کارشناسان معتقدند که انتخاب نادرست غذای پرسنلی، عاملی برای کاهش بهرهوری سازمانها است. به همین دلیل، معمولاً پیشنهاد میکنند که هنگام انتخاب منوی غذای شرکتی برای کارکنان و کارمندان، به تحلیل رفتار کارمندان خود در انتخاب غذا بپردازید. در واقع، باید پیش از عقد قرارداد برای سفارش غذای شرکتی، به این امر مهم توجه داشته باشید که کارکنان شما برای انتخاب غذا چه معیارهایی دارند. این بررسی بر کاهش هزینههای شرکت یا سازمان شما تأثیر فراوانی خواهد داشت. در این مطلب از مامانپز، به معیارهایی که معمولاً کارمندان برای انتخاب غذا در نظر دارند، نگاهی میندازیم.
اهمیت انتخاب غذا توسط کارکنان

تغذیه سالم در محل کار یکی از نکات مهم و غیر قابل انکار برای بهبود کسب و کار و افزایش بهرهوری کارکنان است. وقتی کارمندان یک شرکت تغذیه سالمی داشته باشند، همواره سرحال و با انرژی بیشتری در محل کار حاضر میشوند. در نتیجه، محیط کاری در شرکت خلاقانهتر و بانشاطتر از همیشه خواهد بود.
علاوهبراین، توجه کردن به تغذیه کارکنان و انتخاب غذا بر اساس ترجیحات آنها، به کاهش غیبتهای کاری منجر خواهد شد. وقتی کارکنان غذای سالمی که خودشان انتخاب کردهاند را میل میکنند، کمتر دچار افسردگی، بیماریهای مزمن یا فرسودگی شغلی خواهند شد. در چنین شرایطی، روزهای کسالتآور و شلوغ اداری با غذاهای سالمی که مطابق با ترجیحات کارکنان انتخاب شده، به روزهایی پرنشاط تبدیل میشوند. کارکنان نیز از غذایی که خودشان انتخاب کردهاند، لذت خواهند برد.
معیارهای کارمندان برای انتخاب غذای شرکتی
همانطور که توضیح داده شد، انتخاب منوی غذای شرکت، بر اساس نیازها و ترجیحات کارکنان، یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر افزایش بهرهوری در محل کار و رشد بهتر کسب و کارها است. در واقع، زمانی که منوی ناهار شرکتی را تنظیم میکنید، باید علاوه بر توجه به توصیههای کارشناسان در زمینه تنظیم برنامه هفتگی غذا برای افزایش بهرهوری کارکنان، به معیارهایی که کارکنان معمولاً برای انتخاب غذا دارند، توجه کنید. در ادامه، با مهمترین این معیارها آشنا میشوید.
۱. تنوع غذایی

یکی از اولین معیارهایی که بیشتر کارمندان هنگام انتخاب غذای شرکتی در نظر میگیرند، متنوع بودن این غذاها است. بههرحال، روزهای اداری به اندازه کافی خستهکننده و کسالتآور هستند و بدون شک، هیچ کسی دوست ندارد که این روزها را با خوردن غذاهای تکراری، یکنواختتر کند.
انتخاب غذاهای متنوع برای منوی غذای هفتگی کارکنان، ناهار شرکت را به رویدادی هیجانانگیز برای کارکنان بدل میسازد و به آنها انگیزهای برای ادامه کار میدهد.
۲. کیفیت و تازگی مواد اولیه
غذایی که با مواد اولیه با کیفیت، تازه و سالم طبخ میشود، عطر و طعم بهتری دارد. به همین دلیل، یکی دیگر از عواملی که کارمندان هنگام انتخاب غذا در نظر میگیرند، توجه به تازگی مواد اولیه آن غذا است. شاید در نگاه اول، این موضوع چندان اهمیت نداشته باشد، اما اگر کارکنانی حساس به کیفیت غذاها و تغذیه سالم داشته باشید، کم کم متوجه خواهید شد که برای آنها سلامت و تازگی مواد اولیه غذاها به اندازه طعم و کیفیت پخت آنها اهمیت دارد.
۳. توجه به مقتضیات هر وعده غذایی
عامل مهم دیگری که کارکنان شرکتها هنگام تنظیم برنامه غذایی هفتگی خود به آن توجه میکنند، مقتضیات هر وعده غذایی است. صبحانه معمولاً از میان غذاهای پرانرژی و سالم انتخاب میشود. امروزه تعداد افرادی که به اهمیت صرف صبحانه سالم و کامل پی بردهاند، روز به روز افزایش مییابد. بنابراین، غذاهای صبحانه معمولاً غذاهایی مانند عدسی، حلیم و آش است که مواد مغذی بیشتری دارند.
در وقت ناهار ، انتخاب کارکنان به ویژه در فضاهای کاری پرمشغله، غذاهای سبک و سرشار از انرژی است. صرف این نوع غذاها به خوابآلودگی کارکنان منجر نمیشود و آنها را برای حضوری پرانرژی و بانشاط در محل کار آماده میکند.
در نهایت، شام کارمندانی که در محل کار شام میخورند، باید سالم و سبک باشد تا به افزایش کالری دریافتی بدن آنها در پایان روز منجر نشود.
۴. در نظر گرفتن نیازهای غذایی کارکنان
نکته مهم دیگر برای انتخاب غذای شرکتی کارکنان، توجه به نیازهای تغذیهای خاص آنها است. هر یک از کارکنان شما نیازهای تغذیهای خاص خود را دارند که برای انتخاب غذا به آن توجه میکنند. به طور مثال، برخی از آنها رژیم گیاهخواری دارند، بعضیها با مشکلاتی نظیر دیابت و فشار خون درگیر هستند و برخی دیگر فعالیت جسمی بالایی دارند و باید غذاهای سرشار از پروتئین و کربوهیدراتهای سالم میل کنند.
بنابراین، بهتر است پیش از انتخاب منوی هفتگی شرکت، یک نظرسنجی برگزار کنید و از کارکنان درباره ترجیحات غذایی و نیازهای تغذیهای خاص آنها سؤال کنید.
۵. طبخ غذاها طی یک فرآیند بهداشتی

یکی دیگر از معیارهایی که کارکنان هنگام انتخاب ناهار شرکتی در نظر میگیرند، کیفیت پخت غذاها است. برای بیشتر کارکنانی که به سلامت خود اهمیت میدهند، مهم است که غذایی که میل میکنند در فرآیندی بهداشتی آماده شده یا نه. همچنین، آنها هنگام صرف هر غذایی کیفیت پخت آن را در نظر میگیرند و این موضوع بر انتخاب آنها در دفعات بعدی تأثیر بسزایی خواهد داشت.
۶. قیمت غذاها
در آخر، هر فردی از جمله کارکنان شرکت شما به هزینهای که برای صرف غذا اختصاص میدهد، توجه دارد. بنابراین، برای انتخاب منوی هفتگی ناهار شرکت، باید به قیمت غذاها توجه داشته باشید. بااینحال، این موضوع نباید باعث شود که کیفیت و سلامت غذاها را فدای قیمت آنها کنید. در نهایت، صرف یک غذای ارزان که با مواد اولیه ناسالم و نامرغوب طبخ شده، پیامدهایی به مراتب بدتر از صرف غذاهای درست شده با مواد اولیه باکیفیت خواهد داشت.
سرویس جدید ناهار سازمانی مامانپز برای انتخاب بهتر غذاها
مامانپز، به عنوان یکی از پلتفرمهای مهم غذای شرکتی در شهر تهران به مدیران شرکتها کمک میکند تا غذاها را بر اساس نیازها و ترجیحات کارکنان خود تهیه و تدارک ببینند. یکی از آخرین سرویسهای غذاهای سازمانی یعنی سرویس جدید (هاب) مامانپز، طوری طراحی شده که شرکتها هر هفته به یک منوی متنوع و کامل برای هر سلیقه و هر میزان بودجهای دسترسی داشته باشند.
کارمندان شرکتها میتوانند از طریق اپلیکیشن مامانپز به طور مستقیم ناهار خود را از میان بیش از ۱۵ مدل غذا و کنارغذا روزانه انتخاب کنند. این غذاها هر روز توسط مامانها طبخ میشوند. پس از آن، این غذاهای خانگی به هاب مامانپز ارسال میشوند تا پس از کنترل کیفی و پردازش، همگی در قالب یک بسته برای شرکتها و سازمانهای مختلف ارسال شوند. در سرویس هاب، علاوه بر ارتباط از طریق اپلیکیشن مامانپز، یک اکانت منیجر نیز به شرکت شما اختصاص داده خواهد داشت تا در صورت لزوم بتوانید پیگیریهای تکمیلی را از این راه نیز انجام بدهید.
کلام آخر
در نظر گرفتن رفتار کارمندان در انتخاب غذای شرکتی، یکی از مهمترین عوامل در موفقیت سرو ناهار سازمانی است. کارمندان معمولاً به معیارهایی نظیر سلامت، تنوع و کیفیت پخت غذاها توجه میکنند. در این مطلب، مهمترین معیارهای انتخاب غذای شرکتی توسط کارکنان را شرح دادیم. به نظر شما چه معیارهای دیگری را میتوان به این فهرست اضافه کرد؟

