تنها عاشقان پیتزا می‌توانند لذت چشیدن طعم یک پیتزای خانگی را احساس کنند. از آن گذشته، تهیه پیتزا در خانه و کنار اعضای خانواده یکی از هیجان‌انگیزترین کارهای دنیا است. شاید با خود بگویید تا وقتی که خمیر پیتزای آماده هست، چرا باید خمیر پیتزا خانگی درست کنیم؟ بله، تهیه پیتزا با استفاده از خمیر آماده راحت است اما طعم و بافت پیتزایی که از خمیر خانگی درست می‌شود با پیتزای درست شده از خمیر آماده قابل مقایسه نیست. برای اینکه پیتزایی ترد و خوشمزه داشته باشید، باید روش تهیه خمیر پیتزا خانگی را بدانید. در این مقاله، ساده‌ترین راه برای درست کردن خمیر پیتزا و ترفندهای خوشمزگی آن را می‌خوانید.

خمیر پیتزا با شیر یا آب

خمیر پیتزا با شیر یا آب

اگر تاکنون شیرینی خانگی یا نان ساندویچی درست کرده باشید، خمیر پیتزا خانگی را هم می‌توانید به سادگی درست کنید. این ساده ترین خمیر پیتزا در مقایسه با خمیر نان و شیرینی‌ها سریع‌تر و ساده‌تر درست می‌شود و برای آماده کردن آن مراحل کمتری را طی می‌کنید. قبل از هر کاری، ابتدا مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزای خانگی را آماده کنید تا نوبت به مراحل تهیه آن برسد. نکته مهم در طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی این است که می‌توانید به جای آب از شیر نیز استفاده کنید.

مواد اولیه‌ای که در ادامه می‌خوانید برای طرز تهیه خمیر پیتزا برای ۴ نفر مناسب هستند. اگر به طرز تهیه خمیر پیتزا برای 12 نفر یا طرز تهیه خمیر پیتزا برای 6 نفر فکر می‌کنید، باید میزان مواد اولیه را ۳ یا ۱.۵ برابر کنید.

مواد لازم خمیر پیتزا برای ۴ نفر

پودر خمیرمایه ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق چای‌خوری
نمک یک‌دوم قاشق چای‌خوری
آرد سفید گندم ۳ لیوان
تخم ‌مرغ ۱ عدد
آب ولرم ۱ لیوان

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول از طرز تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم

پودر خمیرمایه را با نیمی از آب ولرم و شکر کاملا ترکیب کنید. درب ظرف را بپوشانید و اجازه بدهید تا خمیرمایه ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در دمای اتاق بماند و به‌اصطلاح عمل بیاید.

مرحله دوم: ترکیب کردن آرد با سایر مواد

آرد را درون ظرفی بزرگ دو مرتبه الک کنید. سپس، به آن نمک بیفزایید. نمک باید با آرد کاملا ترکیب شود. پس از آن، تخم‌مرغ و روغن زیتون را به آرد اضافه کنید. حالا آرد را با سایر مواد به خوبی ترکیب کنید تا کاملا یکدست شوند.

مرحله سوم: افزودن آب و خمیرمایه

در ادامه و زمانی که خمیرمایه عمل آمد، آن را به همراه باقیمانده آب ولرم به مخلوط آرد و تخم‌مرغ اضافه کنید. آب را آن‌قدر با مواد ترکیب کنید تا خمیر کمی سفت شود. آب را باید کم‌کم به مواد دیگر اضافه کنید تا در نهایت خمیری یکدست به دست آید که به دست نمی‌چسبد.

مرحله چهارم: ورز دادن خمیر

مهم‌ترین مرحله در تهیه خمیر پیتزای خانگی ورز دادن آن است. برای اینکه خمیر موقع پخت به اندازه لازم پف کند و در عین حال بافت لطیفی داشته باشد، باید آن را به مدت ۶ تا ۷ دقیقه روی پیشخوان آشپزخانه کاملا ورز دهید.

مرحله پنجم: استراحت دادن خمیر

استراحت دادن خمیر

خمیر پیتزای کاملا ورز داده شده را باید به مدت ۹۰ دقیقه درون ظرفی که کاملا چرب کرده‌اید، قرار بدهید تا استراحت کند. روی ظرف حاوی خمیر را هم سلفون بکشید و آن را در محیطی گرم و تاریک استراحت بدهید. دقت کنید که اندازه ظرف ۲ یا ۳ برابر اندازه خمیر باشد چون قرار است که حجم خمیر شما ۲ برابر شود.

مرحله ششم از طرز تهیه خمیر پیتزای پفکی

بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آن را به ۴ قسمت تقسیم کنید. هر یک از این قسمت‌ها حدود ۳۰ سانتی‌متر باز کنید. حالا روی خمیر را بپوشانید و اجازه بدهید تا در مدت‌زمان آماده شدن تاپینگ پیتزا خمیر دوباره استراحت کند.

در نهایت، روی خمیر سس گوجه‌فرنگی بمالید و به ترتیب، پنیر پیتزا و مواد اولیه پیتزای مورد علاقه خود را روی آن پخش کنید. حالا پیتزا را در دمای بالا به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.

طرز تهیه خمیر پیتزا با آرد برنج

خمیر پیتزا با آرد برنج

خمیر پیتزا را می‌توانید با آرد برنج نیز درست کنید. طرز تهیه خمیر پیتزا نرم و لطیف با آرد برنج نیز بسیار ساده است. برای این کار باید از شیر و روغن کمی بیشتر استفده کنید.

طرز تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه

ممکن است هنگام تهیه خمیر پیتزا خمیر مایه در دسترستان نباشد. در این صورت، می‌توانید بکینگ پودر را جایگزین آن کنید. آرد را با بکینگ پودر الک کنید و نمک و روغن را همراه با آب یا شیر به آن بیفزایید. بعد از ورز دادن این مواد با یکدیگر، خمیری لطیف و یکدست خواهید داشت.

طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی

خمیر پیتزا ایتالیایی هم با شیر یا آب ولرم درست می‌شود اما باید آن را موقع پخت تا جایی که می‌توانید نازک کنید. برای خوشمزه‌تر شدن این خمیر پیتزا می‌توانید موقع اضافه کردن نمک به آن پودر آویشن، پودر پیاز یا پودر سیر هم اضافه کنید.

خمیر پیتزا چند کاره

طرز تهیه خمیر پیتزا فوری که می‌توانید از آن برای تهیه انواع پیراشکی مثل پیراشکی گوشت نیز استفاده کنید باید طرز تهیه خمیر پیتزا با شیر یا آب را اجرا کنید. البته، این خمیر معمولاً با آب درست می‌شود.

نکات مهم در دستور خمیر پیتزا

پیتزای خوشمزه با خمیر پیتزا

کلام آخر

پیتزا مثل غذاهایی مانند اسپاگتی، لازانیا و پاستا غذایی ایتالیایی است. برای درست کردن یک پیتزای خوشمزه باید روش تهیه خمیر پیتزای نرم و پف‌دار را بدانید. در این مقاله، روش‌ها و ترفندهایی برای درست کردن خمیر پیتزا خانگی توضیح دادیم. برای درست کردن پیتزا می‌توانید خمیر آن را به یکی از این روش‌ها آماده کنید.

سوالات رایج

چرا خمیر مایه پف نمی کند؟

دمای آب یا شیر ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد نیست.

کدام نوع آرد را برای تهیه خمیر پیتزا استفاده کنیم؟

آردهای نان فانتزی، سمولینا یا همه‌کاره.