طرز تهیه غوره مسما گیلانی با دو روش مرغ و گوشت

غوره مسما

با شروع فصل تابستان و ظاهر شدن غوره‌ها روی شاخه‌های درختان انگور، غذاهای تابستانی مانند غوره مسما دوباره طرفدار پیدا می‌کنند. این غذای خوشمزه یک خورشت گیلانی و غذایی ترش است که معمولا برای ناهار خورده می‌شود. این غذای شمالی به روش‌های مختلف و با گوشت مرغ، گوشت تکه‌ای گوسفند و گوشت چرخ‌کرده درست می‌شود. اگر شما هم هوس یک غذای خوشمزه ایرانی کرده‌اید، می‌توانید خورشت غوره مسما را به یکی از روش‌هایی که در این مقاله توضیح می‌دهیم آماده کنید. در ادامه، هرآنچه باید درباره طبخ غوره مسما و فوت و فن‌های پخت آن بدانید را می‌خوانید.

غوره مسما با مرغ گیلانی

غوره مسما با مرغ گیلانی

غوره مسمای گیلانی مانند فسنجان با مرغ، خورش مرغ ترش و خورش مرغ انار با گوشت ران یا سینه مرغ درست می‌شود. خورشت غوره مسما با مرغ مثل کشک بادمجان با بادمجان سرخ شده طبخ می‌شود و کسانی که عاشق بادمجان هستند حتما این غذای شمالی و گیلانی را دوست خواهند داشت. برای طبخ خورش غوره با مرغ باید ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه می‌خوانید، آماده کنید.

مواد لازم خورش غوره مسما با مرغ برای دو نفر

گوشت سینه یا ران مرغ

۲ تکه

پیاز متوسط

۲ عدد

غوره بدون هسته

یک‌دوم لیوان

رب گوجه‌فرنگی

یک‌دوم قاشق غذاخوری

گوجه‌فرنگی متوسط

۱ عدد

بادمجان متوسط

۱ عدد

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به اندازه لازم

در مامانپز ثبتنام کن

طرز تهیه خورشت غوره مسما

برای درست کردن یک غوره مسما مجلسی باید ابتدا مرغ را با نمک و ادویه‌ها خوب مزه‌دار و سرخ کنید. سپس، پیاز را در قابلمه‌ای مناسب همراه با نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید و غوره را به آن اضافه کنید. بعد از تفت داده شدن غوره‌ها، رب گوجه‌فرنگی را به قابلمه اضافه کنید. اجازه بدهید تا رنگ رب کاملا باز شود. سپس، مرغ سرخ شده را به قابلمه بیفزایید. بعد از چند دقیقه مقداری آب روی مرغ بریزید و اجازه بدهید تا گوشت مرغ کاملا بپزد.

در مرحله بعدی از طبخ غوره مسما با مرغ، بادمجان و گوجه‌فرنگی را به صورت جداگانه سرخ کنید. در آخر و وقتی آب خورشت تبخیر شد و غذا جا افتاد، بادمجان و گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید تا آماده سرو شود.

طرز تهیه غوره مسما بادمجان با گوشت

طرز تهیه غوره مسما بادمجان با گوشت

طرز تهیه غوره مسما مجلسی با گوشت تکه‌ای درست به همان ترتیبی است که در دستور پخت غوره مسما با گوشت مرغ توضیح دادیم. برای پختن غوره مسما با گوشت باید گوشت گوسفندی تکه تکه شده را درست مانند گوشت مرغ سرخ کنید و بعد از آن، تمام مراحل طبخ این غذا با گوشت مرغ را اجرا کنید.  

طرز تهیه خورش غوره مسما با گوشت چرخ کرده

غوره مسما با گوشت چرخ‌کرده یک غذای نسبتا فوری و بسیار خوشمزه است. برای طبخ این غذا باید ابتدا مواد اولیه آن را به ترتیبی که در ادامه می‌خوانید، آماده کنید.

مواد لازم غوره مسما برای ۸ نفر

گوشت چرخ‌کرده

۶۰۰ گرم

پیاز متوسط

۲ عدد

غوره بدون هسته

یک‌دوم لیوان

رب گوجه‌فرنگی

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

گوجه‌فرنگی متوسط

۴ عدد

بادمجان متوسط

۶ عدد

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه

به اندازه لازم

 

طرز تهیه غوره مسما رشتی با گوشت چرخ‌کرده

پیاز نگینی خرد شده را با روغن تفت دهید تا کاملا سبک و شیشه‌ای شود. سپس، به آن گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید. بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا رنگ رب کاملا باز شود. سپس، به آن مقداری آب اضافه کنید تا گوشت با حرارت ملایم کاملا بپزد. وقتی آب خورشت کمی تبخیر شد، بادمجان و گوجه‌فرنگی که جداگانه سرخ کرده‌اید را به قابلمه اضافه کنید. بعد از چند دقیقه نیز غوره را درون قابلمه بریزید و صبر کنید تا این خورشت خوشمزه کاملا جا بیفتد.

طرز تهیه مرغ ترش با غوره

اگر به طعم مرغ ترش علاقه دارید، می‌توانید آن را بدون استفاده از رب انار نیز طبخ و امتحان کنید. برای درست کردن این نوع مرغ ترش، آنچه در طرز تهیه غوره مسمای گیلانی توضیح دادیم، اجرا می‌شود. در این روش، رب انار حذف شده و غوره، رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی جایگزین آن خواهد شد.

نکات و فوت و فن پخت غوره مسما

غوره مسما خوشمزه

  • برای غلیظ‌تر شدن خورشت غوره مسما می‌توانید به آن مقداری آرد اضافه کنید.
  • برای ترش‌ شدن طعم این غذا می‌توانید به آن آبغوره یا گرد غوره بیفزایید.
  • دارچین و زعفران به این غذا عطر و طعمی جذاب‌تر می‌بخشد.

کلام آخر

غوره مسما بادمجان یکی از غذاهای محلی گیلان است. این غذای شمالی خوشمزه در شهرهای گیلان با گوشت مرغ، گوسفند یا اردک درست می‌شود. در بعضی از مناطق گیلان نیز از ماهی شور و سیر تازه استفاده می‌کنند. شما هم اگر به طبخ یک غذای ایرانی اصیل و خوشمزه فکر می‌کنید، می‌توانید همین حالا غوره مسما را به یکی از روش‌هایی که توضیح دادیم، بپزید.

سؤالات رایج

چرا غوره مسما تلخ می شود؟

اگر روش‌های لازم برای گرفتن تلخی بادمجان را به کار نبرید، ممکن است این غذا تلخ شود.

چه نوع گوشتی برای غوره مسما مناسب است؟

گوشت سینه یا ران مرغ، گوشت چرخ‌کرده یا گوشت تکه‌ای هر سه برای طبخ این غذا مناسب هستند. در برخی از دستورهای پخت شمالی از ماهی شور یا گوشت اردک نیز برای پخت این غذا استفاده می‌شود.

برای غوره مسما چه غوره ای مناسب است؟

غوره عسگری بدون هسته.