اگر اهل چشیدن طعمهای جدید و امتحان کردن غذاهای بینالمللی باشید، حتما خوراک راگو را میشناسید. احتمالا این غذای فرانسوی را در رستورانی بینالمللی یا حتی موقع سفر به خارج از کشور نوش جان کردهاید اما آیا میدانید که چند مدل خوراک راگو وجود دارد؟ این غذای فرانسوی در کشور ما با ۹ دستورپخت مختلف طبخ میشود. در این مطلب، درباره دستورپختها و ترفندهای خوشمزگی این خوراک توضیح میدهیم.
۱. خوراک راگو با گوشت

خوراک راگوی فرانسوی نوعی خوراک شبیه به تاس کباب است که به آرامی پخته میشود و میتوان آن را با گوشت گوسفندی، مرغ و سبزیجات مختلف درست کرد. خوراک راگو با گوشت محبوبترین نوع این غذای خوشمزه است. برای اجرای طرز تهیه راگو فرانسوی باید ابتدا مواد اولیه آن را تهیه کنید. سپس، مراحلی که توضیح میدهیم را گام به گام اجرا کنید.
مواد لازم خوراک راگو با گوشت برای ۴ نفر
|
گوشت مغز ران گوسفند بدون چربی |
۴۰۰ گرم |
|
پیاز متوسط |
۳ عدد |
|
سیر |
۳ حبه |
|
هویج متوسط |
۲ عدد |
|
فلفل دلمهای متوسط |
۱ عدد |
|
گوجهفرنگی متوسط |
۲ عدد |
|
سیبزمینی متوسط |
۳ عدد |
|
لوبیا سبز |
۲۰۰ گرم |
|
رب گوجهفرنگی |
۲ تا ۲.۵ قاشق غذاخوری |
|
آرد سفید گندم |
۲ قاشق غذاخوری |
|
نمک، زردچوبه و پودر پاپریکا |
به میزان لازم |
مرحله اول: تفت دادن گوشت، سیر و پیاز
پیاز را خلالی خرد کنید و آن را درون قابلمه به همراه مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک و شفاف شد، سیر را له کنید و به قابلمه بیفزایید. صبر کنید تا عطر سیر در فضا بپیچد. سپس، گوشت را به صورت قطعات ۲ سانتیمتری دربیاورید و درون قابلمه بریزید. گوشت، سیر و پیاز باید آنقدر با یکدیگر تفت داده شوند که رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله دوم: اضافه کردن سبزیجات
هویج، فلفل دلمهای، سیبزمینی و لوبیا سبز را ابتدا خرد کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، این مواد را یکی یکی به قابلمه اضافه کنید. هویج، فلفل دلمهای، سیبزمینی و لوبیا سبز باید کمی با گوشت تفت داده شود.
مرحله سوم: افزودن چاشنیها
پوست گوجهفرنگیها را جدا کنید و آنها را به صورت پوره دربیاورید. پوره گوجهفرنگی را در این مرحله به قابلمه اضافه کنید. پوره گوجهفرنگی باید با سایر مواد کاملا ترکیب شود. سپس، رب گوجهفرنگی و نمک و ادویهها را به آن بیفزایید.
مرحله نهایی از طرز تهیه راگو سیب زمینی و گوشت
در آخر، وقتی چاشنیها و مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شدند، ۲ تا ۲.۵ لیوان آب به آن اضافه کنید. حالا آرد را با اندکی روغن کمی تفت دهید و به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید که خوراک راگو ۳ تا ۴ ساعت روی حرارت ملایم کاملا بپزد.
۲. طرز تهیه خوراک راگو با گوشت چرخ کرده
برای درست کردن خوراک راگو با گوشت چرخ کرده هم باید دقیقا همان مراحل طبخ خوراک راگو با گوشت تکهای را انجام بدهید. تنها تفاوتی که این دو دستورپخت با یکدیگر دارند، در نوع گوشت آنها است. در طرز تهیه خوراک راگو ایرانی با گوشت چرخکرده به جای گوشت مغز ران گوسفند از ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده استفاده میکنیم. طعم این خوراک به واویشکا که یک غذای شمالی است شباهت بسیاری دارد.
۳. طرز تهیه خوراک راگو با مرغ

دستورپخت خوراک راگو با مرغ کمی با طرز تهیه این خوراک با گوشت متفاوت است. برای طبخ این غذا ابتدا مواد لازم آن را که برای ۲ نفر کافیست آماده کنید. بعد از آن، مراحل پخت این خوراک را دقیقا پیش بروید.
مواد لازم خوراک راگو با مرغ برای ۲ نفر
|
سینه مرغ |
۱ عدد |
|
سیر |
۲ حبه |
|
هویج متوسط |
۱ عدد |
|
لوبیا سبز |
۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم |
|
سیبزمینی متوسط |
۱ عدد |
|
زعفران دمکرده |
به دلخواه |
|
رب گوجهفرنگی |
۱ قاشق غذاخوری |
|
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه |
به اندازه لازم |
مرحله اول: آماده کردن هویج و لوبیا سبز
پیش از طبخ خوراک راگو، هویج و لوبیا سبز را خرد کنید. سپس، آنها را به صورت جداگانه تفت دهید تا نرم و برای تهیه خوراک آماده شوند.
مرحله دوم: تفت دادن سیر و مرغ
سیر را باید با اندکی روغن یا کره درون قابلمه تفت دهید. اجازه بدهید تا عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد. سپس، سینه مرغ را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
مرحله سوم از طرز تهیه خوراک راگو با لوبیا سبز و مرغ
وقتی رنگ گوشت مرغ تغییر کرد، باید هویج و لوبیا سبز را به آن اضافه کنید. سینه مرغ، هویج و لوبیا سبز باید کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. بعد از آن، زعفران دمکرده، رب گوجهفرنگی، نمک و ادویهها را به قابلمه اضافه کنید. مواد داخل قابلمه باید با چاشنیها به خوبی ترکیب شوند. در نهایت، به آن ۱ تا ۱.۵ لیوان آب بیفزایید و اجازه بدهید خوراک روی حرارت ملایم حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه بپزد.
مرحله آخر
در ۱۵ دقیقه نهایی پخت خوراک راگو، پوست سیبزمینی را جدا کنید. حالا سیبزمینی را خرد کنید و آن را به قابلمه خوراک بفزایید. وقتی سیبزمینی هم کاملا نرم و پخته شد، خوراک راگو آماده با مرغ آماده است.
۴. راگو با فیله مرغ
راگو ساده و خوشمزه مرغ را میتوانید با فیله مرغ نیز بپزید. دستور پخت این مدل راگو درست مانند راگو با سینه مرغ است اما سریعتر آماده میشود.
۵. طرز تهیه خوراک راگو با قارچ

خوراک راگو با قارچ درست مانند خوراک راگو با گوشت آماده میشود. تنها تفاوتی که این دو خوراک با یکدیگر دارند این است که برای تهیه خوراک راگو با قارچ باید موقع اضافه کردن سبزیجات به آن ۱ تا ۲ لیوان قارچ ورقهای خرد شده و ۲ عدد آلو بخارا نیز اضافه کنید.
۶. طرز تهیه خوراک راگو با لوبیا چیتی
خوراک راگو را با لوبیا چیتی هم میتوانید درست کنید. برای این کار باید همان دستورپخت خوراک راگو با گوشت را اجرا کنید، با این تفاوت که به جای لوبیا سبز از لوبیا چیتی استفاده کنید.
لوبیا چیتی را باید مثل سایر حبوبات، از شب قبل خیس کنید. سپس، در مرحله دوم طبخ خوراک راگو، به جای لوبیا سبز این لوبیا را که آبکشی کردهاید، به قابلمه اضافه کنید.
۷. طرز تهیه راگو سبزیجات
راگو سبزیجات به یتیمچه شباهت دارد چراکه در طبخ آن از بادمجان و کدو استفاده میکنند. در واقع، در دستور پخت این خوراک راگو، گوشت کاملاً حذف میشود و به جای آن بادمجان و کدو اضافه میکنند. به جای لوبیا سبز نیز از لوبیا چیتی استفاده میشود. برای خوشمزهتر شدن این خوراک میتوانید به آن پنیر پارمزان نیز اضافه کنید.
۸. طرز تهیه راگو رژیمی
برای طبخ خوراک راگو رژیمی باید به رژیم غذایی که دارید توجه کنید. در صورتی که این غذا را برای افرادی طبخ میکنید که از مصرف گوشت منع شدهاند باید راگو سبزیجات بدون پنیر پارمزان یا راگو قارچ بدون گوشت بپزید. اگر هم گوشت قرمز از رژیم غذایی شما حذف شده، میتوانید راگو با مرغ را امتحان کنید.
۹. طرز تهیه راگو با بوقلمون
گوشت بوقلمون میتواند جایگزین گوشت قرمز یا مرغ در خوراک راگو شود. در واقع، شما میتوانید خوراک راگو با گوشت یا خوراک راگو با مرغ را با گوشت بوقلمون بپزید. نکته مهمی که برای طبخ این خوراک وجود دارد این است که باید بوی زهم گوشت بوقلمون را از بین ببرید. برای این منظور، باید گوشت بوقلمون را پیش از طبخ با نمک، فلفل و زعفران خوب مزهدار کنید. گوشت بوقلمون برای پخت به مدت زمان بیشتری نیاز دارد.
رازهای خوشمزگی خوراگ راگو

- راز اصلی طبخ انواع خوراک راگو این است که این غذا را روی حرارت ملایم بپزید. پس اگر به دنبال غذایی هستید که سریعتر آماده میشود، بهتر است به تاس کباب، یتیمچه یا غذاهایی مانند آن فکر کنید. راگو باید با حرارت ملایم بپزد تا کاملا غلیظ و کمآب شود.
- برای تهیه خوراک راگو میتوانید از گوشت گاو، اردک و حتی ماهی نیز استفاده کنید.
- اگر به دنبال یک غذای گیاهی هستید، میتوانید به جای گوشت، عدس یا سبزیجات بیشتر به کار ببرید.
- برای خوشمزهتر شدن خوراک راگو میتوانید به آن بادمجان، کرفس و کدو حلوایی نیز اضافه کنید.
- خوراک راگو را میتوانید همراه با پلوی زعفرانی، ماکارونی، سالاد سبزیجات یا نان تازه نوش جان کنید.
کلام آخر
خوراک راگو یک غذای فرانسوی است که معمولاً با گوشت تکهای درست میشود اما شما میتوانید این غذا را با مرغ، سبزیجات و حتی به صورت رژیمی نیز آماده کنید. فقط کافیست یکی از ۹ دستور پختی که در این مقاله خواندید را اجرا کنید.

