غذاهای محلی مامان‌پز؛ فرصتی برای تجربه طعم اصیل غذاهای ایرانی

غذاهای محلی مامانپز؛ فرصتی برای تجربه طعم اصیل غذاهای ایرانی

غذاهای محلی بخشی از هویت هر شهر و روستا هستند. این غذاها بر اساس شرایط زندگی مردم هر منطقه طبخ می‌شوند و مردم محلی برای تهیه آنها روش‌های خاص خود را دارند. این غذاها معمولا از مواد اولیه‌ای تازه درست می‌شوند و مقوی و سرشار از انرژی هستند. حالا تصور کنید که چنین غذاهایی وارد منوی غذای کارکنان شرکت شما شود. چه چیزی بهتر از این؟ مامانپز به عنوان یک سرویس آنلاین تهیه غذای خانگی و غذای سازمانی توانسته بسیاری از غذاهای محلی را در فهرست غذاهای خود بگنجاند. در این مطلب، شما را با غذاهای محلی متنوع مامانپزی‌ها بیشتر آشنا می‌کنیم.

چرا غذاهای محلی مامانپز؟

غذای خوشمزه محلی

پیش از آنکه بخواهیم غذاهای محلی مامانپز را معرفی کنیم، باید به این سؤال مهم پاسخ بدهیم که اصلا چه دلیلی دارد که غذاهای محلی مامانپز را به عنوان غذای شرکتی روی میز ناهار کارکنان بگذاریم؟ پاسخ به این سؤال ۲ علت مهم دارد.

اول از همه، اینکه غذاهای محلی زمانی عطر و طعم اصیل خود را پیدا می‌کنند که واقعا خانگی باشند. بله، در منوی بسیاری از رستوران‌ها و کترینگ‌ها ممکن است رد پایی از غذاهای محلی پیدا کنید، اما این غذاها همیشه هم طعم اصیل غذاهای سنتی را ندارند. غذای محلی سرو شده در مامانپز شما را به یاد خاطره غذاخوری‌های محلی در شهرهای مختلف ایران میندازد. دلیل آن هم کاملا واضح است؛ مامان‌های مامانپزی دستورپخت اصلی این غذاها را می‌دانند.

علاوه بر این، فهرست غذاهای محلی در مامانپز به یک شهر یا منطقه محدود نمی‌شود. در مامانپز هم غذاهای محلی شمال کشور سرو می‌شوند و هم غذاهای جنوبی طرفدار دارند. غذاهای محلی شهرهایی مثل قزوین، شیراز و اصفهان هم در منوی مامانپز به چشم می‌خورند. همین تنوع غذایی می‌تواند کارکنان شرکت شما را پس از یک روز کاری خسته‌کننده سرحال بیاورد. آنها با دیدن چنین غذاهایی روی میز ناهارخوری شرکت، به گذشته‌های دور سفر می‌کنند. شاید خاطره سفری هیجان‌انگیز به یکی از شهرهای ایران زیبا برایشان تداعی شود. همین نکته به تنهایی برای تجدید قوا در وقت ناهار کافی نیست؟

در مامانپز ثبتنام کن

محبوب‌ترین غذاهای محلی در مامانپز

در مامانپز بیش از ۱۰۰ غذا تهیه و ارسال می‌شود. در این میان حدود ۲۰ غذای مامانپز جزو غذاهای محلی به شمار می‌روند. این غذاها شامل خوراک‌ها و چلوها می‌شوند. شما می‌توانید برای تهیه غذای کارکنان خود با توجه به ذائقه آنها و بودجه شرکت چند غذای محلی را هم در فهرست سفارشات خود بگنجانید.

۱. آش سبزی شیرازی؛ غذایی از دیار بهارنارنج‌ها

آش سبزی شیرازی؛ غذایی از دیار بهارنارنج‌ها

آش سبزی یکی از غذاهای پرطرفدار است. این غذای خوشمزه را می‌توان به عنوان میان‌وعده، صبحانه یا ناهار روی میز غذاخوری شرکت گذاشت. آش سبزی مامانپز همان ترکیبات اصلی را دارد که شیرازی‌ها برای پخت این غذا به کار می‌برند. این آش عطر و طعمی واقعا خانگی دارد و کارمندان خسته را سر ذوق می‌آورد.

۲. چلو خورش ترش واش از بهشت گیلان

چلو خورش ترش واش یکی غذای محبوب گیلانی است. این غذا را باید با سبزی معطر محلی طبخ کنید تا طعم اصیل آن هویدا شود. چلو خورش ترش واش مامانپز این ویژگی مهم را دارد. این غذای محلی یکی از محبوب‌ترین غذاهای شرکتی مامانپز است. مشتریان این سرویس آنلاین تا به حال بیش از هزار بار ترش واش را سفارش داده‌اند. نتیجه هم این بوده که بیشتر آنها از طعم این غذا کاملا راضی بوده‌اند.

۳.  قیمه نثار قزوینی

قیمه نثار قزوینی

قیمه نثار را باید یکی از رنگین‌ترین غذاهای محلی ایران دانست. این پلومخلوط جذاب یکی از غذاهای مجلسی قزوینی‌ها به شمار می‌رود. وجود این غذای ایرانی در فهرست غذاهای شرکت، مهمانی‌ها و دورهمی‌ها مهمانان هر سفره‌ای را هیجان‌زده می‌کند. قیمه نثار قزوینی در مامانپز به صورت دیسی یا پرسی سرو می‌شود. بنابراین، می‌توانید با توجه به رویداد یا مراسم مورد نظر خود و بر اساس اندازه‌ای که می‌خواهید آن را سفارش بدهید.

۴. کوفته تبریزی

این کوفته خوشمزه یکی از غذاهای محلی محبوبی است که مدیران شرکت‌ها اغلب آن را به فهرست سفارشات خود اضافه می‌کنند. این غذای سنتی زمانی عطر مدهوش‌کننده‌ای دارد که با استفاده از مواد اولیه‌ای تازه درست شود. علاوه بر این، سرآشپز باید تمام فوت و فن‌های لازم برای جا افتادن کوفته را بداند. به عنوان مثال، اگر لپه و برنج این کوفته کاملا مغزپخت نشده باشند، کوفته اصطلاحا وا می‌رود. برای خوشمزه‌تر شدن این غذا هم باید از گوشت ترکیبی استفاده کنید. این نکات را کسی می‌داند که تجربه کافی داشته باشد. مامان‌های مامانپز این ویژگی مهم را دارند. کوفته تبریزی مامانپزی‌ها شما را به رستوران‌های محلی در بازار تبریز می‌برد.

۵. میرزاقاسمی

میرزاقاسمی

این غذای سنتی یکی از اصلی‌ترین غذاها در مامانپز است. برای پخت این غذا هم می‌توان بادمجان را به صورت کبابی استفاده کرد و هم به شکل سرخ‌شده. فرقی نمی‌کند که شما کدام یک از این روش‌ها را ترجیح بدهید چون میرزاقاسمی‌های این سرویس آنلاین به هر دو روش طبخ می‌شوند. پس اگر می‌خواهید میرزاقاسمی را به فهرست غذاهای شرکت یا سازمان خود اضافه کنید، سفارش آنلاین از مامانپز بهترین گزینه است. به هرحال، پخت این غذا ترفندهای خاصی دارد که مادران ایرانی آن را بهتر از هر کسی می‌دانند.

۶. سمبوسه سیب‌زمینی

برای خوردن سمبوسه‌ای اصیل و خوشمزه لازم نیست که تا لشکرآباد اهواز بروید. در مامانپز این غذای خانگی به بهترین شکل تهیه و ارسال می‌شود. سمبوسه‌های این سرویس آنلاین تنوع بسیاری دارند و معمولا در کنار آنها سسی سرو می‌شود که شما را شگفت‌زده می‌کند. این غذای محلی گزینه‌ای مناسب برای غذای سازمانی است. کارمندان می‌توانند این خوراک سبک و مقوی را به عنوان میان‌وعده یا ناهار نوش جان کنند.

۷. چلو خورش قلیه ماهی؛ غذایی از جنوب

قلیه ماهی

قلیه ماهی هم یکی دیگر از غذاهای محلی پرطرفدار در مامانپز است. برای آنکه قلیه ماهی طعمی بی‌نظیر پیدا کند، باید تمام شرایط طبخ آن مو به مو اجرا شوند. در وهله اول، باید از ماهی تازه استفاده شود تا مزه واقعی قلیه خود را نشان بدهد. علاوه بر این، تا زمانی که تمام فوت و فن‌های مربوط به طبخ  قلیه ماهی رعایت نشود، این غذا به اندازه کافی جا نمیفتد. به نظر شما چه کسی این ترفندها را بهتر از هر کسی می‌داند؟ بله، مادران ایرانی.

۸. چلو خورش بامیه

این چلوخورش فصلی را هم باید با مواد اولیه تازه طبخ کنید. اصلا مگر ویژگی اصلی غذاهای محلی همین نیست؟ بنابراین، توصیه می‌کنیم تا در فصل بهار و تابستان که بامیه‌ها به بار می‌نشینند، مهمان مادران ایرانی در مامانپز شوید تا طعم اصیل چلو خورش بامیه را بچشید.

۹. کلم پلو تهرانی

کلم پلو

کلم پلو یکی دیگر از غذاهای مقوی محلی است. برای طبخ این غذا در هر شهر و دیار روش مخصوصی وجود دارد. شیرازی‌ها برای پختن این غذا از سبزی‌های مخصوص استفاده می‌کنند. در ترکیبات کلم پلوی تهرانی هم رب گوجه‌فرنگی و زعفران دم‌کرده به چشم می‌خورد. آنچه در حال حاضر در مامانپز سرو می‌شود، همان کلم پلوی تهرانی است. این غذای خانگی یکی از محبوب‌ترین غذاهای مامانپزی‌هاست که شما هم می‌توانید آن را به عنوان غذای شرکتی روی میز ناهارخوری کارکنان خود بگذارید.

سایر غذاهای محلی ایرانی

غذاهای محلی ایران به اندازه این سرزمین و شهرها و روستاهای آن است اما در ادامه فهرست غذاهای محلی، می‌توان به نام‌هایی که در ادامه می‌خوانید هم اشاره کرد.

خورش هویج

خورش هویج یکی از غذاهای محلی تبریز است که برای طبخ آن از هویج، گوشت تکه‌ای، پیاز و آلو استفاده می‌کنند. برای درست کردن این خورشت لذیذ تبریزی باید پیاز و گوشت را تفت بدهید و  به آن چند لیوان آب اضافه کنید. اجازه بدهید تا گوشت مغزپخت شود. سپس، به آن زعفران دم‌کرده و هویج تفت داده شده بیفزایید. پس از چند دقیقه هم آلو خورشتی که خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید. بعد از اینکه خورشت کاملاً جا افتاد می‌توانید آن را سرو کنید.

آش ترخینه

آش ترخینه

این آش یکی از محبوب‌ترین انواع آش ایرانی به شمار می‌رود. برای پختن آش ترخینه به روش ایلامی‌ها باید ترخینه را از عطاری‌ها تهیه کنید. این آش با ترکیب کردن و پختن حبوباتی همچون لوبیا، نخود و عدس، سبزیجات معطر محلی و ترخینه درست می‌شود. شما باید حبوبات را بپزید و به آنها ترخینه اضافه کنید. در آخر هم سبزی معطر یا سبزی آش را به آن بیفزایید و صبر کنید تا آش کاملاً جا بیفتد.

گوزلمه

گوزلمه یکی از غذاهای محلی و ساده ارومیه است. برای طبخ این غذا باید سیر را با روغن محلی تفت دهید و به آن زردچوبه اضافه کنید. بعد از آن تخم‌ مرغ را درون تابه بشکنید. ماست چکیده محلی و آب را هم روی قابلمه با حرارت ملایم بگذارید تا ماست رقیق شود. در نهایت، ترکیب سیر و تخم مرغ را به آن اضافه کنید.

خورش ماست

خورش ماست

خورش ماست زعفرانی غذای مردم نصف جهان است. این غذای محلی که برخی آن را نوعی دسر ایرانی می‌دانند از ترکیب ماست چکیده، زعفران دم‌کرده و گوشت گوسفندی ریش ریش شده درست می‌شود. به‌هرحال، فرقی نمی‌کند که خورش ماست را دسر بدانید یا یک غذای محلی؛ چشیدن طعم این خورش مثل خوردن دوغ و گوشفیل اصفهانی واجب است!

آش دوغ

اردبیلی‌ها غذاهای محلی خوشمزه‌ای دارند اما یکی از مشهورترین آنها آش دوغ است. این آش محلی پرطرفدار از ترکیب برنج، نخود، سبزی آش، دوغ محلی و سیر داغ فراوان درست می‌شود. آش دوغ را می‌توانید در شب‌های بلند زمستان امتحان کنید تا سرمای هوا را کمتر احساس کنید.

بریان

بریان

بریان که برخی از افراد آن را به اشتباه با نام بریانی می‌شناسند، یکی از لذیذترین غذاهای محلی اصفهان است. طبخ این غذای دوست‌داشتنی از پختن گوشت و دنبه گوسفندی و پیاز و چرخ کردن آنها شروع می‌شود. شما باید این ترکیب را در قاشق‌های مخصوص سرخ کردن بریان که به آنها کفگیر بریانی یا یقلوی می‌گویند سرخ کنید. در نهایت هم آن را روی نان تازه بریزید و به آن جگر سفید گوسفند و پیاز که پخته و چرخ کرده‌اید اضافه کنید.

کباب بختیاری

این کباب که در مناطق اطراف استان چهارمحال و بختیاری خورده می‌شود، یکی از لذیذترین کباب‌های ایرانی است. برای درست کردن این کباب محبوب ایل بختیاری، فیله مرغ و گوشت تازه گوسفندی را با ماست چکیده، پیاز، زعفران، کره، نمک و فلفل مزه‌دار و کباب می‌کنند.

شله مشهدی

امکان ندارد که از اهالی مشهد نام غذاهای محبوبشان را بپرسید و نام شله مشهدی را از زبان آنها نشنوید. این غذای خوشمزه که یکی از غذاهای نذری مشهدی‌ها در مناسبت‌های مذهبی است، از ترکیب کردن و پختن برنج، گوشت، پیاز، بلغور گندم، نخود، ماش و لوبیا درست می‌شود.

فلافل اهوازی

فلافل اهوازی

فلافل غذایی بین‌المللی است اما مردم اهواز برای طبخ آن روش خاص خود را دارند. این غذای پرطرفدار جنوبی با چرخ کردن نخود خیس خورده، پیاز، سیر، گشنیز و جعفری و سرخ کردن آن درست می‌شود. برای خوشمزه‌تر شدن ساندویچی که از فلافل درست می‌کنید هم می‌توانید سس‌های تندی مثل سس انبه را امتحان کنید.

خورش خلال

خورش خلال کرمانشاهی یکی دیگر از غذاهای محلی ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. این خورشت محلی از ترکیب گوشت خورشتی، خلال بادام، پیاز، زرشک و رب گوجه‌فرنگی درست می‌شود. برای سرو خورش خلال می‌توانید از پلوی زعفرانی یا نان تازه استفاده کنید.

چکدرمه

چکدرمه غذای محلی مردم ترکمن استان گلستان است. مراحل پخت این غذا که ظاهری شبیه به لوبیا پلو دارد، با تفت دادن گوشت و پیاز و اضافه کردن آب و رب گوجه‌فرنگی به آن شروع می‌شود. پس از اینکه گوشت کمی پخته شد هم به آن برنج خیس خورده اضافه می‌کنند و آن را دم می‌کنند.

اکبر جوجه

اکبر جوجه

شما هم احتمالاً در آخرین سفری که به استان مازندران داشته‌اید، یکی از بهترین غذاهای محلی عمرتان یعنی اکبر جوجه را خورده‌اید. هر زمان که بخواهید می‌توانید این خاطره خوش را تکرار کنید. فقط کافیست مرغ یا جوجه را با پیاز، ادویه و زعفران دم‌کرده مزه‌دار کنید و همراه با کره سرخ کنید. به همین سادگی خاطره خوش آخرین سفر شما به شمال ایران تکرار خواهد شد.

خورش به آلو

این غذای محلی اصفهان یکی از غذاهای زمستانی خوشمزه‌ای است که می‌توانید آن را در خانه به راحتی بپزید. برای پختن این غذا باید گوشت و پیاز را تفت دهید و همراه با آب بپزید. پس از مغزپخت شدن گوشت هم میوه به که خرد شده را کمی تفت دهید و همراه با آلو بخارای خیس خورده و رب گوجه‌فرنگی به قابلمه اضافه کنید. بعد از اینکه خورش به آلو کاملاً جا افتاد، آن را با پلوی زعفرانی نوش جان کنید.

شما بگویید

سرو غذاهای محلی به عنوان غذای کارکنان شرکت فواید بسیاری دارد که در این مطلب به آنها اشاره کردیم. مامانپز به عنوان سرویس آنلاین تهیه غذای خانگی توانسته غذاهای محلی را با طعمی مثال‌زدنی وارد منوی غذای شرکت‌های بزرگ و کوچک کند. آیا شما تا به حال، این غذاها را از مامانپز سفارش داده‌اید؟ به نظر شما جای کدام غذای محلی در فهرست غذاهای این سرویس آنلاین خالیست؟