شکی نیست که هواپز برای تهیه فینگرفودهای سالم یک دورهمی دوستانه مفید است یا غذاهای ناهار یا شام دیروز را بهخوبی گرم میکند اما این وسیله آشپزخانه چیزی بیشتر از خلاص شدن از شر غذاهای پنیری یا سیبزمینی سرخکرده چرب است. غذای هواپزی بسیاری را میتوانید در کمتر از ۱ ساعت درست کنید و روی میز ناهار یا شام بگذارید. در این مقاله، ۱۶ نمونه از این غذاها را میخوانید. شما میتوانید با توجه به این غذاهای جذاب و خوشمزه و با خلاقیت خودتان غذاهای دیگری هم در هواپز آماده کنید که عطرشان تا هفت خانه آنطرفتر بپیچد.
۱. خوراک گوشت؛ غذای هواپزی

به جای اینکه غذاهای ناسالم و فستفود بخورید، حدود ۳۰ دقیقه وقت صرف کنید و یک خوراک گوشت هواپزی آماده کنید..
مواد لازم خوراک گوشت و فلفل دلمهای برای ۵ نفر
|
گوشت راسته گوسفند نواری خرد شده |
۶۵۰ گرم |
|
پیاز متوسط خلالی خرد شده |
۱ عدد |
|
فلفل دلمهای سبز خلالی خرد شده |
۱ عدد |
|
فلفل دلمهای قرمز خلالی خرد شده |
۱ عدد |
|
روغن زیتون |
۲ قاشق چایخوری |
|
پودر سیر |
۱ قاشق مرباخوری |
|
نمک و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
طرز تهیه خوراک گوشت در هواپز
ابتدا هواپز را در دمای ۲۲۰ تا ۲۴۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. سپس، برشهای گوشت، پیاز، فلفل دلمهای، روغن زیتون، نمک و فلفل را در ظرفی با یکدیگر ترکیب کنید. مخلوط به دست آمده را درون سبد هواپز بریزید. حالا هواپز گرم شده را روشن کنید تا خوراک گوشت حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزد. بعد از آن، سبد را تکان دهید و اجازه بدهید تا خوراک ۵ دقیقه دیگر بپزد. این خوراک خوشمزه را میتوانید با نان و سبزی خوردن تازه نوش جان کنید.
۲. طرز تهیه میگو پفکی در هواپز
اگر عاشق غذاهای دریایی مانند میگو پلو یا خوراک میگو هستید، حتما از طعم میگو هواپزی لذت خواهید برد. این خوراک میگو روغن اضافه ندارد و یکی از سالمترین غذاهای دریایی است که طعم آن شما را شگفتزده میکند.
مواد لازم میگو هواپزی برای ۲ نفر
|
میگوی پاک شده |
۳۴۰ گرم |
|
ماست یونانی |
یکچهارم فنجان |
|
سس مایونز |
۲ قاشق غذاخوری |
|
گشنیز ساطوری شده |
۲ قاشق غذاخوری |
|
سرکه سیب |
۱ قاشق چایخوری |
|
پودر سیر، پودر پیاز، پودر زیره |
هر کدام یکچهارم قاشق چایخوری |
|
نمک کوشر |
یکهشتم قاشق چایخوری |
|
روغن زیتون |
۱ قاشق چایخوری |
|
کلم خرد شده |
۱ فنجان |
طرز تهیه میگو در هواپز
ابتدا ماست، سس مایونز، گشنیز، سرکه سیب، پودر سیر، پودر پیاز، پودر زیره و نمک را در ظرفی کوچک با یکدیگر کاملا ترکیب کنید. سپس، هواپز را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم کنید. میگوها را کاملا خشک کنید و در کاسهای بریزید. روغن زیتون و چاشنی که درست کردهاید را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا میگو به کاملا با مواد آغشته شود.
حالا میگوهای مزهدار شده را در سبد هواپز گرم شده قرار دهید و آن را دوباره روشن کنید. بعد از ۴ دقیقه میگوها را هم بزنید و دوباره ۳ دقیقه دیگر هم به آن زمان بدهید تا کاملا بپزد.
۳. کالزونه مرغ هواپزی

کالزونه غذایی ایتالیایی است که عاشقان پیتزا آن را دوست دارند. کالزونه مرغ هواپزی را میتوانید با خمیر پیتزای آماده درست کنید یا خودتان خمیر آن را آماده کنید.
مواد لازم کالزونه مرغ ۲ نفره
|
روغن زیتون |
۱ قاشق چایخوری |
|
پیاز بنفش نگینی خرد شده |
یکچهارم فنجان |
|
برگ اسفناج تازه ساطوری شده |
۳ فنجان |
|
سس مارینارا کمنمک |
یکسوم فنجان |
|
سینه مرغ خرد شده و پخته |
یکسوم فنجان |
|
خمیر پیتزای آماده |
۱۷۰ گرم |
|
پنیر موزارلای رنده شده |
یکسوم فنجان |
طرز تهیه کالزونه مرغ هواپزی
پیاز را به همراه روغن تفت دهید. وقتی پیاز نرم شد، اسفناج را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید ۱ تا ۲ دقیقه با پیاز ترکیب شود. حالا تابه را از روی حرارت بردارید و مارینارا و مرغ را به آن اضافه کنید.
هواپز را در دمای ۱۶۵ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. حالا خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. روی هر تکه کمی آرد بپاشید و آن را با وردنه باز کنید. وقتی خمیر به لایهای نازک تبدیل شد، روی آن مقداری از موادی که درست کردهاید به اضافه پنیر موزارلا بریزید. حالا آن را به شکل پیراشکی و نیمدایره تا کنید و لبههای آن را درست مثل پیراشکی ببندید.
کالزونهها را به سبد هواپز منتقل کنید. این غذا برای پخت در هواپز به ۸ دقیقه زمان نیاز دارد. پس از این مدت باید کالزونهها را برگردانید تا سمت دیگر آن هم در مدتزمان ۴ دقیقه طلایی شود.
۴. سینه مرغ شکمپر هواپزی
احتمالا تابهحال طعم مرغ شکمپر را چشیدهاید. این غذا بهشدت لذیذ و خوشمزه است اما برای پختن آن به حداقل ۱ ساعت زمان نیاز دارید. سینه مرغ شکمپر هواپزی در مدتزمانی کوتاهتر از زمان طبخ مرغ شکمپر حاضر میشود.
مواد لازم سینه مرغ شکمپر ۲ نفره
|
سینه مرغ بدون استخوان |
۱ عدد |
|
فلفل دلمهای کوچک نواری خرد شده |
۱ عدد |
|
پیاز متوسط خلالی خرد شده |
۱ عدد |
|
پودر فلفل قرمز و پودر زیره |
هر کدام ۴ قاشق چایخوری |
|
پونه کوهی |
۲ قاشق چایخوری |
|
نمک و فلفل سیاه |
به میزان کافی |
|
آبلیمو |
به اندازه کافی |
طرز تهیه سینه مرغ شکمپر هواپزی
ابتدا ۴ خلال دندان بسیار بلند را در کاسهای آب بخیسانید تا در حین پخت نسوزند. سپس، هواپز را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. حالا سینه مرغ را به صورت افقی برش دهید و هر نیمه از آن را با بیفتککوب بکوبید تا ضخامت آن به حدود ۳ سانتیمتر برسد.
روی سینه مرغ کوبیده شده فلفل، پودر زیره، پونه کوهی، نمک و فلفل بپاشید و آن را خوب مزهدار کنید. سپس، فلفل دلمهای و پیاز خرد شده را در مرکز آن قرار دهید. مرغ را رول کنید و با استفاده از ۲ خلال دندان محکم کنید. رولهای آماده شده را درون سبد هواپز قرار دهید تا به مدت ۶ دقیقه بپزد. بعد از آن، رولها را برگردانید تا حدود ۵ دقیقه دیگر بپزد و سینه مرغ شکمپر حاضر شود.
۵. قزل آلای هواپزی

غذاهای دریایی در هواپز عطر و طعم فوقالعادهای پیدا میکنند. کافیست ماهی قزلآلا را به روش خودتان یا طبق آنچه توضیح میدهیم مزهدار کنید. پس از آن، غذای دریایی شما در کمتر از ۳۰ دقیقه آماده میشود.
مواد لازم قزلآلای هواپزی برای ۲ نفر
|
۲ فیله ماهی قزل آلا |
۱۷۰ گرم |
|
کره آب شده |
۱ قاشق غذاخوری |
|
سیر له شده |
یکدوم قاشق چایخوری |
|
جعفری خشک شده |
یکهشتم قاشق چایخوری |
|
نمک و فلفل |
به میزان کافی |
|
لیموی تازه نازک برش داده شده |
۳ عدد |
طرز تهیه ماهی قزل آلا در هواپز
هواپز را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. پس از آن، کره آب شده و سیر له شده را در ظرفی با یکدیگر ترکیب کنید. فیلههای ماهی قزلآلای شسته و خشک شده را با این مخلوط کاملا مزهدار کنید. سپس، روی آن نمک، فلفل و جعفری خشک شده بپاشید. فیلههای ماهی را درون سبد هواپز قرار بدهید و روی هر کدام برشهای لیمو بچینید.
ماهی را در هواپز گرم شده به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید. این ماهی خوشمزه را میتوانید در کنار سبزی پلو سرو کنید. نوش جان!
۶. پیراشکی در هواپز
انواع پیراشکی به ویژه پیراشکی گوشت جزو غذاهایی هستند که همیشه طرفداران بسیاری دارند. برای طبخ این غذا در هواپز مواد اولیه آن را آماده کرده و دستور پخت آن را دقیقاً اجرا کنید.
مواد لازم پیراشکی هواپزی دو نفره
|
گوشت چرخ کرده |
۱۵۰ گرم |
|
فلفل دلمهای کوچک |
۱ عدد |
|
پیاز کوچک |
۱ عدد |
|
قارچ |
۱۰۰ گرم |
|
رب گوجه فرنگی |
۱ قاشق غذاخوری |
|
پنیر پیتزا |
به اندازه دلخواه |
|
نمک و فلفل |
به اندازه دلخواه |
|
روغن |
به اندازه دلخواه |
|
تخم مرغ |
۲ عدد |
|
شکر |
یکدوم قاشق غذاخوری |
|
آب ولرم |
یکچهارم پیمانه |
|
مایه خمیر |
۱ قاشق غذاخوری |
|
آرد |
به میزان لازم |
طرز تهیه پیراشکی گوشت در هواپز
مایه خمیر را با آب ولرم و شکر ترکیب کنید و اجازه بدهید مایه خمیر پف کند و عمل بیاید. سپس، تخم مرغها، نمک و روغن را ترکیب کنید و به مایه خمیر اضافه کنید. آرد را به آرامی اضافه کنید و با دستان خود هم بزنید تا جایی که خمیر به دستان شما نچسبد. اجازه بدهید تا خمیر برای یک ساعت استراحت کند.
در این فاصله، پیاز و گوشت چرخ کرده را در روغن تفت دهید و صبر کنید تا خوب سرخ شود. سپس، قارچ را به اندازه دلخواه خود ریز کنید و به همراه کمی آبلیمو حرارت دهید تا آب اضافی آن خارج شود و رنگ قارچ سفید بماند. فلفل دلمهای خرد شده را همراه با قارچ به پیازها اضافه کنید و دوباره تفت دهید. در آخر رب و نمک و ادویه را به مواد پیراشکی گوشت و پنیر اضافه کنید و بعد زیر شعله را خاموش کنید تا مواد سرد شوند.
وقتی خمیر آماده شد، مقداری از آن را کف دست بگذارید و از مواد پیراشکی درون آن بریزید. سپس، آن را با دست جمع کنید. پیراشکیهای آماده شده را داخل سینی هواپز بگذارید و روی آنها کمی روغن بپاشید. هواپز را روشن کنید و پس از اینکه یک طرف پیراشکیها سرخ شد، آنها را زیر و رو کنید تا سمت دیگر آنها نیز برشته شود. پیراشکی گوشت پس از ۱۵ دقیقه پخت در هواپز آماده میشود.
۷. بورک هواپزی

انواع بورک را هم میتوانید در هواپز طبخ کنید. در ادامه، روش پخت بورک گوشت در هواپز را میخوانید. سایر انواع بورک هم به همین روش آماده میشوند.
مواد لازم بورک گوشت دو نفره
|
گوشت چرخ کرده |
۱۵۰ گرم |
|
پیاز کوچک |
۱ عدد |
|
کشمش |
یکدوم قاشق غذاخوری |
|
نمک و فلفل سیاه |
به اندازه لازم |
|
روغن |
به میزان کافی |
|
آرد |
به اندازه کافی |
|
کره آب شده |
۷۵ گرم |
|
خمیر یوفکا |
به میزان لازم |
طرز تهیه بورک در هواپز
پیاز و گوشت چرخ کرده را درون روغن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از آن، کشمش، نمک و فلفل را به تابه اضافه کنید. وقتی گوشت کاملا پخت، تابه را از روی حرارت بردارید و مواد را کنار بگذارید تا خنک شوند.
خمیر یوفکا را با وردنه پهن کنید و روی آن کره بمالید. سپس، مقداری از مواد آماده شده را لابهلای آن بپیچید و آن را آرام آرام رول کنید. بورکهای آماده شده را را روی سبد پایه بلند هواپز بگذارید. دمای هواپز را روی ۱۵۰ درجه تنظیم کنید. پس از ۱۰ دقیقه بورک آماده است.
۸. دستور پخت جوجه کباب در هواپز
طعم جوجه کباب هواپزی با طعم جوجه کباب عادی هیچ فرقی ندارد اما در طبخ اولی از روغن کمتری استفاده میشود. برای تهیه جوجه کباب هواپزی باید ابتدا با توجه به روش مزهدار کردن گوشت مرغ و با استفاده از پیاز، آبلیمو، زعفران دمکرده، سس خردل، نمک و فلفل سیاه آن را خوب مزهدار کنید. بعد از اینکه گوشت مرغ خوب مزهدار شد، آن را به سیخ چوبی بکشید و درون سینی هواپز بگذارید.
دمای دستگاه هواپز خود را روی ۱۶۰ درجه برای ۲۰ دقیقه تنظیم کنید و جوجه کباب را درون آن قرار بدهید. اجازه بدهید تا جوجه کباب خوب مغزپخت شود. بهتر است جوجه را دو مرتبه زیر و رو کنید تا تمام بخشهای آن برشته شود.
۹. طرز تهیه پیتزا با هواپز
عاشقان پیتزا میتوانند این غذا را در هواپز نیز بپزند. برای طبخ پیتزا هواپزی باید ابتدا خمیر آن را آماده کنید. میتوانید برای این کار از خمیر آماده پیتزا که در فروشگاهها به فروش میرسد هم استفاده کنید. خمیر را با وردنه پهن کنید و روی آن پنیر پیتزا و تاپینگ مورد نظر خود را بریزید. سپس، آن را به مدت ده دقیقه در ایرفرایر که قبلاً روی ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم و گرم شده بگذارید تا آماده سرو شود.
۱۰. طرز تهیه سمبوسه در هواپز

شاید آخرین باری که سمبوسه میل کردید به خود قول دادهاید که این غذای خوشمزه را از برنامه غذایی خود حذف کنید. این تصمیم هم احتمالاً به این دلیل است که سمبوسه معمولاً روغن زیادی دارد اما اگر بتوانید این غذای فست فود را با روغن بسیار اندک آماده کنید، باز هم بر اجرای تصمیم خود اصرار خواهید داشت؟ اگر پاسختان به این سؤال منفی است، باید بگوییم که میتوانید سمبوسه را در هواپز با کمترین میزان روغن بپزید.
برای تهیه سمبوسه سیبزمینی در هواپز، باید ابتدا سیبزمینی آبپز و کوبیده شده را با سیر و پیاز تفت داده شده ترکیب کنید. به این مواد نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، گشنیز و جعفری ساطوری شده نیز بیفزاید. حالا مایه سمبوسه را درون نان لواش به شکل مثلثی بپیچید.
سمبوسههای آماده شده را درون سبد هواپز که با چند قطره روغن چرب شده و از قبل با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کردهاید بچینید. پس از ۱۵ دقیقه، سمبوسه شما آماده است.
۱۱. کوکوسبزی در هواپز
کوکو سبزی یکی دیگر از غذاهایی است که پیشنهاد میدهیم در هواپز آماده کنید. برای درست کردن این غذای هواپزی باید ابتدا سبزی کوکویی را با تخم مرغ، آرد و نمک ترکیب کنید. میتوانید به این ترکیبات زرشک و مغز گردوی خرد شده نیز بیفزایید. مایه کوکو سبزی را درون قالب مناسب هواپز مثل یک ظرف پیرکس که با چند قطره روغن چرب شده بریزید. حالا دمای ایرفرایر را روی ۱۸۰ درجه برای ۲۰ دقیقه تنظیم کنید و اجازه بدهید کوکو سبزی در ایرفرایر خوب بپزد.
۱۲. کباب کوبیده در هواپز
کباب کوبیده را هم میتوانید در سرخکن بدون روغن بپزید. برای طبخ این کباب باید ابتدا گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه، زعفران دمکرده و فلفل ترکیب کنید. پس از یک ساعت استراحت کردن مایه کباب، آن را به شکل کباب تابهای درون ظرف پیرکس پهن کنید. حالا اجازه بدهید تا کباب به مدت ۲۰ دقیقه درون هواپز با دمای ۱۸۰ درجه بپزد.
۱۳. کوکو سیبزمینی هواپزی
طرفداران کوکو سیب زمینی میتوانند این کوکوی خوشمزه را هم درون هواپز بپزند. برای پخت کوکو سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی آبپز را با پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل ترکیب کنید. سپس، آن را به شکل کوکو سیب زمینی درون ظرف پیرکس که قبلاً با چند قطره روغن چرب شده بچینید. در آخر، ظرف را به مدت ۱۵ دقیقه درون ایرفرایر با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت بگذارید تا بپزد. البته، یک بار در حین پخت باید کوکوها را برگردانید تا دو روی آنها برشته شود.
۱۴. بال سوخاری در هواپز

بال سوخاری جزو غذاهای فست فود محبوب ایرانیها است. برای طبخ این غذا در هواپز باید ابتدا بال مرغ را با پیاز، سیر، رب گوجه فرنگی، روغن، آبلیمو، زعفران دمکرده، نمک، فلفل و ماست خوب مزهدار کنید. سپس، بالهای مرغ را روی پایه بلند هواپز بگذارید و اجازه بدهید تا به مدت ۱۵ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سوخاری شوند. فراموش نکنید که در این مدت بالها را زیر رو رو کنید تا هر دو طرف آنها سوخاری شود.
۱۵. طرز تهیه استیک در هواپز
برای پخت گوشت در هواپز باید ابتدا گوشت مناسب استیک را با موادی مانند پودر سیر، روغن زیتون، آبلیمو، پودر پیاز، نمک و فلفل سیاه خوب مزهدار کنید. پس از ۲۴ ساعت، آن را درون سینی هواپز بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد خوب مغزپخت شود. در این مدت، گوشت را زیر و رو کنید تا هر دو روی آن برشته و پخته شود.
۱۶. فلافل هواپزی
فلافل را هم میتوانید در هواپز به سریعترین و سالمترین شکل ممکن آماده کنید. برای پختن فلافل هواپزی ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه میخوانید، آماده کنید.
مواد لازم فلافل در هواپز برای ۲ نفر
|
نخود |
۱ فنجان |
|
سیر |
۲ حبه |
|
پیاز کوچک |
۱ عدد |
|
برگ جعفری تازه |
یکدوم فنجان |
|
برگ گشنیز تازه |
یکچهارن فنجان |
|
پودر تخم گشنیز |
۱ قاشق چایخوری |
|
پودر زیره |
۱ قاشق چایخوری |
|
نمک دریا |
۱ قاشق چایخوری |
|
فلفل سیاه |
یکدوم قاشق چایخوری |
|
فلفل قرمز |
به اندازه دلخواه |
|
بکینگ پودر |
یکدوم قاشق چایخوری |
|
اسپری روغن |
به اندازه لازم |
طرز تهیه فلافل هواپزی
برای طبخ این غذای فست فود در هواپز، نخود خیس خورده را به همراه پیاز، سیر، سبزیجات و ادویهها درون غذاساز بریزید تا کاملا ترکیب شوند. مایه فلافل را حدود ۱ ساعت درون یخچال بگذارید. پس از آن، مایه فلافل کوفته قلقلیهای کوچکی درست کنید. با استفاده از اسپری روغن آشپزی روی فلافلها و سبد هواپز مقداری روغن بپاشید. فلافلها را درون هواپز بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتیگراد بپزد. سپس، آنها را برگردانید و به مدت ۵ دقیقه دیگر هواپز را روشن کنید.
کلام آخر
غذای هواپزی از غذاهای سرخکرده سالمتر است و در آن از روغن فراوان خبری نیست. در این مقاله، دستورپخت ۱۶ مدل غذای هواپزی خوشمزه که در کمتر از ۳۰ دقیقه آماده میشوند را خواندید. این غذاها مثل غذاهای حاضری بهسرعت آماده میشوند اما طعم آنها با چنین غذاهایی قابل مقایسه نیست.
