غذاهایی مانند فلافل یا غذاهایی که با گوشت درست می‌شوند، برای خوشمزه‌تر شدن به نوعی چاشنی یا سس نیاز دارند. انواع سس را می‌توانید در کنار این غذاها نوش جان کنید اما یکی از بهترین آنها سس انبه است. سس انبه هم با انبه تازه و هم با پودر انبه آماده می‌شود. در این مقاله، درباره روش‌های مختلف تهیه این سس تند و خوشمزه می‌خوانید.

طرز تهیه سس انبه با میوه تازه

میوه تازه انبه

اولین راه برای تهیه سس انبه استفاده از میوه تازه انبه است. سس با میوه تازه رسپی بسیار ساده‌ای دارد. فقط باید انبه‌های تازه انتخاب کنید و آنها را برای تهیه سس آماده کنید. مواد لازمی که در ادامه می‌خوانید، جهت تهیه ۱ شیشه کوچک سس انبه مناسب هستند.

مواد لازم

انبه تازه بزرگ

۱ عدد

زعفران دم‌کرده

۱ قاشق غذاخوری

پودر نشاسته

۱ قاشق غذاخوری

شکر

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل

به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

مرحله اول: آماده کردن انبه

پوست انبه را جدا کنید. هسته‌های آن نیز باید خارج شوند. حالا انبه را به تکه‌های بسیار کوچک تقسیم کنید تا برای تهیه سس انبه آماده شود.

مرحله دوم: ترکیب کردن مواد سس

در این مرحله، انبه‌های خرد شده، زعفران، نمک، شکر و فلفل را درون مخلوط‌کن بریزید. برای اینکه سس انبه طعم تندتری پیدا کند، بهتر است که از فلفل قرمز و سیاه هر دو استفاده کنید. انبه و سایر مواد باید آن‌قدر درون مخلوط‌کن بمانند که به صورت پوره‌ای یکدست دربیایند.

مرحله آخر

نشاسته را با آب سرد ترکیب کنید. این محلول را درون ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. وقتی محلول نشاسته به نقطه جوش رسید، مواد سس که درون مخلوط‌کن به صورت پوره درآمده را با آن ترکیب کنید. اجازه بدهید تا این ترکیب روی حرارت ملایم بماند. وقتی سس انبه به غلظت لازم رسید، حرارت را خاموش کنید. سس انبه بعد از سرد شدن آماده است و می‌توانید آن را تا یک هفته درون یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه سس انبه با پودر انبه

سس انبه ساده با پودر انبه

سس انبه برای فلافل را می‌توانید با پودر انبه نیز آماده کنید. پودر انبه در عطاری‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی به فروش می‌رسد اما از آنجایی که به این پودر مواد افزودنی و هسته انبه نیز اضافه می‌کنند، طعم تلخی دارد. بنابراین، بهتر است که از پودر انبه خانگی استفاده کنید.

در ادامه، مواد لازم برای تهیه سس انبه با پودر این میوه را می‌خوانید. این مواد اولیه برای تهیه یک شیشه کوچک از این سس مناسب هستند. اگر به تهیه سس انبه به اندازه بیشتر فکر می‌کنید، باید میزان مواد اولیه را با همین نسبت‌ها افزایش دهید.

مواد لازم

پودر انبه

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

سرکه سفید

۳ لیوان

نمک و فلفل

به اندازه کافی

 

مرحله اول: طرز تهیه پودر انبه خانگی

پوست انبه‌ها را جدا کنید و آنها را به تکه‌های کوچکتر تقسیم کنید. این انبه‌ها باید زیر نور آفتاب یا روی دستگاه خشک‌کن میوه خشک شوند. البته، می‌توانید انبه را با پوست هم خشک کنید.

بعد از اینکه انبه کاملا خشک شد، آن را با هاون یا آسیاب دستی به صورت پودر دربیاورید.

مرحله دوم: ترکیب کردن مواد با یکدیگر

سرکه، پودر انبه، نمک و فلفل را درون ظرفی با یکدیگر ترکیب کنید. این محلول باید روی حرارت ملایم بماند تا کاملا غلیظ شود. برای اینکه سس انبه به غلظت لازم برسد، آن را مدام هم بزنید.

مرحله آخر

وقتی سس انبه به غلظت لازم رسید، آن را از روی حرارت بردارید. اجازه بدهید تا سس کاملا سرد شود. سس انبه‌ای که با پودر انبه آماده شده را می‌توانید تا ۱ ماه درون یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه سس انبه با پودر آماده

برای تهیه سس انبه تند و خوشمزه می‌توانید از پودر انبه آماده نیز استفاده کنید. این پودر را از عطاری‌ها بخرید و به جای پودر انبه خانگی به کار ببرید.

طرز تهیه سس انبه با پوست انبه سبز

پوست انبه سبز عطر بی‌نظیری دارد. به همین دلیل، می‌توانید از آن برای تهیه سس انبه استفاده کنید. برای تهیه این سس باید پوست انبه را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌دار کنید. پس از چند ساعت آن را همراه با آب، سرکه، ادویه ترشی، پاپریکا، پودر گوجه فرنگی و فلفل قرمز بجوشانید. وقتی آب داخل قابلمه کاملاً غلیظ شد، محتویات داخل قابلمه را با استفاده از گوشت‌کوب دستی از صافی فلزی عبور دهید تا سس انبه آماده شود.

طرز تهیه سس انبه بدون سرکه

سس انبه تند بدون سرکه

سس انبه را می‌توانید بدون سرکه نیز آماده کنید. برای این کار باید همان دستور تهیه سس انبه با میوه تازه را اجرا کنید اما سرکه حذف و میوه انبه به صورت پوره استفاده می‌شود.

نکات مهم درباره طرز تهیه سس انبه

سخن پایانی

سس انبه یک چاشنی خوشمزه‌ برای غذاهایی مثل فلافل، سمبوسه یا انواع غذاهای عربی است که می‌توانید آن را به روش‌های مختلفی آماده کنید. اگر می‌خواهید سس انبه برای مدتی طولانی‌تر داشته باشید، می‌توانید از پودر انبه استفاده کنید. سس انبه تند با انبه تازه هم دردسر کمتری دارد اما تا ۱ هفته بیشتر ماندگاری ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *