ممکن است به فکر طبخ مرغ شکم پر برای مهمان‌های عزیزی باشید که در راه دارید و بخواهید آنها را شگفت‌زده کنید. در این صورت، پیشنهاد می‌دهیم که این غذای خوشمزه را این بار به سبکی خاصی و متفاوت سرو کنید. خورش لونگی نوعی غذا با مرغ شکم پر است که اهالی شمال کشور مبدع آن هستند. در این مطلب از مامان‌پز، با طرز تهیه خورش لونگی به سبک‌های مختلف آشنا می‌شوید.

طرز تهیه لونگی گردو

لونگی گردو

اگر جزو عاشقان مغز گردو و غذاهایی نظیر خورش فسنجان هستید، خورش لونگی به یکی از جذاب‌ترین غذاهای برنامه هفتگی شما تبدیل خواهد شد. برای طبخ این غذا به لونگی گردو نیاز دارید.

مواد لازم لونگی گردو برای ۴ تا ۶ نفر

مغز گردوی چرخ کرده

۱.۵ لیوان

پیاز رنده شده بزرگ

۲ عدد

کره

۷۵ گرم

رب ازگیل یا آلوچه

۱.۵ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه

به میزان کافی

در مامانپز ثبتنام کن

روش تهیه لونگی گردو

 پیاز را همراه با کره تفت دهید. سپس، مغز گردوی چرخ کرده را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه بوی خامی مغز گردو از بین رفت، نمک، فلفل و رب را به آن بیفزایید. حالا آن را برای چند دقیقه تفت دهید تا لونگی آماده شود.

طرز تهیه لونگی با مرغ تکه ای

خورشت لونگ یک غذای شمالی با طعمی بی‌نظیر است که می‌توانید آن را با مرغ تکه‌ای یا مرغ کامل بپزید. برای طبخ مرغ لونگی با مرغ تکه‌ای به روش گیلانی‌ها باید ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه می‌خوانید، آماده کنید. این نکته را هم در نظر داشته باشید که در صورتی که می‌خواهید خورش مرغ لونگی در قابلمه و با مرغ تکه‌ای درست کنید، به لونگی بیشتری نیاز خواهید داشت.

مواد لازم لونگی با مرغ تکه‌ای برای ۸ نفر

مرغ در اندازه متوسط تکه تکه شده

۲ عدد

پیاز بزرگ

۲ عدد

مغز گردو چرخ کرده

۲ لیوان

آلو خورشتی

۲۰ عدد

سبزی مخصوص لونگی شامل نعنا، چوچاق، گشنیز و جعفری ساطوری شده

۸۰۰ گرم

رب ازگیل، آلوچه یا انار و یا ترکیبی از آنها

۲ لیوان

زرشک

۲۰۰ گرم

زعفران دم‌کرده

به میزان دل‌خواه

کره

۱۵۰ گرم

آبغوره

نصف لیوان

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به میزان کافی

 

دستورپخت خورش لونگی گیلانی

تکه‌های مرغ را به رب، زعفران، نمک، زردچوبه و فلفل خوب آغشته کنید و اجازه بدهید تا برای چند ساعت خوب مزه‌دار شود. سپس، آن را سرخ کنید و همراه با سبزی معطر سرخ شده و لونگی گردو درون قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا خورش لونگی با حرارت ملایم جا بیفتد. طرز تهیه خورش لونگی به روش پخت مرغ ترش شباهت بسیاری دارد.

طرز تهیه مرغ لونگی

مرغ لونگی

مردم گیلان برای پختن این غذا روش دیگری نیز دارند که به صورت مرغ شکم پر است. برای پختن این غذا باید مرغ را با پوست خوب مزه‌دار کنید. سپس، سبزیجات معطر ساطوری و سرخ شده، آلو خورشتی، زرشک و لونگی آماده شده را درون آن بریزید و شکم مرغ را بدوزید. در آخر، مایه لونگی را با مقداری آب جوش ترکیب کنید و درون ظرفی که مرغ را داخل آن گذاشته‌اید، بریزید. کمی از این مایه را هم برای آغشته کردن مرغ با آن به کار ببرید. مرغ آماده شده را می‌توانید داخل فر یا درون قابلمه بپزید.

طرز تهیه مرغ لونگی آستارا

مرغ لونگی آستارا نیز مانند مرغ لونگی گیلانی درست می‌شود اما معمولاً سبزی‌های آن متفاوت است و از سبزیجات معطر محلی آستارا استفاده می‌کنند. به‌علاوه، رب ازگیل معمولاً یکی از ترکیبات اصلی لونگی گیلان است و لونگی آستارا با رب آلوچه و انار طبخ می‌شود. لونگی آستارا معمولاً آلو خورشتی ندارد.

طرز تهیه لونگی اردبیل

لونگی اردبیل به لونگی گیلان شباهت دارد و برای طبخ آن از مرغ یا اردک استفاده می‌کنند. همچنین، سبزیجات معطر محلی که برای پختن لونگی گیلانی به کار می‌روند، جزو مواد اولیه لونگی اردبیل نیز هستند.

طرز تهیه لونگی ماهی

لونگی ماهی

لونگی ماهی نوعی ماهی شکم پر است که عطر و طعمی شگفت‌انگیز دارد. برای طبخ این غذای شمالی معمولاً از ماهی سفید استفاده می‌کنند.

مواد لازم لونگی ماهی برای ۲ نفر

ماهی سفید کوچک

۱ عدد

پیاز متوسط

۲ عدد

گشنیز و سیر تازه ساطوری شده

به میزان کافی

مغز گردوی چرخ یا آسیاب شده

۱۰۰ گرم

اشپل ماهی

به میزان دل‌خواه

رب آلوچه

۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل

به اندازه کافی

 

روش پخت لونگی ماهی

ماهی کامل را با نمک، فلفل و رب خوب آغشته کنید و اجازه بدهید تا برای چند ساعت مزه‌دار شود. سپس، اشپل، رب آلوچه، گشنیز و سیر ساطوری شده، مغز گردوی آسیاب شده، پیاز رنده شده، نمک و فلفل را داخل آن بریزید و شکم ماهی را بدوزید. کمی از لونگی آماده شده را روی بدن ماهی بمالید و آن را داخل فر بگذارید تا خوب مغزپخت شود.

طرز تهیه لونگی بادمجان

لونگی بادمجان

لونگی بادمجان نوعی غذای محلی آستارا است. اگر به طبخ انواع غذای مجلسی با بادمجان علاقه دارید، می‌توانید لونگی بادمجان را امتحان کنید.

برای طبخ لونگی بادمجان، باید روی بادمجان شکاف‌هایی ایجاد کنید و آن را با پوست آبپز کنید. بعد از چند دقیقه، بادمجان نرم شده را آبکشی کنید و مایه لونگی گردو که قبلاً روش تهیه آن را توضیح دادیم، داخل آن بریزید. در آخر، بادمجان را با احتیاط سرخ کنید. لونگی بادمجان را می‌توانید مثل غذاهایی مانند خورش لوبیا سبز با پلوی زعفرانی میل کنید.

طرز تهیه قورمه لونگ

خورش لونگ هراتی یا افغانی که به آن قورمه لونگ نیز می‌گویند، یکی از غذاهای پرطرفدار مردم افغانستان است. برای طبخ این غذا باید دستور پخت خورش لونگی گیلانی را با مواد اولیه‌ای متفاوت اجرا کنید. برای پختن این غذا از رب رومی یا رب بادمجان رومی، کشک ساییده شده، سیر و پیاز استفاده می‌کنند.

مرغ را همراه با سیر و پیاز سرخ می‌کنند. سپس، رب را به آن اضافه می‌کنند. پس از چند دقیقه تفت دادن رب رومی، به آن چند لیوان آب اضافه می‌کنند و اجازه می‌دهند تا مرغ خوب مغزپخت شود. وقتی آب مرغ تمام شد، کشک ساییده شده را به آن اضافه می‌کنند و صبر می‌کنند تا قورمه لونگ با حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

کلام آخر

مرغ لونگی یکی از غذاهای شمالی خوشمزه و پرطرفدار است. این غذا را می‌توانید به یکی از روش‌هایی که در این مطلب توضیح دادیم بپزید و از طعم شگفت‌انگیز آن لذت ببرید.