یکی از غذاهای فوق‌العاده‌ای که می‌تواند به عنوان فینگر فود تولد یا مهمانی به جشن‌های تولد و دورهمی‌های کوچک شما جذابیت ببخشد، جوجه چینی است. احتمالا طعم این غذای خوشمزه را در بهترین رستوران‌های شهر خود چشیده‌اید و حالا می‌خواهید از آن برای شام یک شب ویژه و خاص استفاده کنید. در این مقاله، طرز تهیه جوجه چینی به روش‌های مختلف و ترفندهای خوشمزگی آن را می‌خوانید.

مراحل پخت جوجه چینی با دلستر

جوجه چینی با دلستر

اگر به دنبال ساده‌ترین و سریع‌ترین روش برای تهیه جوجه چینی هستید، باید آن را با ماء‌الشعیر و شیر درست کنید. طبخ جوجه چینی با این روش فقط ۲ تا ۳ ساعت زمان می‌خواهد.

مواد لازم جوجه چینی برای ۴ نفر

سینه مرغ کامل

۱ عدد

پیاز بزرگ

۱ عدد

سیر

۱ تا ۲ حبه

شیر

یک‌دوم لیوان

ماءالشعیر یا دلستر

۱ لیوان

آبلیموی تازه

به میزان دل‌خواه

بکینگ‌پودر

۱ قاشق چای‌خوری

زعفران دم‌کرده

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

آرد سفید گندم

۱ لیوان

خمیر مایه

۱ قاشق غذاخوری

تخم مرغ

۲ عدد

نمک و فلفل سیاه

به اندازه لازم

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول از طرز تهیه جوجه چینی با شیر و دلستر

قبل از هر کاری، باید سینه مرغ را مزه‌دار کنید. روش مزه‌دار کردن سینه مرغ برای جوجه چینی به مزه‌دار کردن آن برای جوجه کباب شباهت دارد. برای این کار، باید ابتدا سینه مرغ را به صورت عمودی و نوارهای یک اندازه برش بزنید. سپس، در ظرفی پیاز و سیر را رنده کنید و به آن آبلیمو، نمک و فلفل اضافه کنید. زعفران دم‌کرده را هم باید در این مرحله به ظرف بیفزایید.

سینه مرغی که به صورت نواری برش زده‌اید را به ظرف اضافه کنید و با مواد کاملا ورز دهید. حالا درب ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای ۱ تا ۲ ساعت درون یخچال بگذارید تا گوشت مرغ خوب مزه‌دار شود.

مرحله دوم: آماده کردن خمیر جوجه چینی با ماءالشعیر

برای تهیه جوجه چینی باید گوشت مرغ را ابتدا درون مایه‌ای مخصوص فرو ببرید و بعد سرخ کنید. درست کردن این مایه نیز کار بسیار ساده‌ای است. باید ابتدا شیر را روی حرارت ملایم بگذارید تا نزدیک به نقطه جوش برسد اما نجوشد. سپس، آن را از روی حرارت بردارید و خمیر مایه را به آن اضافه کنید.

در ادامه، سفیده تخم مرغ‌ها را از زرده جدا کنید و در ظرفی آن‌قدر هم بزنید تا شکل کف پیدا کند و با وارونه کردن ظرف از ظرف جدا نشود. در این مرحله، سفیده را به مخلوط شیر و خمیر مایه بیفزایید.

حالا سراغ زرده تخم‌مرغ بروید. آن را ابتدا خوب هم بزنید تا کرمی رنگ شود. سپس، ماءالشعیر یا دلستر، بکینگ‌پودر و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید. وقتی این مواد به‌ خوبی با یکدیگر ترکیب شدند، آنها را به مخلوط شیر و سفیده تخم‌ مرغ اضافه کنید. در نهایت نیز آرد را به‌تدریج به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مایه‌ای یکدست درست شود.

مرحله سوم: سرخ کردن جوجه چینی

آخرین مرحله از طبخ یک جوجه چینی سرخ کردن آن است. ابتدا سینه مرغ مزه‌دار شده را درون مایه مخصوص جوجه چینی فرو ببرید. سپس، با کمک آبکش مایه اضافی از تکه‌های مرغ را بگیرید. در نهایت، مرغ را درون روغن داغ سرخ کنید.

طرز تهیه جوجه چینی بدون دلستر

جوجه چینی بدون دلستر

درست کردن جوجه چینی بدون دلستر به مدت‌زمان بیشتری نیاز دارد. با این روش، آماده شدن جوجه چینی حداقل ۶ ساعت طول می‌کشد.

مواد لازم جوجه چینی بدون دلستر برای ۴ نفر

سینه مرغ کامل

۱ عدد

پیاز بزرگ

۱ عدد

فلفل دلمه‌ای متوسط

۱ عدد

ماست پرچرب

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

آبلیموی تازه

به میزان دل‌خواه

زعفران دم‌کرده

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و پودر سیر

به میزان لازم

 

مرحله اول از طبخ جوجه چینی با ماست

روش آماده کردن جوجه چینی برای سرخ شدن در این روش کمی با دستورپخت قبلی متفاوت است. در این روش، باید ابتدا پیاز را به درون ظرفی نسبتا بزرگ به صورت خلالی خرد کنید. سپس، آبلیمو، دم‌کرده زعفران نمک، فلفل و پودر سیر را به آن بیفزایید. این مواد را خوب با یکدیگر مخلوط کنید. بعد از آن، سراغ فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده بروید. آن را هم به مواد اضافه کنید و با آنها کاملا ترکیب کنید. در نهایت، ماست را به ترکیب فوق بیفزایید و محتویات ظرف را خوب هم بزنید تا مایه جوجه چینی آماده شود.

مرحله دوم: مزه‌دار کردن سینه مرغ

سینه مرغ را به شکل دل‌خواه خود برش بزنید و آن را به ظرف حاوی مایه جوجه چینی اضافه کنید. گوشت را آن‌قدر با مواد مخلوط کنید که رنگ آن تغییر کند. سپس، درب ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را درون یخچال بگذارید.

بعد از حدود ۱ ساعت ظرف را از یخچال خارج کنید و به آن روغن مایع بیفزایید. بعد از اینکه دوباره سینه مرغ را با مواد کاملا مخلوط کردید، دوباره درب ظرف را بپوشانید و این بار برای ۲ تا ۱۰ ساعت درون یخچال قرار بدهید.

مرحله سوم: سرخ کردن جوجه چینی بدون تخم مرغ

وقتی مرغ خوب مزه‌دار شد، درون تابه مقداری روغن بریزید و اجازه بدهید تا روغن خوب داغ شود. سپس، سینه مرغ مزه‌دار شده را درون آن سرخ کنید.

جوجه چینی با سس تارتار

جوجه چینی با سس تارتار

طرز تهیه جوجه چینی رستورانی معمولاً با سسی خوشمزه به نام سس تارتار همراه می‌شود. این سس که معمولاً با سس مایونز آماده می‌شود، می‌تواند طعم جوجه چینی ساده شما را چندین برابر بهتر کند.

طرز تهیه جوجه چینی با سس مایونز نیز بسیار ساده است. تنها کاری که باید بکنید این است که خیارشور رنده شده، پیازچه و جعفری ساطوری خرد شده و سیر رنده شده را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس، اندکی آبلیمو، سس مایونز، نمک و فلفل سیاه را به آن بیفزایید. مخلوط به دست آمده را در حین پخت غذا درون یخچال بگذارید تا طعم مواد آن با یکدیگر ترکیب شود.

جوجه چینی در سرخ کن بدون روغن

برای چشیدن طعم جوجه چینی می‌توانید از هواپز یا سرخ کن بدون روغن نیز استفاده کنید. طرز تهیه جوجه چینی پف دار با هواپز با سرخ یا کباب کردن این غذا هیچ تفاوتی ندارد. شما باید مرغ را به یکی از روش‌های طرز تهیه جوجه چینی خانگی با دلستر یا بدون دلستر آماده کنید. سپس، آن را درون ایرفرایر بگذارید. دمای آن را روی ۱۸۰ و مدت زمان پخت آن را روی ۳۰ دقیقه تنظیم کنید. در نهایت، یک جوجه چینی ترد، پفکی و خوشمزه خواهید داشت.

طرز تهیه جوجه چینی با سیخ چوبی در ماهیتابه

برای آماده کردن جوجه چینی، می‌توانید به جای سرخ کردن از طرز تهیه جوجه چینی با سیخ چوبی استفاده کنید. ابتدا جوجه‌هایی که به یکی از دو روش گفته شده مزه‌دار کرده‌اید را به سیخ‌های چوبی بکشید. سپس، آن را درون تابه‌ای که روغن آن داغ شده بگذارید. حالا درب تابه را ببندید و اجازه بدهید تا جوجه چینی با حرارتی ملایم مغزپخت شود. پس از ۶۰ تا ۹۰ دقیقه سیخ‌ها را به‌آرامی زیر و رو کنید تا سمت دیگر سینه مرغ نیز طلایی شود.

رازهای خوشمزگی جوجه چینی

جوجه چینی

کلام آخر

خوراک جوجه چینی یک فست فود یا غذای سوخاری است که طرفداران بسیاری دارد. این غذا را می‌توانید در خانه به سادگی بپزید. برای تهیه جوجه چینی ساده می‌توانید از دلستر یا مواد اولیه‌ دیگری که در این مقاله از آنها نام بردیم استفاده کنید. اگر هم برای این کار فرصت کافی ندارید، می‌توانید خوراک جوجه چینی را از مامان‌پز با دستپخت مامان فلور سفارش بدهید.

سؤالات رایج

جوجه چینی غذای کدام کشور است؟

مبدع اصلی این غذای بین‌المللی چینی‌ها هستند.

ادویه جوجه چینی چیست؟

فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران دم‌کرده، پودر پاپریکا و پودر سیر.

جوجه چینی چقدر کالری دارد؟

هر ۱۰۰ گرم از این غذا حدود ۱۵۷ کیلو کالری دارد.