اگر از طرفداران غذاهای سنتی ایرانی باشید، احتمالاً قیمه بادمجان یکی از غذاهای محبوب شما است. برای درست کردن این غذای دوست داشتنی باید دستور پخت و تمام ترفندهای خوشمزگی آن را بدانید. در این مطلب، روش‌های مختلف طبخ خورشت قیمه بادمجان و نکات مهم آن را می‌خوانید که به شما کمک می‌کنند تا غذایی بپزید که عطرش تا هفت کوچه آن‌ طرف‌تر بپیچد.

قیمه بادمجان با گوشت

قیمه بادمجان با گوشت

یکی از انواع خورش قیمه خورشت قیمه بادمجان است. این غذا دستور پختی بسیار ساده دارد اما اگر می‌خواهید یک خورشت مجلسی کاملاً جاافتاده و لذیذ داشته باشید، باید آن را طبق دستور پختی که در ادامه می‌خوانید، بپزید.

مواد لازم قیمه بادمجان مجلسی برای ۴ نفر

گوشت خورشتی

۴۰۰ گرم

لپه

۱ پیمانه

بادمجان متوسط

۴ عدد

پیاز بزرگ

۱ عدد

گوجه فرنگی متوسط

۵ تا ۶ عدد

رب گوجه فرنگی

۴ تا ۶ قاشق غذاخوری

لیمو عمانی

۳ تا ۴ عدد

زعفران دم‌کرده

به میزان دل‌خواه

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

به اندازه کافی

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه قیمه بادمجان برای 4 نفر

برای شروع باید پیاز نگینی خرد شده را به اندازه‌ای تفت دهید که سبک و بلوری شود. سپس، گوشت خرد شده در اندازه خورشتی را به آن بیفزایید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، لپه خیس خورده را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا بوی خامی لپه با تفت دادن آن از بین برود. پس از آن، ادویه‌ها و زعفران را اضافه کنید. بعد از اینکه ادویه‌ها با مواد داخل قابلمه خوب ترکیب شدند، نوبت به چند لیوان آب می‌رسد. آب را به قابلمه اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا گوشت و لپه مغزپخت شوند.

پس از حدود ۴۰ دقیقه، رب گوجه فرنگی را با چند قطره روغن تفت دهید و داخل قابلمه بریزید. لیمو عمانی که در آب گرم خیس خورده را هم در این مرحله اضافه کنید.

در این فاصله که خورشت قیمه در حال پخت است، سراغ بادمجان‌ها و گوجه فرنگی‌ها بروید. پس از گرفتن تلخی بادمجان، آن را سرخ کنید و کنار بگذارید. گوجه فرنگی‌ها را هم از وسط نصف کنید. بادمجان سرخ شده و گوجه فرنگی باید در نیم ساعت پایانی پخت خورش به آن اضافه شوند. وقتی آب خورشت کاملاً غلیظ شد، می‌توانید آن را همراه پلوی زعفرانی میل کنید.

قیمه بادمجان با گوشت چرخ کرده

قیمه بادمجان دستور پختی شبیه به قیمه بادمجان با گوشت تکه‌ای دارد. در واقع، می‌توانید این غذا را با گوشت چرخ کرده نیز بپزید. برای پختن این غذا با گوشت چرخ کرده باید همان دستور پخت خورش بادمجان با گوشت تکه‌ای را اجرا کنید اما به جای گوشت تکه‌ای، گوشت چرخ کرده به کار ببرید. گوشت چرخ کرده را می‌توان به صورت کوفته قلقلی سرخ شده نیز درون این خورشت به کار برد. بعضی از مردم شیراز قیمه بادمجان را به این روش می‌پزند.

در صورتی که به طعم غذاهایی مانند حلیم بادمجان علاقه داشته باشید، احتمالاً این دستور پخت را بیشتر می‌پسندید.

قیمه بادمجان با مرغ

قیمه بادمجان با مرغ

در صورتی که گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کرده‌اید، نگران نباشید. خورشت قیمه بادمجان را می‌توانید با گوشت مرغ هم بپزید.

مواد لازم خورشت قیمه بادمجان برای 10 نفر

گوشت مرغ

۱۰ تا ۱۲ تکه

لپه

۲.۵ پیمانه

بادمجان متوسط

۱۰ عدد

پیاز بزرگ

۲ تا ۳ عدد

گوجه فرنگی متوسط

۱۰ تا ۱۲ عدد

رب گوجه فرنگی

۷ تا ۸ قاشق غذاخوری

لیمو عمانی

۹ تا ۱۰ عدد

زعفران دم‌کرده

به میزان دل‌خواه

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

به اندازه کافی

 

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی با مرغ

این غذا درست به همان روشی طبخ می‌شود که در دستور پخت خورشت قیمه بادمجان مجلسی با گوشت تکه‌ای توضیح دادیم. تنها کاری که باید انجام دهید این است که گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز کنید. برای خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید همراه با پیاز چند حبه سیر رنده شده نیز تفت دهید. قیمه بادمجان با مرغ بسیار سریع‌تر از قیمه بادمجان با گوشت آماده می‌شود.

خورشت قیمه بادمجان با گوشت بوقلمون

این غذا با بادمجان را می‌توانید با گوشت سینه یا ران بوقلمون هم بپزید. روش پخت آن نیز با طرز تهیه قیمه بادمجان با مرغ تفاوت چندانی ندارد. تنها نکته‌ای که باید در طبخ این غذا به آن توجه داشته باشید، دیرپز بودن گوشت بوقلمون است. این نوع گوشت در مقایسه با گوشت گوسفندی یا گوشت مرغ دیرتر می‌پزد. به همین علت، لپه را باید یک ساعت پس از پخت بادمجان درون قابلمه بریزید.

برای اینکه لپه در این غذا له نشود، آن را بخیسانید و حدود نیم ساعت نیم‌پز کنید. سپس، آن را حدود یک تا یک و نیم ساعت بعد از پخت گوشت بوقلمون داخل قابلمه بریزید. وقتی هم که گوشت و لپه مغزپخت شدند، بادمجان سرخ شده و گوجه فرنگی را اضافه کنید.

قیمه بادمجان گیاهی

اگر به غذاهای گیاهی مانند کشک بادمجان علاقه دارید، باید به فکر طبخ قیمه بادمجان گیاهی باشید. گوشت را از دستور پخت خورشت قیمه بادمجان حذف کنید تا یک غذای گیاهی بدون گوشت داشته باشید.

طرز تهیه قیمه بادمجان شمالی

قیمه بادمجان شمالی

در صورتی که به انواع غذای شمالی علاقه داشته باشید، احتمالاً با مسما بادمجان آشنایی دارید. این غذا اغلب با قیمه بادمجان یا خورش بادمجان شمالی اشتباه گرفته می‌شود. رسپی قیمه بادمجان شمالی معمولاً شامل چاشنی‌هایی مثل غوره، آبغوره یا آب نارنج می‌شود اما مسما بادمجان از ترکیب کردن مرغ و بادمجان سرخ شده به دست می‌آید. اگر می‌خواهید قیمه بادمجان شمالی بپزید، همان دستور پخت قیمه بادمجان با گوشت را اجرا کنید و به آن غوره بیفزایید. غوره بادمجان شمالی نیز به اندازه قیمه بادمجان دوست داشتنی است.

قیمه بادمجان رژیمی

طرز پخت قیمه بادمجان رژیمی به همان روش خورشت قیمه بادمجان با گوشت است. البته، برای طبخ این غذا به صورت رژیمی باید از بادمجان کبابی یا آبپز استفاده کنید. اگر هم از مصرف گوشت قرمز منع شده‌اید، می‌توانید این غذا را با گوشت مرغ یا بوقلمون و یا حتی به صورت گیاهی بپزید. توجه داشته باشید که در طبخ قیمه بادمجان رژیمی فقط از چند قطره روغن استفاده می‌شود.

ادویه قیمه بادمجان

ادویه قیمه بادمجان خوشمزه

ادویه و چاشنی قیمه بادمجان مهم‌ترین علت خوشمزگی آن است. اگر می‌خواهید یک قیمه بادمجان با عطری سحرانگیز داشته باشید، باید به آن پودر هل یا چند قطره گلاب و پودر دارچین بیفزایید. اضافه کردن آبغوره، گرد غوره، آبلیمو یا آب نارنج نیز به این غذا طعمی شگفت‌انگیز می‌بخشد.

نکات پخت خورش قیمه بادمجان

کلام آخر

قیمه بادمجان جزو آن دسته از غذاها است که مثل قیمه سیب زمینی، قیمه نثار یا قیمه لاپلو طرفداران بسیاری دارند. برای طبخ این غذا کافیست طرز تهیه قیمه بادمجان به یکی از روش‌هایی که در این مطلب توضیح دادیم را اجرا کنید. اگر هم برای این کار فرصت کافی ندارید، می‌توانید قیمه بادمجان را از مامان‌پز با دستپخت مامان هدا، مامان نارنج و مامان فلور سفارش بدهید.

سؤالات رایج

خورشت قیمه بادمجان چند کالری دارد؟

هر قاشق از این غذا ۴۵ کالری دارد.

قیمه بادمجان غذای کجاست؟

قیمه بادمجان غذایی ایرانی است که اولین بار اصفهانی‌ها آن را طبخ کردند.