فصل بهار و تابستان فصلهای رؤیایی عاشقان دلمه برگ مو است. دلمههای خوشمزهای که با برگهای مو تازه در این فصلها درست میشوند، هر کسی که طرفدار پروپاقرص این غذا باشد به وجد میآورد. با اینکه دلمه یک غذای تابستانی است، در روزهای سرد زمستان هم میتوانید طعم آن را بچشید. به این منظور باید روش درست نگهداری از برگ مو را بدانید. در این مقاله، هرآنچه باید درباره ترفندها و نکات نگهداری از برگهای درخت انگور بدانید را میخوانید.
روش انتخاب و چیدن برگ مو

برای اینکه برگ مو را بهدرستی نگهداری کنید باید ابتدا آن را درست بچینید. بسته به آب و هوای منطقه محل زندگیتان باید برگ مو را در اواخر بهار و ماههای اردیبهشت یا خرداد بچینید. برگهای کامل و بدون آسیب از درخت انگوری که سمپاشی نشده را انتخاب کنید. این برگها باید به رنگ سبز روشن و انعطافپذیر باشند. بهترین برگ مو را باید درست زیر جایی که برگی تازه رویید و نزدیک به میوه است پیدا کنید.
برگهای درخت انگور باید حداقل به اندازه کف دست شما و به اندازهای باشند که بتوانید با آنها دلمه درست کنید. برگهای انگور سلطانی برای پختوپز مناسب هستند چون نسبت به انواع دیگر برگ مو سختتر و انعطافپذیرتر هستند.
فریز کردن برگ مو
یکی از روشهای رایج نگهداری از برگ مو داخل فریزر گذاشتن آن است. برای این کار معمولا توصیه میشود که برگ مو را ابتدا بشویید اما این کار چندان درست نیست. برگهای انگور را باید با حوله کاغذی خشک پاک کنید تا هر گونه رطوبت و آلودگی روی آن از بین برود. سپس، برگها را به اندازه مصرف خود در هر مرتبه روی هم بچینید و دستهبندی کنید. هر دسته برگ را داخل یک کیسه فریزری بگذارید و تا جایی که میتوانید هوای این کیسه را خالی کنید. کیسه را ببندید و برگها را کاملا صاف کنید. حالا تاریخ بستهبندی و تعداد برگهای داخل کیسه را روی برچسب بنویسید و آن را روی کیسه بچسبانید.
برگهای انگور باید حداقل ۲ ماه در فریزر بمانند تا کاملا منجمد و آماده مصرف شوند. مراقب باشید برگها را جایی قرار دهید که در صورت یخ زدن نشکنند. برای استفاده از این برگها کافیست آنها را آبکشی و زیر آب خنک یخزدایی کنید. باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از خارج کردن برگ مو از فریزر صبر کنید تا قابل استفاده شود.
طرز نگهداری برگ مو با سلفون
نحوه نگهداری از برگ مو با سلفون به نگهداری از آن داخل کیسه فریزری شباهت دارد. برای اجرای این روش باید ابتدا برگهای مو را کاملا تمیز و خشک کنید. سپس، آنها را به تعداد مصرف هر دفعه لابهلای سلفون بپیچید و رول کنید. حالا برگهای رول شده در سلفون را در فریزر نگهداری کنید. فایده نگهداری از برگ مو در سلفون این است که مطمئن میشوید هوا داخل سلفون نفوذ نمیکند و برگها بدون تغییر رنگ باقی میمانند.
روش نگهداری برگ مو در سرکه

نگهداری برگ مو برای دلمه یک روش ساده دیگر هم دارد و آن نگهداری از برگ مو با استفاده از سرکه است. طرز نگهداری برگ دلمه به این روش بسیار ساده است. شما باید ا پیمانه سرکه سفید را با ۱۲ قاشق غذاخوری نمک و ۵ لیتر آب ترکیب کنید. محلول به دست آمده را درون قابلمه بزرگی بریزید و اجازه بدهید روی حرارت به نقطه جوش برسد. سپس، برگهای تازه، خشک و تمیز درخت انگور را یکی یکی داخل قابلمه بیندازید و تقریبا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کمی نرم شوند. بعد از آن، برگها را داخل آبکش بریزید. برگهایی که به این روش آماده شدهاند را با سلفون درست مانند طرز نگهداری برگ مو با سلفون رول کنید و داخل فریزر بگذارید.
خشک کردن برگ مو: بهترین روش نگهداری برگ مو برای زمستان
در گذشته، جهت نگهداری برگ مو برای زمستان آن را خشک میکردند. این روش قدیمی برگ انگور بسیار ساده است. برای نگهداری برگ مو به روش خشک کردن باید ابتدا آن را با یک حوله کاغذی پاک کنید تا هر گونه آلودگی و رطوبت از روی آن از بین برود. با استفاده از سوزن، یک نخ را از میان برگهای انگور جایی درست بالای محل اتصال ساقه به برگ عبور دهید. دستههای برگ را در مکانی تاریک و خنک آویزان کنید تا خشک شوند. پس از خشک شدن دستههای برگ مو آنها را در کیسههای پلاستیکی بگذارید و در کابینت آشپزخانه نگهداری کنید.
موقع پخت دلمه پس از اجرای طرز نگه داشتن برگ مو برای زمستان، برگها را یکی یکی به مدت ۲ تا ۳ دقیقه داخل آب جوش فرو ببرید تا رنگ آنها سبز روشن شود. پس از آن، میتوانید از آنها برای پخت دلمه استفاده کنید.
طرز نگهداری برگ مو در بطری نوشابه
نگهداری برگ مو در بطری هم یکی دیگر از روشهای رایج نگهداری از این ماده اولیه دلمه است. طریقه نگهداری برگ مو در بطری نوشابه به این صورت است که باید ابتدا برگ مو را به روشی که قبلا توضیح دادیم کاملا تمیز کنید. سپس، چند برگ را به اندازه مصرف هر مرتبه روی هم بگذارید و رول کنید. حالا برگهای رول شده را آرام داخل بطری بگذارید. این بطری را داخل فریزر نگهداری کنید. به این ترتیب، برگهای درخت انگور تازه میمانند و رنگ آنها تغییری نمیکند.
نگهداری برگ مو در شیشه

برای نگهداری برگ مو در یخچال میتوانید آن را در محلول آب نمک بخوابانید. طریقه نگهداری برگ مو در آب نمک به درست کردن ترشی شباهت دارد. برای این کار باید ۴۵۰ گرم نمک کوشر را در ۳.۷۸ لیتر آب حل کنید و در ظرف بزرگ شیشهای بریزید. سپس، برگهای نرم و تازه درخت انگور را به رول کنید و با احتیاط داخل ظرف بگذارید. دقت کنید که همه برگها محکم در کنار هم قرار بگیرند. درب شیشه را محکم ببندید و مطمئن شوید که تمام برگها کاملا در محلول آب نمک غوطهور هستند. روی برچسب تاریخ گذاشتن برگها داخل ظرف و تعداد آنها را بنویسید و آن را روی ظرف بچسبانید. این ظرف که با اجرای روش و طرز گذاشتن برگ مو در آب نمک آماده شده را میتوانید در یخچال یا جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نگهداری برگ مو در شیشه هم روش سادهتری است و هم به شما کمک میکند تا برای زمستان برگهای موی تازه داشته باشید. برای استفاده از برگها آنها را یک روز قبل از زمان پخت دلمه از ظرف خارج کنید، با آب سرد بشویید و آبکشی کنید.
مدت زمان نگهداری برگ مو در یخچال
نگهداری برگ مو در یخچال به روش نگهداری برگ انگور که انتخاب کردهاید، بستگی دارد. معمولاً میتوانید این ماه اولیه دلمه را تا زمانی که رنگ آن تغییر نکرده در یخچال نگهداری کنید. البته، اگر قصد دارید برگ مو را برای مدتی طولانی نگهدارید، بهتر است که آن را داخل فریزر بگذارید.
بلانچ کردن برگ مو: بهترین روش نگهداری برگ مو برای مدت طولانی
یکی از بهترین انواع روش نگهداری برگ مو به مدت طولانی بلانچ کردن آن است. برگهای بلانچ شده ظاهر و رنگ خود را برای مدتی طولانی حفظ میکنند. برای آماده کردن برگها برای بلانچ کردن، ابتدا با استفاده از یک چاقوی تیز یا قیچی ساقه آنها را کاملا جدا کنید. سپس، آنها را زیر آب سرد بشویید.
حالا برگها را داخل ظرف یا کاسهای بزرگ بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید. اجازه بدهید که برگها داخل آب جوش حدود ۲ دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند باقی بمانند. سپس، آنها را با استفاده از انبر داخل ظرفی که حاوی آب و یخ است بگذارید. پس از خنک شدن برگها آنها را آبکشی و با حوله کاغذی کاملا خشک کنید. میتوانید این برگها را لابهلای سلفون بپیچید یا در کیسه فریزری بگذارید و در فریزر نگهداری کنید. نگهداری دلمه برگ مو پخته در فریزر هم که بسیار ساده است.
روش نگهداری برگ مو پخته شده

پختن یا کنسرو کردن برگ مو هم روشی دیگر برای نگهداری از این برگهای سبز است. برای شروع این روش نگهداری از برگ انگور باید ابتدا برگهای تمیز را به اندازه مصرف هر وعده خود روی هم قرار بدهید و رول کنید. سپس، این رولها را در ظرف شیشهای حاوی آب نمک جوشیده و سرد شده بچینید.
حالا شیشه حاوی برگ مو و آب نمک را در قابلمه پر از آب بگذارید طوری که کاملا در آب غوطهور شود. شعله زیر قابلمه را روشن کنید و اجازه بدهید شیشه به مدت ۱۵ دقیقه در آب در حال جوش بماند. سپس، شعله را خاموش کنید و ظرف شیشهای را با دقت و احتیاط از آن خارج کنید تا کنسرو برگ مو آماده شود.
طرز استفاده از کنسرو برگ مو
برای نگه داشتن برگ مو میتوانید آن را به روشی که توضیح دادیم، کنسرو کنید. طرز نگه داشتن برگ مو کنسروی هم بسیار ساده است. وقتی شیشه کنسرو در هوای آشپزخانه خنک شد میتوانید از آن مانند سایر کنسروها نگهداری کنید.
سخن پایانی
برای اینکه دلمه برگ مو خوشمزهای درست کنید به برگهای تازه درخت انگور نیاز دارید. این برگها در فصل بهار و تابستان به وفور یافت میشوند اما ممکن است در روزهای سرد زمستان هوس دلمه کنید. در این صورت، از خود خواهید پرسید که چطور برگ مو رو نگهداری کنیم؟ با نگهداری از برگ مو به ۸ روشی که توضیح دادیم هر زمان که بخواهید حتی در روزهای زمستانی میتوانید طعم دلمه با برگهای تازه را بچشید.
سؤالات رایج درباره نگهداری از برگ مو
برای نگهداری برگ مو چه باید کرد؟
برای نگهداری از برگ مو باید ابتدا برگهای تازه به رنگ سبز روشن را انتخاب کنید. این برگها را میتوانید به روشهای مختلف داخل فریزر، انباری یا حتی کابینتهای آشپزخانه نگهداری کنید.
چگونه برگ مو را تازه نگه داریم؟
برای تازه ماندن برگ مو میتوانید آن را فریزر، خشک یا بلانچ کنید، داخل سلفون بپیچید یا در بطری نوشابه یا ظرف شیشهای حاوی آب نمک بگذارید.
طرز تهیه کنسرو برگ مو چیست؟
طرز نگهداری از برگ مو کنسروی بسیار ساده است. برگهای درخت انگور را باید داخل ظرف حاوی آب نمک بریزید. سپس، شیشه را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید. بعد از آن ظرف را از آب خارج کنید و اجازه بدهید خنک شود. به این ترتیب، کنسرو برگ مویی دارید که میتوانید مثل سایر کنسروها از آن نگهداری کنید.
بهترین روش نگهداری برگ مو برای مدت طولانی چیست؟
بلانچ کردن برگ مو.


سلام عزیزم ممنون از لطفت تمام نکات نگهداری برگ مو رو بیان کردی به شما میگن کدبانوی با سلیقه
ایرانی موفق و موید باشی .