اگر در یک رستوران بزرگ استیک یا مرغ سوخاری سفارش بدهید، احتمال اینکه به شما امتحان کردن پوره سیب‌زمینی در کنار این غذاها پیشنهاد شود، بسیار زیاد خواهد بود. پوره سیب زمینی یکی از غذا‌های حاضری و سبک است که اغلب به صورت مخلفات در کنار غذا، پیش‌غذا یا حتی یک غذای سبک در میان وعده خورده می‌شود. این غذای سبک و راحت را می‌توانید بسیار سریع و با مواد اولیه ارزان و در دسترس در خانه آماده کنید. برای درست کردن این غذای سرشار از نشاسته روش‌های مختلفی وجود دارد. در این مقاله، با روش‌های مختلف پخت پوره سیب زمینی آشنا می‌شوید.

پوره سیب زمینی ساده ترکیه‌ای

پوره سیب زمینی ساده ترکیه‌ای

پوره سیب زمینی یک غذا یا پیش‌غذا با دستور پختی آسان است. برای تهیه پوره سیب زمینی ساده ترکیه‌ای به مهارت‌های حرفه‌ای آشپزی نیازی ندارید. فقط باید مواد اولیه این غذا را آماده کنید و آن را به روشی که توضیح می‌دهیم، بپزید.

مواد لازم پوره سیب‌ زمینی دو نفره

سیب زمینی متوسط

۲ عدد

کره

۵۰ گرم

شیر

یک‌چهارم لیوان

جعفری ساطوری شده

یک دوم قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه یا سفید

به میزان لازم

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه پوره سیب زمینی ترکیه ای

اولین مرحله از پخت پوره سیب زمینی با شیر همان اولین مرحله از روش طبخ کوکو سیب‌ زمینی با سیب زمینی آبپز است. شما باید ابتدا سیب زمینی‌ها را تمیز بشویید و همراه با مقداری آب بپزید. وقتی سیب زمینی‌ها کاملاً مغزپخت شدند، آنها را آبکشی کنید و اجازه بدهید تا خنک شوند.

در مرحله بعدی، پوست سیب زمینی‌ها را جدا کنید و آنها را در ظرفی با گوشت‌کوب یا پوره‌ساز دستی بکوبید تا کاملاً نرم شوند. سپس، کره که به دمای محیط رسیده را همراه با شیر، نمک و فلفل به سیب زمینی اضافه کنید. سیب زمینی باید با این مواد خوب ترکیب شود تا پوره لطیف و یکدستی درست شود. در نهایت، جعفری ساطوری شده را روی پوره سیب زمینی بریزید و آن را به تنهایی یا در کنار انواع غذا با پوره سیب زمینی سرو کنید.

پوره سیب زمینی با پیاز داغ

اگر به طعم دو پیازه آلو علاقه داشته باشید، احتمالاً از چشیدن این نوع پوره سیب زمینی لذت خواهید برد چون پوره سیب زمینی با شوید و نعناع به پیاز دو آلو شباهت بسیاری دارد.

مواد لازم پوره سیب زمینی با پیاز داغ برای ۴ نفر

سیب زمینی متوسط

۴ عدد

کره

۱۰۰ گرم

شیر

یک‌دوم لیوان

پیاز داغ

۶ قاشق غذاخوری

شوید و نعنا خشک شده

۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه یا سفید

به میزان لازم

 

طرز تهیه پوره سیب زمینی رستورانی با پیاز داغ

تهیه پوره سیب زمینی با پیاز داغ با روش طبخ این غذا به صورت ساده تفاوت چندانی ندارد. شما باید پوره سیب زمینی ساده را آماده کنید. در نهایت، به آن پیاز داغ، شوید و نعنا خشک شده بیفزایید. به این ترتیب، یک میان وعده سبک و لذیذ برای محل کار یا یک پیش غذای خوشمزه برای ناهار یا شام خواهید داشت.

پوره سیب زمینی با تخم مرغ

پوره سیب زمینی با تخم مرغ

پوره سیب‌زمینی تخم مرغی طعمی شبیه به سالاد الویه گیاهی دارد اما از این سالاد بسیار سبک‌تر است چون مواد اولیه کمتری برای طبخ آن به کار می‌رود.

مواد لازم پوره سیب زمینی با تخم مرغ برای ۸ نفر

سیب زمینی متوسط

۸ عدد

کره

۲۰۰ گرم

شیر

۱ لیوان

خامه

۱ لیوان

تخم مرغ

۸ تا ۱۰ عدد

سبزیجات معطر

۶ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه یا سفید

به میزان لازم

 

روش پخت پوره سیب زمینی با خامه و تخم مرغ

برای طبخ پوره سیب زمینی با تخم مرغ باید همان مراحلی که در طرز تهیه پوره سیب زمینی توضیح دادیم را اجرا کنید با این تفاوت که باید به همان اندازه که شیر اضافه کرده‌اید، خامه هم اضافه کنید. خامه را در شیر حل کنید و به محتویات پوره بیفزایید. تخم‌مرغ‌ها را هم همراه با سبزیجات معطر، نمک و فلفل به صورت نیمرو سرخ کنید و روی پوره بگذارید تا آماده سرو شود.

پوره سیب زمینی سرخ شده

پوره سیب زمینی سرخ شده

پوره سیب زمینی سوخاری نوعی پوره سیب زمینی پرطرفدار است که معمولاً در رستوران‌ها سرو می‌شود اما خودتان هم می‌توانید این غذای خوشمزه را بپزید. برای این کار باید ابتدا مواد لازم این غذا را آماده کنید.

مواد لازم پوره سیب زمینی سوخاری دو نفره

سیب زمینی متوسط

۲ عدد

نشاسته ذرت

یک‌دوم قاشق غذاخوری

آرد گندم

یک‌دوم قاشق غذاخوری

آرد سوخاری

یک‌دوم قاشق غذاخوری

تخم مرغ

۱ عدد

بکینگ پودر

یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

سبزیجات معطر

۱ قاشق چای‌خوری

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه یا سفید

به میزان لازم

 

طرز تهیه پوره سیب زمینی بدون شیر و سوخاری

سیب زمینی آبپز پوست گرفته را با تخم مرغ، نشاسته ذرت، آرد گندم، آرد سوخاری، بکینگ پودر، سبزیجات معطر، نمک و ادویه‌ها ترکیب کنید تا مایه یکدستی درست شود. در صورت دل‌خواه، می‌توانید کمی پنیر پارمزان هم به این ترکیبات بیفزایید. در نهایت، مایه به دست آمده را درون قیف شیرینی‌پزی ساده بریزید و به صورت حلزونی در تابه حاوی روغن داغ بریزید. پوره را مثل کوکو سیب‌ زمینی سرخ و نوش جان کنید.

پوره سیب زمینی با پنیر پیتزا

پوره سیب زمینی پیتزایی هم طعم هیجان‌انگیزی دارد. برای طبخ این پوره به همان مواد اولیه پوره سیب زمینی ساده به اضافه پنیر موزارلا نیاز دارید اما روش پخت پوره پیتزایی با طرز تهیه پوره سیب زمینی ساده تفاوت دارد. شما باید سیب زمینی آبپز و کوبیده شده را درون ظرفی روی حرارت ملایم بریزید و شیر را کم کم به آن اضافه کنید. صبر کنید تا شیر کاملاً جذب سیب زمینی شود. سپس، کره، نمک، فلفل و پنیر موزارلا را به آن بیفزایید. بعد از آب شدن پنیر و کره پوره شما آماده است.

پوره سیب زمینی با سس قارچ

پوره سیب زمینی با سس قارچ

پوره سیب زمینی می‌تواند یک پیش غذای فانتزی هم باشد. برای طبخ این پوره از سس قارچ استفاده کنید تا خوشمزه‌تر شود.

مواد لازم پوره سیب زمینی با سس قارچ برای ۴ نفر

سیب زمینی متوسط

۴ عدد

قارچ متوسط

۲۰۰ گرم

خامه

۵ قاشق غذاخوری

شیر

۱ لیوان

کره

۵۰ گرم

پنیر پارمزان

به اندازه کافی

نمک، پودر آویشن و فلفل سیاه یا سفید

به اندازه کافی

 

روش پخت پوره سیب زمینی با سس قارچ

سیب زمینی آبپز را با کره، نمک، پودر آویشن و فلفل سیاه یا سفید ترکیب کنید و بکوبید و کنار بگذارید. سپس، قارچ را تفت دهید و با شیر بجوشانید. پس از حدود ۱۰ دقیقه، خامه را به قارچ و شیر اضافه کنید تا سس قارچ آماده شود. سس قارچ را روی پوره سیب زمینی که کنار گذاشته بودید بریزید و روی آن پنیر پارمزان بریزید. سس قارچ را باید با پوره کاملاً ترکیب کنید تا این مدل پوره آماده سرو شود.

پوره سیب زمینی با ماست

پوره سیب زمینی را می‌توانید با سس ماست هم بپزید. برای طبخ این مدل پوره باید علاوه بر مواد اولیه پوره سیب زمینی ساده، مواد لازم برای سس ماست را هم آماده کنید. برای تهیه سس ماست یک پوره سیب زمینی ساده برای ۴ نفر به ۱ لیوان ماست، ۱ حبه سیر رنده شده، ۱ قاشق رب گوجه فرنگی و ۱ قاشق غذاخوری کره نیاز دارید. ماست را با سیر، نمک و فلفل ترکیب کنید. رب گوجه فرنگی را هم همراه با کره تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.

در نهایت، پوره سیب‌زمینی ساده را به صورت کوفته قلقلی در بیاورید و در ظرف سرو بچینید. روی پوره‌ها مقداری از سس ماست بریزید. روی آن هم کمی از رب گوجه فرنگی تفت داده شده بریزید. پوره سیب زمینی با ماست به این ترتیب آماده سرو می‌شود. برای تهیه این پوره می‌توانید به جای پوره ساده از پوره سیب زمینی با پیاز داغ هم استفاده کنید.

پوره سیب زمینی برای نوزاد چه جوری درست میشه؟

پوره سیب زمینی برای نوزاد با شیر مادر یا شیر خشک درست می‌شود. برای تهیه این پوره باید سیب زمینی آبپز را درون ظرفی بکوبید تا نرم شود. سپس، به آن شیر مادر یا شیر خشک و اندکی نمک بیفزایید. وقتی پوره بافت یکدست و لطیفی پیدا کرد، آن را بلافاصله به نوزاد بدهید.

پوره سیب زمینی رژیمی

پوره سیب زمینی رژیمی

پوره سیب زمینی را می‌توانید به صورت رژیمی هم نوش جان کنید. برای تهیه پوره سیب زمینی رژیمی باید از شیر کم چرب و روغن زیتون به جای شیر معمولی و کره استفاده کنید.

کلام آخر

پوره سیب زمینی یکی از میان وعده‌ها یا پیش غذاهای محبوب در سراسر جهان است. این غذا را کودکان و بزرگسالان همگی دوست دارند. بنابراین، می‌توانید آن را در کنار غذاهای مجلسی برای ناهار یا شام سرو کنید.

سؤالات رایج

آیا پوره سیب زمینی چاق کننده است؟

این پوره به تنهایی چاق‌کننده نیست اما اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید دچار اضافه وزن خواهید شد.

پوره سیب زمینی چقدر کالری دارد؟

هر ۱۰۰ گرم از این غذا حدود ۱۸۹ کالری دارد.