پلو با ماهی

باقالی پلو با ماهی

اگر به فکر طبخ یک باقالی پلو مجلسی با طعمی شگفت‌انگیز هستید، به شما باقالی پلو با ماهی قزل‌آلا را هم پیشنهاد می‌دهیم. این غذای ایرانی از گذشته در مناسبت‌های خاص مانند شب سال نو خورده می‌شود. باقالی پلو با ماهی قزل‌آلا در مراحل و طرز تهیه باقالی پلو ساده با طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه یکسان است اما برای پختن ماهی آن باید دستور پختی که در ادامه می‌خوانید را اجرا کنید.

مواد لازم باقالی پلو با ماهی برای ۴ نفر

برنج ۳ تا ۴ پیمانه
باقالا سبز تازه ۱ پیمانه
شوید خشک ۱ پیمانه
ماهی قزل‌آلای تازه ۲ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
زعفران دم‌کرده به اندازه لازم
آبلیموی تازه به مقدار کافی
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی

روش پخت ماهی باقالی پلو با ماهی

ماهی قزل‌آلا را تمیز بشویید و همراه با پیاز، نمک، ادویه‌ها، زعفران دم‌کرده و آبلیمو در ظرفی قرار دهید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت چند ساعت درون یخچال بگذارید تا ماهی مزه‌دار شود. سپس، ماهی را روی سینی فر قرار بدهید و اجازه بدهید در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد کاملا بپزد و برشته شود. برای پختن ماهی می‌توانید آن را درون تابه‌ای که داغ شده هم سرخ کنید. وقتی ماهی آماده شد آن را در کنار باقالی پلویی که به روش توضیح‌ داده‌ شده آماده شد سرو کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ

باقالی پلو با مرغ

باقالی پلو با مرغ هم یک غذای خوشمزه برای مهمانی‌ها و مراسم‌های مختلف است. برای طبخ این غذای شیک و مجلسی باید باقالی پلو را به روش توضیح داده شده در طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه بپزید. گوشت مرغ را هم به روشی که در ادامه می‌خوانید طبخ کنید.

مواد لازم باقالی پلو با مرغ برای ۴ نفر

برنج ۳ تا ۴ پیمانه
باقالا سبز تازه ۱ پیمانه
شوید خشک ۱ پیمانه
ران یا سینه مرغ ۴ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
سیر ۲ حبه
زعفران دم‌کرده به اندازه لازم
آبلیموی تازه به مقدار کافی
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی

روش طبخ گوشت مرغ

پیاز خلالی خرد شده را درون تابه تفت دهید. پس از سبک و شیشه‌ای شدن پیاز، به آن سیر رنده شده را اضافه کنید. اجازه بدهید تا عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد. سپس، تکه‌های مرغ را اضافه کنید و روی آن نمک، زردچوبه، فلفل و زعفران دم‌کرده بریزید. بعد از سرخ شدن دو طرف تکه‌های مرغ، به تابه یک تا دو لیوان آب اضافه کنید و اجازه بدهید گوشت مرغ کاملا بپزد.

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش هم به این روش پخت باقالی پلو شباهت دارد. تنها کاری که باید بکنید این است که گوشت مرغ را به همین روش بپزید، ریش ریش کنید و موقع دم کردن باقالی پلو لابه‌لای آن بریزید.

ادویه باقالی پلو چیست؟

برای اینکه ماهیچه پلو یا باقالی پلو با گوشت گوسفندی عطر خوشی داشته باشد، زعفران دم‌کرده را در آخرین مراحل پخت ماهیچه به آن اضافه کنید. اضافه کردن ادویه‌هایی مانند تخم گشنیز، پودر هل، پودر جوز هندی و پودر زیره نیز به خوش‌عطر شدن خوراک ماهیچه با پلو کمک می‌کند.

تزیین باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

تزیین باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

برای اینکه یک ماهیچه پلو رستورانی جلوی مهمان‌ها بگذارید، باید روش تزیین این غذا را بدانید. این غذای خوشمزه را معمولا با پیاز داغ، خلال بادام و پسته، غنچه‌های گل محمدی و برنج زعفرانی تزیین می‌کنند. با جستجوی عکس تزیین باقالی پلو با ماهیچه مجلسی می‌توانید برای این کار ایده بگیرید. سپس، با سلیقه و حوصله این غذا را تزیین کنید.

رازهای طلایی خوشمزگی باقالی پلو با ماهیچه

کلام آخر

باقالی پلو با ماهیچه، مرغ یا ماهی مانند لوبیا پلو، عدس پلو و زرشک پلو یکی از غذاهای مجلسی محبوب ایرانی‌هاست. برای چشیدن طعم بهشتی باقالی پلو هم می‌توانید خودتان آشپزی کنید و هم می‌توانید آن را از مامان‌پز سفارش بدهید.

سؤالات رایج

باقالی پلو

چه گوشتی برای باقالی پلو مناسب است؟

برای طبخ این غذا از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند استفاده می‌کنند اما می‌توانید سینه یا ران مرغ و ماهی قزل‌آلا را هم جایگزین آن کنید.

باقالی پلو با چه غذاهایی میشه درست کرد؟

باقالی پلو با ماهیچه را می‌توانید همراه با غذاهایی مانند ته‌چین مرغ، انواع سالاد و زرشک پلو با مرغ سرو کنید.

برای باقالی پلو چه سبزی لازم است؟

باقالی پلو با شوید خشک یا تازه آماده می‌شود. می‌توانید به آن سیر تازه هم اضافه کنید.

مدت زمان پخت ماهیچه گوساله چقدر است؟

باقالی پلو با ماهیچه گوساله معمولا به زمان بیشتری نیاز دارد اما بسته به جنس گوشت ماهیچه ممکن است طبخ این غذا دو تا چهار ساعت طول بکشد.