تصور کنید که خسته و کوفته از محل کار به خانه بازگشتهاید. در این صورت، احتمالا به درست کردن غذایی فوری مانند کوکو سبزی، املت یا کوکو سیب زمینی فکر میکنید اما آیا راز کوکو سیب زمینی خوشمزه را میدانید؟ بله، احتمالا با خود میگویید که تهیه یک کوکو سیب زمینی کار چندان سختی به نظر نمیرسد. با وجود این، هر کسی نمیتواند این کوکوی ساده را با طعمی عالی درست کند. برای طبخ این کوکو باید ترفندهای آن را هم بدانید. نگران نباشید، شما خوششانستر از آن چیزی هستید که فکر میکنید چون در این مطلب، تمام ترفندها و البته طرز تهیه ۱۰ مدل از انواع کوکو سیب زمینی را میخوانید.
انواع کوکو سیب زمینی

انواع کوکو سیب زمینی خوشمزه را میتوانید با مواد اولیه مختلف بپزید. هر خانواده ایرانی هم دستورپخت مخصوص خود برای این غذای نونی خوشمزه را دارد. در ادامه، با بهترین روشها برای تهیه کوکو سیب زمینی آشنا میشوید.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی پفکی
پختن کوکو سیب زمینی با سیب زمینی پخته یکی از سادهترین کارهای دنیاست. این غذا برای مواقعی که خسته هستید یا حوصله غذا درست کردن ندارید، بهترین انتخاب است. احتمالا اگر همین الان به کابینتها و قفسههای آشپزخانه نگاه کنید، مواد اولیه این غذای فوری و خوشمزه را میبینید. پس همین حالا دست به کار شوید و به جای درست کردن پلو و خورشتهایی که طبخ آنها چند ساعت زمان میبرد، برای خودتان یک کوکوی ساده بپزید.
مواد لازم کوکو سیب زمینی برای ۲۰ نفر
|
سیبزمینی متوسط |
۲۰ عدد |
|
تخممرغ |
۲۰ عدد |
|
پیاز زرد بزرگ |
۵ عدد |
|
سبزی خشک معطر |
به میزان دلخواه |
|
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه |
به اندازه لازم |
مرحله اول از طرز تهیه کوکو سیب زمینی ساده
برای طبخ خوشمزهترین کوکو سیب زمینی آب پز باید از بهترین نوع سیب زمینی برای کوکو استفاده کنید. سیبزمینیهایی که رنگ طلایی و پوست نازکتری دارند، برای تهیه کوکو مناسبتر هستند. این نوع سیبزمینی بافت نرمتری دارد و در نهایت از آن مایه کوکویی یکدستتر به دست میآید.
بعد از اینکه سیبزمینی مناسب برای کوکو را انتخاب کردید، آن را خوب بشویید و درون ظرفی روی حرارت ملایم آبپز کنید. سیبزمینی که پوست نازکتری دارد، در مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه کاملا میپزد.
مرحله دوم: آماده کردن سیبزمینی برای کوکو
بعد از اینکه سیبزمینی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخت، چنگالی را درون آن فرو کنید. وقتی مطمئن شدید که سیبزمینی کاملا پخته، آن را آبکشی کنید و اجازه بدهید تا کاملا خنک شود. سپس، پوست سیبزمینی را از آن جدا کنید. سیبزمینی پوست گرفته شده را با رنده یا پورهساز به صورت پورهای نرم دربیاورید.
مرحله سوم از طرز تهیه کوکوسیب زمینی
بهترین پیاز برای کوکو سیبزمینی پیاز زرد است که موقع پخت نرم، شیریت و خوشمزه میشود. این پیاز را پوست بگیرید و با بخش ریز رنده رنده کنید. سپس، آب پیاز را بگیرید و آن را به پوره سیبزمینی اضافه کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن تخممرغ
وقتی سیبزمینیها آماده شد، تخممرغها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با نمک و ادویه و سبزی خشک بهخوبی ترکیب کنید. سپس، تخممرغ را به ظرف سیبزمینی بیفزایید و با کمک پورهساز سیبزمینی و تخممرغ را کاملا ترکیب کنید. مایه کوکو باید کاملا نرم و یکدست باشد. این مایه را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون یخچال بگذارید تا مایه با نمک و ادویه کاملا مزهدار شود.
مرحله پنجم از طرز تهیه کوکو سیب زمینی تابه ای

تابهای را روی حرارت ملایم بگذارید و درون آن مقداری روغن بریزید. اجازه بدهید روغن کاملا داغ شود. سپس، یک قاشق از مایه را درون روغن بریزید و سطح آن را با پشت قاشق کاملا صاف کنید. اجازه بدهید تا یک طرف از کوکو روی حرارت ملایم سرخ و طلایی شود. بعد آن را برگردانید تا سمت دیگر کوکو هم سرخ و طلایی شود. کوکو سیب زمینی تابه ای آماده است. میتوانید آن را با نان و سبزی خوردن تازه و ماست نوش جان کنید.
روش پخت کوکو سیب زمینی رنده ای
اگر برای درست کردن کوکو فرصت کافی ندارید، میتوانید از سیبزمینی خام استفاده کنید. کوکو سیب زمینی با سیبزمینی رنده شده بافتی شبیه به کتلت گوشت دارد و ترد و خوشمزه است. برای تهیه کوکو سیب زمینی با سیب زمینی خام نیز باید ابتدا سیبزمینی را رنده کنید و به آن ۲ قاشق غذاخوری آرد سفید گندم بیفزایید. مراحل بعدی پخت این غذای آسان برای ناهار یا شام دقیقا مانند مراحل طبخ کوکو به روش اول است.
طرز تهیه کوکو با آرد ذرت
برای اینکه یک کوکو سیب زمینی مجلسی و خوشمزه داشته باشید، میتوانید به مواد اولیه این غذا چند قاشق آرد گندم، آرد سوخاری یا نشاسته ذرت اضافه کنید. کوکو سیب زمینی با نشاسته ذرت، آرد سوخاری یا آرد گندم طعمی نسبتا متفاوت دارد، بافت آن منسجمتر است و حالت تردتری پیدا میکند. این غذا را باید طبق دستور کوکو سیب زمینی با سیب زمینی خام یا پخته بپزید و هنگام مخلوط کردن سیبزمینی و تخممرغ به آن بسته به میزان این مواد، آرد گندم یا نشاسته ذرت اضافه کنید.
کوکو سیب زمینی با پنیر پیتزا

اگر به طبخ یک کوکو سیب زمینی جدید با طعمی شگفتانگیز فکر میکنید، به شما کوکو سیبزمینی پنیری را پیشنهاد میدهیم. این کوکوی خوشمزه با سیبزمینی آبپز درست میشود و باید مقداری پنیر پیتزا هم موقع ترکیب کردن مایه کوکو به آن اضافه کنید. بقیه مراحل پخت این غذا به همان ترتیبی است که در روش پخت کوکو سیب زمینی ساده توضیح دادیم.
کوکو سیب زمینی در فر
برای درست کردن یک کوکو سیب زمینی ترد و کمروغن میتوانید از فر استفاده کنید. مایه کوکو سیبزمینی ساده را آماده کنید و آن را به صورت کوکوهای کوچک روی قالب فر که قبلا کمی چرب کردهاید بریزید. حالا روی قالب را با یک فویل آلومینیومی بپوشانید و روی فویل چند سوراخ ریز ایجاد کنید. این کار باعث میشود که حرارت به طور یکسان به تمام بخشهای کوکو برسد و دو طرف آن به یک اندازه برشته شوند. قالب کوکو را پس از حدود ۳۵ دقیقه از فر با دمای درجه ۱۸۰ درجه سانتیگراد خارج کنید. اگر کوکوها آماده شدهاند آنها را سرو کنید. در غیر این صورت، اجازه بدهید تا کوکوها برای ۵ تا ۶ دقیقه دیگر در فر بمانند.
کوکو سیب زمینی شکم پر

کوکو سیب زمینی با گوشت چرخ کرده و شکم پر هم یکی دیگر از انواع کوکو سیب زمینی مجلسی است که طرفداران خاص خود را دارد. برای درست کردن این غذا باید ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه میخوانید آماده کنید.
مواد لازم کوکو سیب زمینی برای دو نفر
|
سیبزمینی بزرگ |
۱ عدد |
|
گوشت چرخکرده |
۲۵ گرم |
|
پیاز کوچک |
۱ عدد |
|
تخممرغ |
۱ عدد |
|
جعفری ساطوریشده |
یکدوم قاشق غذاخوری |
|
آرد سوخاری |
۱ قاشق غذاخوری |
|
رب گوجهفرنگی |
یکدوم قاشق غذاخوری |
|
نمک و ادویهها شامل فلفل، پودر سیر، پولبیبر، پودر آویشن و سیر |
به میزان کافی |
طرز تهیه کوکو سیب زمینی شکم پر
برای پختن یک کوکو سیب زمینی رستورانی و شکم پر باید ابتدا پیاز نگینی خرد شده، گوشت چرخکرده، نمک و ادویهها را با هم تفت دهید. پس از آن، رب را به این مواد اضافه کنید. بعد از پخته شدن مواد میانی کوکو سراغ مایه کوکو بروید. سیبزمینی آبپز، تخممرغ، آرد سوخاری، جعفری ساطوریشده، نمک، پودر آویشن و سیر را خوب با هم مخلوط کنید تا مایهای خمیرمانند درست شود. حالا مقداری از این مایه را کف دست بگذارید و کمی از مواد میانی کوکو را درون آن بریزید. مایه را جمع کنید و با دست به شکل کوکو دربیاورید. حالا کوکوها را یکی یکی در روغن سرخ کنید.
کوکو سیب زمینی با مرغ ریش ریش

در صورتی که به تهیه یک کوکوی مجلسی فکر میکنید، میتوانید کوکو سیبزمینی با مرغ ریش ریش هم بپزید. برای تهیه این کوکو همان دستور پخت کوکو سیبزمینی ساده را اجرا کنید، با این تفاوت که به مایه کوکو بسته به میزان مواد اولیه مقداری مرغ پخته و ریش ریش شده هم اضافه میشود. مقدار گوشت مرغ در این غذا ممکن است بیشتر یا کمتر باشد و کاملا به ذائقه خودتان بستگی دارد.
کوکو سیب زمینی شیرازی
كوكو سيب زميني شيرازي که به آن کتلت شیرازی هم میگویند، نوعی کوکو سیبزمینی بدون تخممرغ است. برای تهیه مایه این کوکو از پودر سوخاری به جای تخممرغ استفاده میشود. سیبزمینی را میپزند و به آن پیاز رنده شده، پودر سوخاری، نمک، فلفل، پودر تخم گشنیز و پودر پاپریکا اضافه میکنند. میزان پودر سوخاری هم به تعداد سیبزمینیها بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر از ۲ سیبزمینی متوسط استفاده میکنید، ۱ فنجان پودر سوخاری کافیست. سرخ کردن کتلت شیرازی هم درست شبیه کوکو سیبزمینی ساده است.
کوکو سیب زمینی با نشاسته ذرت بدون تخم مرغ
روش پخت کوکو سیب زمینی بدون تخم مرغ با نشاسته ذرت بسیار ساده است. برای این کار باید به ازای هر سیب زمینی آبپز متوسط از یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت استفاده کنید. سیب زمینی آبپز را رنده کرده و به آن نشاسته ذرت، نمک و ادویههای دلخواه بیفزایید. سپس، آن را با دست حالت دهید و سرخ کنید.
کوکو سیب زمینی در هواپز

کوکو سیب زمینی در ایرفرایر یک کوکو سیب زمینی رژیمی و بدون روغن با طعمی فوقالعاده است. برای درست کردن این غذا، ابتدا مایه کوکو را با سیبزمینی خام یا پخته آماده کنید. سپس، آنها را به شکل کوکوهای کوچک داخل سینی هواپز بچینید. حالا ایرفرایر را روی دمای ۴۰۰ درجه برای ۱۵ دقیقه تنظیم کنید. وقتی یک طرف کوکو سرخ شد، آن را برگردانید و دوباره به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون هواپز بگذارید.
ادویه کوکو سیب زمینی
برای طبخ یک کوکو سیب زمینی خوشمزه به آن چاشنیهای مختلف مانند گشنیز، ریحان یا جعفری ساطوری شده، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره، پودر دارچین، پودر پیاز، پودر آویشن و پودر سیر اضافه کنید.
رازهای طلایی پخت یک کوکو سیب زمینی خوشمزه

- قبل از اضافه کردن پیاز به مایه کوکو، مطمئن شوید که آب آن کاملا گرفته شده است. آب پیاز باعث میشود که کوکوی شما وا برود.
- ممکن است بعد از ریختن اولین کوکو درون روغن، متوجه شوید که کوکو ترک میخورد. در این صورت، باید یک تخممرغ دیگر به مایه کوکو اضافه کنید. البته، افزودن تخممرغ بیش از اندازه گفته شده نیز باعث میشود که غذای شما ظاهر خوبی نداشته باشد.
- اگر برای طبخ کوکو فرصت کافی دارید، میتوانید آن را به صورت کوکو سیب زمینی سوخاری هم بپزید. برای این کار باید پیش از سرخ کردن کوکو آن را درون زرده تخممرغ و بعد آرد سوخاری بغلتانید و سرخ کنید. نتیجه کار شما را شگفتزده خواهد کرد.
- برای پف کردن کوکو لازم نیست که به آن بکینگ پودر اضافه کنید. همین که تخممرغ را به صورت جداگانه به مدت ۲ تا ۳ دقیقه هم بزنید کافیست.
کلام آخر
برای تهیه کوکو سیب زمینی ساده و خوشمزه کافیست مراحل پخت آن را طبق آنچه توضیح دادیم، انجام بدهید. البته، ممکن است برای طی کردن مراحل طرز تهیه ی کوکو سیب زمینی فرصت یا حتی حوصله کافی نداشته باشید. در این صورت، پیشنهاد میکنیم تا طعم کوکو سیبزمینی مامانپز را بچشید. در مامانپز، برای تهیه خوشمزه ترین کوکو سیب زمینی از مواد اولیه تازه و باکیفیت استفاده میشود تا هر کسی با چشیدن طعم آن به یاد کوکوهایی بیفتد که در خانه مادران یا مادربزرگها خورده است.
سؤالات رایج درباره طرز تهیه کوکو سیب زمینی
برای سفت شدن کوکو سیب زمینی چه باید کرد؟
به آن آرد اضافه کنید و اجازه بدهید مایه کوکو به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بماند.
چگونه کوکو سیب زمینی ترد درست کنیم؟
برای آماده کردن کوکو سیب زمینی ترد باید تخممرغها را جداگانه هم بزنید و بعد از آن به مایه کوکو اضافه کنید.
کوکو سیب زمینی چند کالری دارد؟
هر ۱۰۰ گرم از کوکو سیب زمینی ۲۰۰ کالری دارد.
برای اینکه کوکو سیب زمینی روغن کمتری ببرد چه کنیم؟
اضافه کردن ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری ماست یا استفاده از سیبزمینی آبپز سرد شده باعث جذب کمتر روغن میشود. همچنین، میتوانید روش پخت کوکو سیبزمینی در ایرفرایر یا فر را امتحان کنید.

