اسپاگتی یا رشتار یک غذای ایتالیایی است که در سراسر جهان از جمله کشور ما طرفداران بسیاری دارد. این غذای سیسیلی با انواع سس مخصوص اسپاگتی درست می‌شود و بر این اساس، نام‌ها و دستورهای پخت مختلفی دارد. در این مقاله، با انواع اسپاگتی و روش‌های پخت سس‌های آن آشنا می‌شوید.

انواع اسپاگتی

انواع اسپاگتی

اسپاگتی را می‌توان بر دو اساس دسته‌بندی کرد؛ شکل و دستور پخت آن. آشنایی با این دسته‌بندی‌ها می‌تواند به شما در انتخاب اسپاگتی یا پاستای مناسب برای هر غذا کمک کند.

اسپاگتی معمولاً با آرد گندم یا آرد سمولینا درست می‌شود اما روش‌هایی که برای آماده‌سازی و خشک کردن آن به کار می‌روند، سبب ایجاد اشکال مختلفی از این محصول غذایی می‌شوند. بر این اساس، محصولات به دست آمده از این فرایند به رشته‌ای و فرمی تقسیم می‌شوند.

ماکارونی، بوکاتینی، اسپاگتی، رشته فرنگی، فتوچینی، لینگوئینی و لازانیا محصولاتی هستند که به صورت رشته‌ای در قطرهای مختلفی تولید می‌شوند. پاستاهای پروانه‌ای، دیتالونی، فوزیلی، کانلونی، زیتی، ارکیته، پنه و ریگاتونی نیز از جمله انواع ماکارونی‌های فرمی هستند.

پاستا اورزو نیز نوعی پاستای بسیار کوچک شبیه به دانه‌های برنج است که معمولاً برای طبخ سوپ و سالاد از آن استفاده می‌کنند.

دسته‌بندی بعدی انواع اسپاگتی به دستور پخت آن مربوط می‌شود. به عنوان مثال، اسپاگتی با سس پستو، اسپاگتی مرغ، اسپاگتی گوجه فرنگی و سایر اسپاگتی‌هایی که با سس‌های مختلف طبخ می‌شوند، هر یک نام خاص خود را دارند.

اسپاگتی مرغ

اسپاگتی مرغ

یکی از محبوب‌ترین انواع اسپاگتی در سراسر جهان، اسپاگتی مرغ است. این اسپاگتی خوشمزه را می‌توانید در منزل به روشی بسیار ساده طبخ کنید.

مواد لازم اسپاگتی مرغ برای ۶ نفر

ران مرغ کوچک بدون استخوان شده

۱۲ عدد

اسپاگتی

۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم

نان تست خرد شده

۲۴۰ گرم

شیر

۴۲۰ میلی‌لیتر

مغز گردو

۳۰۰ گرم

سیر

۳ حبه

آبلیموی تازه

۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

جعفری ساطوری شده

۶ قاشق غذاخوری

پودر پنیر پارمزان

به میزان دل‌خواه

روغن زیتون

به اندازه لازم

در مامانپز ثبتنام کن

روش پخت اسپاگتی مرغ

ابتدا ران‌های مرغ را با روغن زیتون خوب مزه‌دار کنید و آنها را درون فر بگذارید تا گریل و مغزپخت شوند. نان‌های تست را هم خرد و در شیر خیس کنید. حالا آنها را همراه با مغز گردو، سیر، بخش‌های سبز پوست لیموی رنده شده، آبلیمو و روغن زیتون درون مخلوط‌کن بریزید. وقتی سس این اسپاگتی ترش یکدست شد، آن را کنار بگذارید.

در مرحله بعدی، باید اسپاگتی را درون قابلمه‌ای حاوی آب در حال جوش و نمک بریزید. صبر کنید تا اسپاگتی درون آب جوش کاملاً نرم شود. سپس، آن را درون ظرف سرو بریزید و آن را با ران‌های مرغ گریل شده و سس آماده شده، تزیین کنید.

اسپاگتی با سس آلفردو

اسپاگتی با سس آلفردو

شاید زمانی که صحبت از سس آلفردو می‌شود، به یاد اسپاگتی پنه یا پاستا با سس آلفردو بیفتید اما این غذا را می‌توانید با سایر انواع اسپاگتی نیز بپزید. فقط کافیست مواد اولیه این اسپاگتی را آماده کنید.

مواد لازم اسپاگتی آلفردو برای ۸ نفر

اسپاگتی

۸۰۰ تا ۹۰۰ گرم

سینه مرغ کامل

۲ عدد

قارچ متوسط

۱۶ عدد

سیر

۴ حبه

خامه

۴۰۰ گرم

شیر

۱ لیوان

کره

به میزان لازم

نمک و ادویه‌ها شامل فلفل سیاه و پودر آویشن

به اندازه کافی

پنیر پارمزان

‍۱۰ تا ۱۲ قاشق غذاخوری

 

دستور پخت اسپاگتی آلفردو

قبل از هر کاری اسپاگتی را درون قابلمه حاوی آب در حال جوش و نمک بریزید. وقتی اسپاگتی کاملاً نرم شد، آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعدی، باید سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کنید و همراه با سیر رنده شده، کره، نمک و فلفل تفت دهید تا خوب مغزپخت شود. قارچ‌های خرد شده را نیز جداگانه همراه با کره تفت دهید تا آب آنها کاملاً تبخیر شود. در ادامه، سینه مرغ و قارچ را درون تابه بریزید و با شیر و خامه را به آنها اضافه کنید. وقتی خامه و شیر کاملاً با سایر مواد ترکیب شدند، پنیر را به تابه بیفزایید. اجازه بدهید تا پنیر آب شود. در نهایت، سس به دست آمده را همراه با پودر آویشن روی اسپاگتی آماده شده بریزید و آن را سرو کنید.

اسپاگتی پنیری

اسپاگتی پنیری

اسپاگتی پنیری یکی دیگر از انواع محبوب اسپاگتی در دنیا است که معمولاً آن را با ماکارونی فرمی درست می‌کنند. این اسپاگتی را می‌توانید داخل فر یا بدون فر مانند سایر انواع اسپاگتی بپزید.

مواد لازم اسپاگتی با پنیر دو نفره

ماکارونی فرمی

۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم

کره

۵۰ گرم

آرد گندم

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

شیر

۱ فنجان

پنیر چدار رنده شده

۱ فنجان

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

 

طرز تهیه اسپاگتی ساده پنیری

 ابتدا ماکارونی را درون قابلمه حاوی آب جوش و نمک بریزید و صبر کنید تا خوب نرم شود. سپس، آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید. در ادامه، کره را همراه با آرد کمی تفت دهید و به آن نمک و فلفل اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، شیر را به آن بیفزایید و مدام هم بزنید تا سس غلیظی درست شود. حالا پنیر را به آن اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا پنیر آب شود. سس به دست آمده را با ماکارونی آماده شده ترکیب کنید تا ماکارونی و مایه پنیری با یکدیگر کاملاً ترکیب شوند. در نهایت، آن را تزیین و سرو کنید.

اسپاگتی پستو

اسپاگتی پستو

اسپاگتی با سس پستو نیز یک اسپاگتی خوشمزه و محبوب است. برای طبخ این اسپاگتی باید کمی دقت داشته باشید چون خراب شدن سس پستو به معنای از دست رفتن طعم واقعی این اسپاگتی خواهد بود.

مواد لازم اسپاگتی پستو برای ۴ نفر

اسپاگتی

۴۰۰ تا ۴۵۰ گرم

مغز پسته

۵۰ گرم

جعفری ساطوری شده

۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

مغز گردو

۵۰ گرم

پنیر ترکی کاشار کهنه

۸۰ گرم

روغن زیتون

به اندازه کافی

سیر

۲ تا ۳ حبه

نمک

به اندازه کافی

 

رسپی اسپاگتی با سس پستو

ابتدا مانند روش پخت سایر انواع اسپاگتی، اسپاگتی را درون آب جوش و نمک بپزید و کنار بگذارید. سپس، جعفری ساطوری شده، سیر رنده شده، پنیر رنده شده، نمک و روغن زیتون را درون تابه تفت دهید. حالا  مغز گردو و مغز پسته بو داده و آسیاب شده را به آن اضافه کنید. در نهایت، مخلوط به دست آمده را درون دستگاه غذاساز بریزید تا به صورت سسی یکدست در بیایند. این سس را با اسپاگتی آماده شده ترکیب کنید تا غذا آماده سرو شود.

اسپاگتی کدو سبز

اسپاگتی کدو سبز

اگر به طبخ یک اسپاگتی با طعمی متفاوت فکر می‌کنید، اسپاگتی کدو سبز نیز می‌تواند انتخاب خوبی باشد. این اسپاگتی هم به سادگی آماده می‌شود و می‌توانید آن را با انواع اسپاگتی و پاستا طبخ کنید.

مواد لازم اسپاگتی کدو سبز برای ۳ نفر

اسپاگتی

۳۰۰ گرم

کدو سبز متوسط

۲ عدد

سیر

۳ حبه

گوجه گیلاسی

۵ تا ۶ عدد

پنیر پارمزان رنده شده

به اندازه دل‌خواه

جعفری ساطوری شده

برای تزیین

نمک و فلفل سیاه

به اندازه لازم

 

طرز تهیه اسپاگتی کدو سبز

ابتدا اسپاگتی را به روشی که قبلاً توضیح دادیم، آماده کنید و کنار بگذارید. سپس، سیر رنده شده را همراه با اندکی روغن که بهتر است روغن زیتون باشد، تفت دهید. وقتی عطر سیر در فضای آشپزخانه پیچید، کدو سبز رشته‌ای خرد شده را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا رنگ کدو تغییر کند. پس از آن، نمک و فلفل و گوجه فرنگی‌ها که به دو نیم شده‌اند را اضافه کنید. پس از چد لحظه تفت دادن، پاستا یا اسپاگتی نرم شده را به سس کدو بیفزایید و روی آن پنیر پارمزان بپاشید. وقتی پنیر آب شد، اسپاگتی آماده تزیین و سرو است.

اسپاگتی کره ای

اسپاگتی کره ای

کره جزو آن دسته از لبنیات است که ترکیب کردن آن با اسپاگتی به اسپاگتی طعم فوق‌العاده‌ای می‌بخشد. به همین دلیل، اسپاگتی کره‌ای یکی دیگر از انواع پرطرفدار خوراک اسپاگتی است.

مواد لازم اسپاگتی ساده با کره برای ۶ نفر

اسپاگتی

۸۵۰ تا ۹۰۰ گرم

کره

۹۰ گرم

سیر

۶ حبه

پنیر پارمزان

به میزان دل‌خواه

روغن زیتون

به اندازه لازم

جعفری ساطوری شده

به اندازه دل‌خواه

نمک و ادویه‌ها شامل فلفل قرمز و پودر آویشن

به اندازه لازم

 

رسپی اسپاگتی خوشمزه با کره

کره و سیر رنده شده را درون تابه تفت دهید. پس از بلند شدن بوی سیر، نمک، ادویه‌ها و روغن زیتون را اضافه کنید. در آخر، نیز اسپاگتی که درون آب جوش و نمک کاملاً پخته و نرم شده را همراه با پنیر پارمزان به آن بیفزایید و با سس کره‌ای ترکیب کنید. اسپاگتی آماده شده را با جعفری یا ریحان ساطوری شده تزیین کنید. 

اسپاگتی با گوشت قلقلی

اسپاگتی با گوشت قلقلی

اسپاگتی با گوشت قلقلی را کسانی که عاشق ماکارونی با گوشت چرخ کرده هستند دوست دارند. این اسپاگتی نیز یک غذا با گوشت چرخ کرده است که گوشت آن به روشی متفاوت آماده می‌شود.

مواد لازم اسپاگتی با گوشت قلقلی دو نفره

اسپاگتی

۲۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده

۲۰۰ گرم

پیاز متوسط

۱ عدد

سیر

۱ حبه

پنیر پیتزای رنده شده

۱ قاشق غذاخوری

تخم مرغ

۱ عدد

آرد سوخاری

۱.۵ قاشق غذاخوری

آبلیمو

۱ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل

به اندازه لازم

جعفری ساطوری شده

برای تزیین

 

دستور پخت اسپاگتی با گوشت قلقلی

گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر رنده شده، پنیر پیتزا، تخم مرغ، آرد سوخاری، نمک و فلفل ترکیب کنید و خوب ورز بدهید. از مایه به دست آمده کوفته‌های قلقلی درست و سرخ کنید. سپس، آنها را درون تابه بریزید و روی آنها مخلوطی از رب گوجه فرنگی، آب، آبلیمو، نمک و فلفل بریزید. وقتی سس غلیظ شد، آن را با اسپاگتی آماده شده ترکیب کنید.

طرز تهیه اسپاگتی ایرانی

اسپاگتی ایرانی که آن را با نام ماکارونی با گوشت چرخ کرده نیز می‌شناسیم، به همان مواد لازم اسپاگتی با گوشت قلقلی منهای پنیر پیتزا، آرد سوخاری و تخم مرغ نیاز دارد اما دستور پخت آن با طرزتهیه اسپاگتی با کوفته قلقلی کمی متفاوتی است. برای طبخ این غذا، باید سیر و پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید. سپس، به آن گوشت چرخ‌کرده بیفزایید. بعد از سرخ شدن گوشت نیز نوبت به رب گوجه فرنگی، نمک و ادویه‌ها می‌رسد. برای خوشمزه شدن مایه این ماکارونی می‌توانید به آن مقداری آبلیمو و قارچ نیز اضافه کنید. در نهایت، این مایه را همراه با ماکارونی که در آب جوش کمی نرم شده درون قابلمه بریزید و دم کنید. ته‌دیگ این غذا می‌تواند سیب زمینی حلقه‌ای خرد شده یا همان ماکارونی که درون قابلمه ریخته‌اید، باشد.

اسپاگتی سبزیجات

اسپاگتی سبزیجات

اسپاگتی معمولاً با گوشت قرمز یا مرغ آماده می‌شود اما اگر به فکر تهیه یک غذای متفاوت هستید، می‌توانید اسپاگتی را با سس سبزیجات بپزید.

مواد لازم اسپاگتی سبزیجات برای ۳ نفر

اسپاگتی

۳۰۰ گرم

پیاز متوسط

۱ عدد

سیر

۳ حبه

فلفل دلمه‌ای کوچک خرد شده

۱ عدد

قارچ خرد شده

۲۰۰ گرم

آبلیمو

یک‌دوم قاشق غذاخوری

پوره گوجه فرنگی

۲ قاشق غذاخوری

خامه

۱۵۰ گرم

پنیر پارمزان

به میزان دل‌خواه

نمک، زردچوبه و فلفل

به اندازه لازم

 

طرز تهیه اسپاگتی ایتالیایی سبزیجات

سیر و پیاز رنده شده را همراه با روغن، نمک و زردچوبه تفت دهید. سپس، به آن قارچ، آبلیمو و فلفل دلمه‌ای بیفزایید. پس از تبخیر شدن آب قارچ، پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید. حالا خامه را همراه با پنیر پارمزان به سس اضافه کنید. سس غلیظ شده را روی اسپاگتی نرم و آبکشی شده بریزید تا آماده سرو شود.

اسپاگتی گیاهی

اسپاگتی گیاهی یک غذای گیاهی بدون گوشت است که دستور پخت و مواد اولیه‌ای مشابه با اسپاگتی سبزیجات دارد. برای تهیه این اسپاگتی باید خامه و پنیر پارمزان را از این دستور پخت حذف کنید و به جای آن کدو سبز و هویج خرد شده بیفزایید. سس به دست آمده را هم روی اسپاگتی نرم و آبکشی شده بریزید و آن را با جعفری یا ریحان ساطوری شده تزیین کنید.

اسپاگتی رژیمی

اسپاگتی رژیمی برخلاف سایر انواع اسپاگتی پنیر یا خامه ندارد. برای طبخ آن هم از روغن زیتون استفاده می‌کنند. اگر رژیم غذایی شما اقتضا می‌کند نیز می‌توانید گوشت مرغ را از این دستور پخت حذف کنید.

مواد لازم اسپاگتی رژیمی یک نفره

اسپاگتی دارای سبوس گندم

۱۰۰ گرم

سینه مرغ خرد شده

۵۰ گرم

پیاز کوچک

۱ عدد

فلفل دلمه‌ای

به اندازه دل‌خواه

قارچ خرد شده

۲ عدد

رب گوجه فرنگی

یک‌دوم قاشق غذاخوری

سس سویا

یک‌دوم قاشق غذاخوری

نمک و ادویه‌ها شامل زردچوبه، پودر آویشن، پودر سیر، پودر پیاز، پودر انبه و فلفل

به اندازه لازم

 

روش پخت اسپاگتی رژیمی

سینه مرغ خرد شده را با پیاز نگینی خرد شده تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس، به آن نمک و ادویه‌ها را اضافه کنید. بعد از ترکیب شدن ادویه‌ها با گوشت مرغ هم نوبت به فلفل دلمه‌ای و قارچ خرد شده می‌رسد. صبر کنید تا آب قارچ تبخیر شود. سپس، به آن نمک و رب گوجه فرنگی بیفزایید. بعد از تفت خوردن رب هم به آن مقداری آب و سس سویا اضافه کنید. اجازه بدهید تا سس خوب غلیظ شود. در نهایت، آن را با اسپاگتی نرم و آبکشی شده ترکیب کنید.  

اسپاگتی گوجه فرنگی

اسپاگتی گوجه فرنگی

اسپاگتی با طعم گوجه فرنگی برای کسانی که به یک اسپاگتی بدون گوشت فکر می‌کنند، بهترین گزینه است. این اسپاگتی به سادگی و در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود.

مواد لازم اسپاگتی گوجه فرنگی دو نفره

اسپاگتی

۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم

پیاز کوچک

۱ عدد

سیر

۱ حبه

گوجه فرنگی متوسط

۴ عدد

پوره گوجه فرنگی

۱ لیوان

نمک، فلفل و زردچوبه

به اندازه لازم

جعفری یا ریحان ساطوری شده

به دل‌خواه برای تزیین

 

روش طبخ اسپاگتی گوجه فرنگی

گوجه فرنگی‌ها را به صورت حلقه‌ای خرد کنید و روی آنها نمک و فلفل بپاشید. حالا آنها را درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گریل کنید. گوجه فرنگی‌‌های آماده شده را کنار بگذارید.

در ادامه، پیاز و سیر را همراه با روغن خوب تفت دهید. سپس، پوره گوجه فرنگی را همراه با نمک و ادویه‌ها به آن بیفزایید. اجازه بدهید تا با حرارت ملایم سس غلیظ و یکدستی درست شود. این سس را همراه با گوجه فرنگی‌ها روی اسپاگتی نرم و آبکشی شده بریزید و آن را با جعفری یا ریحان ساطوری شده تزیین کنید.

اسپاگتی با ژامبون

اسپاگتی با ژامبون

اسپاگتی با ژامبون یک غذای محبوب برای کسانی است که غذاهایی مانند سالاد ماکارونی را دوست دارند.

مواد لازم اسپاگتی با ژامبون برای ۴ نفر

ژامبون خرد شده

۸ ورق

کره

۵۰ گرم

سیر

۴ تا ۵ حبه

پیاز متوسط

۱ عدد

گوجه گیلاسی

۱۰ تا ۱۲ عدد

قارچ خرد شده

۸ عدد

پنیر پارمزان

به اندازه دل‌خواه

خامه

۳۰۰ گرم

ریحان ساطوری شده

برای تزیین

عصاره مرغ

۲ لیوان

نمک و فلفل سیاه

به اندازه کافی

 

طرز تهیه اسپاگتی ژامبون

سیر و پیاز رنده شده را همراه با کره تفت دهید و به آن گوجه گیلاسی، قارچ و ژامبون بیفزایید. پس از اینکه آب قارچ تبخیر شد، به آن عصاره مرغ و پنیر را اضافه کنید. در آخر، سس به دست آمده را روی اسپاگتی نرم و آبکشی شده بریزید و آن را با ریحان تزیین کنید تا آماده سرو شود.

اسپاگتی تن ماهی

اسپاگتی تن ماهی

اگر جزو آن دسته از افراد هستید که طعم تن ماهی را در هر غذایی می‌پسندند، به شما طبخ اسپاگتی با طعم تن ماهی را پیشنهاد می‌دهیم. این اسپاگتی آسان و خوشمزه طعمی فراموش نشدنی دارد.

مواد لازم اسپاگتی تن ماهی برای ۱۰ نفر

اسپاگتی

۱.۵ کیلوگرم

کنسرو تن ماهی

۳ قوطی

پوره گوجه فرنگی بزرگ

۶ تا ۸ عدد

پیاز بزرگ

۲ عدد

لیمو ترش

۳ عدد

پنیر موزارلا

۲۵۰ گرم

پنیر پارمزان

به دل‌خواه ۳ قاشق غذاخوری

نمک و ادویه‌ها شامل پودر سیر، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و زردچوبه

به اندازه لازم

 

طرز تهیه اسپاگتی سریع با تن ماهی

پیاز را همراه با زردچوبه خوب تفت دهید. سپس، به آن پوره گوجه فرنگی اضافه کنید. وقتی آب گوجه فرنگی تبخیر شد، تن ماهی که قبلاً جوشانده و روغن آن را جدا کرده‌اید، به آن اضافه کنید. نمک و ادویه‌ها نیز باید در این مرحله اضافه شوند. سس به دست آمده را با اسپاگتی نرم و آبکشی شده ترکیب کنید و روی آن پنیر و آبلیمو بریزید. وقتی اسپاگتی آماده شد، می‌توانید آن را با جعفری ساطوری شده تزیین کنید.

اسپاگتی شیر

اسپاگتی شیر

اسپاگتی شیر از نظر ظاهری به اسپاگتی با سس آلفردو شباهت بسیاری دارد اما طعم آنها کمی متفاوت است.

مواد لازم اسپاگتی شیر دو نفره

ماکارونی فرمی

۲۰۰ گرم

کره

۳ قاشق غذاخوری

آرد

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

شیر

۱.۵ لیوان

پنیر چدار رنده شده

۱.۵ لیوان

پودر جوز هندی

۱ پنس

خردل

یک‌دوم قاشق چا‌ی‌خوری

آرد سوخاری

یک‌چهارم لیوان

نمک و ادویه‌ها شامل پودر آویشن، فلفل سفید و فلفل قرمز

به اندازه کافی

 

روش طبخ اسپاگتی شیر

آرد را همراه با کره تفت دهید. وقتی رنگ آن تغییر کرد، نمک و ادویه‌ها را اضافه کنید. سپس، شیر را در دو مرحله به آن بیفزایید. جوز هندی را هم اضافه کنید و اجازه بدهید تا سس غلیظی درست شود. این سس را با پنیر و خردل ترکیب کنید. وقتی پنیر آب شد، سس را همراه با ماکارونی نرم و آبکشی شده درون قالب فر بریزید. ماکارونی در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد پس از ۱۵ دقیقه آماده می‌شود.

اسپاگتی قارچ

اسپاگتی قارچ

اگر به چشیدن طعم غذاهای جدید علاقه داشته باشید، اسپاگتی قارچ نیز به یکی از اسپاگتی‌های محبوب شما تبدیل خواهد شد. این غذا در مدت زمان کوتاهی آماده می‌شود و طعمی شگفت‌انگیز دارد.

مواد لازم اسپاگتی قارچ برای ۶ نفر

اسپاگتی

۶۰۰ تا ۶۵۰ گرم

کره

۵۵ گرم

قارچ

۱۵۰ گرم

سیر

۳ حبه

نمک و فلفل سیاه

به اندازه لازم

پنیر پارمزان

به میزان دل‌خواه

گشنیز ساطوری شده

برای تزیین

 

طرز تهیه اسپاگتی بدون گوشت با قارچ

قارچ خرد شده را همراه با کره تفت دهید و به آن نمک و ادویه‌ها را بیفزایید. وقتی آب قارچ تبخیر شد، به آن اسپاگتی نرم و آبکشی شده و پنیر را اضافه کنید. وقتی پنیر آب شد هم می‌توانید اسپاگتی را با گشنیز ساطوری شده تزیین و سرو کنید.

اسپاگتی کاربونارا

اسپاگتی کاربونارا

اسپاگتی کاربونارا یک اسپاگتی محبوب ایتالیایی است که در گذشته، غذای مورد علاقه کارگران معادن زغال سنگ در این کشور بود. این غذا با اسپاگتی لینگو‌ئینی درست می‌شود و دستور پخت بسیار ساده‌ای دارد.

مواد لازم برای اسپاگتی کاربونارا دو نفره

اسپاگتی لینگو‌ئینی

۱۵۰ گرم

بیکن گوسفند یا گوساله

۵۰ تا ۱۰۰ گرم

تخم مرغ

۱ عدد

سیر

۲ حبه

پنیر پارمزان

۵۰ گرم

کره

۲۵ گرم

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

جعفری ساطوری شده

برای تزیین

 

دستور پخت اسپاگتی کاربونارا

اسپاگتی را در آب جوش بریزید تا کاملاً نرم شود. سپس، آن را آبکشی کنید اما آب آن را دور نریزید. حالا تخم مرغ را با پنیر پارمزان رنده شده، نمک و فلفل ترکیب کنید و کنار بگذارید. پس از آن، بیکن خرد شده را همراه با سیر و کره تفت دهید. اسپاگتی نرم شده را به این ترکیب اضافه کرده و حرارت تابه را خاموش کنید. در نهایت و بلافاصله پس از خاموش کردن شعله گاز، مخلوط پنیری را به تابه اضافه کنید. حالا مقداری از آب اسپاگتی را هم به تابه بیفزایید و با سایر ترکیبات خوب مخلوط کنید. در نهایت، اسپاگتی را با جعفری ساطوری شده و پنیر پارمزان تزیین کنید.

اسپاگتی مکزیکی

ممکن است جزو طرفداران غذاهایی همچون تاکو مکزیکی باشید. در این صورت، به شما چشیدن طعم اسپاگتی مکزیکی را نیز پیشنهاد می‌دهیم. روش طبخ این اسپاگتی اصلاً دشوار نیست.

مواد لازم اسپاگتی مکزیکی برای ۳ نفر

اسپاگتی

۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم

سوسیس

۳ تا ۴ عدد

سیر

۲ حبه

پیاز

۲ عدد

فلفل دلمه‌ای

۱ عدد

گوجه فرنگی رنده شده

۳ عدد

رب گوجه فرنگی

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

روغن زیتون

نصف لیوان

نمک، فلفل، زردچوبه و پودر آویشن

به میزان کافی

پنیر پیتزا رنده شده

۱ لیوان

 

طرز تهیه اسپاگتی مکزیکی

سوسیس خرد شده را سرخ کنید و به آن سیر، فلفل دلمه‌ای و پیاز خرده شده بیفزایید. بعد از اینکه همه ترکیبات تابه سرخ شدند، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. اجازه بدهید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. سپس، نمک و ادویه‌ها را به آن افزوده و همراه با اسپاگتی درون ظرف مناسب فر بریزید. روی این ظرف را با پنیر پیتزا بپوشانید و صبر کنید تا اسپاگتی به مدت ۳۰ دقیقه با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد بپزد.

اسپاگتی فرانسوی

اسپاگتی فرانسوی از نظر ظاهری به پاستا آلفردو شباهت دارد اما مواد اولیه و طرز پخت آن کمی متفاوت است.

مواد لازم اسپاگتی فرانسوی دو نفره

پاستا بوکاتینی

۱۵۰ گرم

پیاز

۱ عدد

کره

۲۵ گرم

زرده تخم مرغ

۱ عدد

شکر

نصف قاشق چای‌خوری

نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن

به میزان کافی

خامه

یک‌هشتم لیوان

پنیر پارمزان

نصف لیوان

 

طرز تهیه اسپاگتی فرانسوی

اسپاگتی را در آب جوش بریزید تا کمی نرم شود. سپس، آن را آبکشی کنید اما آب آن را دور نریزید. در ادامه، پیاز را همراه با کره، نمک، ادویه‌ها و شکر تفت دهید. بعد از اینکه پیاز نرم شد، اسپاگتی را به آن بیفزایید. حالا درون ظرفی جداگانه آب اسپاگتی را با زرده تخم مرغ، خامه و پنیر پارمزان ترکیب کنید. این مخلوط را درون تابه اسپاگتی بریزید. بعد از اینکه سس کاملاً غلیظ و تبخیر شد، اسپاگتی را تزیین و سرو کنید.

چگونه سس اسپاگتی درست کنیم؟

سس اسپاگتی

دنیای اسپاگتی‌ها سس‌های متوع بسیاری دارد و هر یک از این سس‌ها دستور پخت خاص خود را دارند. برای خوشمزه‌تر شدن این سس‌ها باید دستورهای پخت آنها را دقیقاً به همان ترتیبی که توضیح دادیم، آماده کنید. البته، اگر سس شما شامل پوره گوجه فرنگی می‌شود، پیشنهاد می‌کنیم که به آن مقدار اندکی شکر بیفزایید. شکر باعث کاهش میزان اسیدی بودن گوجه فرنگی می‌شود و در نهایت، به اسپاگتی طعمی بی‌نظیر می‌بخشد.

کلام پایانی

اسپاگتی‌ها اشکال مختلفی دارند و برای طبخ آنها می‌توانید یکی از دستورهای پختی که در این مقاله توضیح دادیم را به کار ببرید. نتیجه آشپزی شما با استفاده از طرز تهیه انواع اسپاگتی، هر چه باشد، بدون شک، خوشمزه خواهد بود چون سرآشپز شمایید.

سؤالات رایج

اسپاگتی غذای کدام کشور است؟

ایتالیا.

اسپاگتی با ماکارونی چه فرقی دارد؟

اسپاگتی آن چیزی است که در ایران آن را با نام ماکارونی می‌شناسند اما ماکارونی اشکال مختلفی دارد.  

اسپاگتی چقدر کالری دارد؟

هر فنجان اسپاگتی بسته به روش پخت آن، حدود ۱۵۰ تا ۱۹۰ کالری دارد.