اگر برای ناهار فردا به فکر یک غذای ایرانی با طعمی فوقالعاده خوشمزه هستید، پیشنهاد میکنیم که به تاس کباب هم فکر کنید. این غذای لذیذ ایرانی از گذشته تاکنون یکی از غذاهای اصلی برنامه غذایی ایرانیها محسوب میشود. تاس کباب در هر شهر دستورپخت خاص خود را دارد که همه آنها اشتهای هر فرد بدغذایی را باز میکنند. در این مطلب، دستورپخت اصلی این غذای ایرانی و نکات خوشمزه شدن تاس کباب آن را میخوانید.
طرز تهیه تاس کباب تهرانی

تاس کباب برای کسانی که به غذاهای گوشتی مثل خوراک راگو با گوشت یا یتیمچه ترکی علاقه دارند، یکی از بهترین انتخابهاست. اگر این غذا را با گوشت تازه بپزید، طعم آن برای همیشه در ذهنتان ماندگار خواهد شد. پس گوشت تازه و مواد اولیهای که از آنها نام میبریم را آماده کنید و طرز تهیه تاس کباب با گوشت تکه ای را گام به گام اجرا کنید تا طعم یکی از بهترین غذاهای عمرتان را بچشید.
مواد لازم تاس کباب برای ۳ نفر
| گوشت راسته گوسفند | ۳۰۰ گرم |
| دنبه گوسفند | ۶۰ گرم |
| پیاز زرد متوسط | ۲ عدد |
| هویج | ۱ عدد |
| سیبزمینی متوسط | ۲ عدد |
| گوجهفرنگی متوسط | ۲ عدد |
| رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| سیر | در صورت تمایل ۱ حبه |
| چوب دارچین | ۱ یا ۲ تکه |
| آبغوره | ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری |
| عصاره زعفران | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
| نمک و ادویهها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر تخم گشنیز | به میزان لازم |
مرحله اول از طرز تهیه تاس کباب با گوشت گوسفندی
برای اینکه تاس کباب بافتی نرم و لطیف داشته باشد و در عین حال ترد و خوشمزه شود، باید در طبخ آن از گوشت گوسفند استفاده کنید. بهترین قسمت از گوشت گوسفند برای تاس کباب هم گوشت راسته است. این گوشت در اطراف ستون فقرات گوسفند قرار دارد و از آنجایی که کمتر از سایر اعضای بدن او حرکت کرده، نرمتر است. این گوشت چربی کمتری دارد. بنابراین، میتوانید در کنار آن دنبه تازه گوسفند هم به کار ببرید تا به گوشتی با چربی متعادل برای غذایی سالم تبدیل شود.
دقت داشته باشید که گوشتی را انتخاب کنید که تازه است. موقع خرید، گوشت را کاملا بررسی کنید تا تمیز باشد. چربی گوشت گوسفندی تازه سفت و سفیدرنگ است. این گوشت بوی نامطبوعی ندارد.
مرحله دوم از طرز تهیه تاس کباب با گوشت تکه ای
پیاز زرد بهترین انتخاب برای طبخ تاس کباب است. این پیاز را باید به صورت حلقههای نازک خرد کنید. سپس، آن را درون تابهای که با روغن چربشده بچنید. اجازه بدهید تا پیاز کمی در روغن بماند و کمی سبک شود.
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت

گوشت گوسفندی تازه که کاملا شستهاید را به صورت مکعبی خرد کنید. گوشتهای خرد شده را یکی یکی روی پیازها بچینید. سپس، دنبه خرد شده را لابهلای گوشتها جا بدهید.
مرحله چهارم: افزودن سیر، هویج، گوجهفرنگی و سیبزمینی
در مرحله بعدی، سیر له شده و چوب دارچین را به همراه هویج که حلقهای خرد شده روی گوشت بچینید. بعد از آن هم نوبت به گوجهفرنگی میرسد. گوجهفرنگی که حلقهای خرد شده را هم مثل بقیه مواد درون تابه بگذارید. در نهایت، سیبزمینی که به صورت نازک و ورقهای خرد کردهاید را روی مواد داخل تابه بچینید. حالا نمک و مخلوط ادویهها را روی تمام مواد بپاشید.
مرحله آخر از طرز تهیه تاس کباب با گوشت گوسفندی
رب گوجهفرنگی را باید پیش از اضافه کردن به تابه آماده کنید. برای این کار، رب را داخل تابهای به همراه کمی روغن تفت دهید. سپس، آبغوره و عصاره زعفران را به آن اضافه کنید. وقتی رب خوشرنگ شد، آن را روی مواد تابه تاس کباب بریزید. حالا درب تابه را ببندید و اجازه بدهید تا گوشت آب بیاندازد و به مدت ۳ تا ۴ ساعت کاملا بپزد. این غذا را میتوانید با نان و سبزی تازه یا پلوی زعفرانی نوش جان کنید.
طرز تهیه تاس کباب با گوشت چرخ کرده قلقلی

تاس کباب با گوشت قلقلی را میتوان یک تاس کباب فوری دانست. این غذا با گوشت چرخ کرده را با نام تاس کباب تبریزی هم میشناسند. اگر این غذای اصیل ایرانی را با گوشت چرخکرده یا کوفته قلقلی بپزید در مقایسه با طرز تهیه تاس کباب ساده بسیار سریعتر پخته میشود. برای شروع، مواد لازم این غذای سنتی را آماده کنید.
مواد لازم تاس کباب با گوشت چرخکرده برای ۸ نفر
| گوشت چرخکرده | ۱ کیلوگرم |
| سیبزمینی | ۱ کیلوگرم |
| پیاز | ۴ عدد |
| گوجهفرنگی | ۱ کیلوگرم |
| سبزی معطر خشک یا ساطوری شده | ۱ قاشق غذاخوری |
| رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| آبلیموی تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
| نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری | به میزان لازم |
دستور پخت تاس کباب
برای طبخ این غذای خوشمزه ایرانی، ابتدا باید نیمی از پیاز را رنده و با گوشت چرخکرده، نمک، ادویهها و سبزی ترکیب کنید. سپس، آن را به صورت کوفته قلقلی با اندازه متوسط سرخ کنید. حالا گوجهفرنگی و سیبزمینی را به ترتیب روی آن بچینید. در ظرف را ببندید و بعد از اینکه آب گوجهفرنگی تبخیر شد، به آن رب و آبلیمو را اضافه کنید. حالا صبر کنید تا تاس کباب روی حرارت ملایم کاملا بپزد و جا بیفتد.
تاس کباب مرغ و بادمجان

تاس کباب با مرغ هم یک نوع تاس کباب مجلسی است که میتواند مهمانهای شما را از طعم غذا شگفتزده کند. این غذای خوشمزه و پرطرفدار با مواد اولیه نسبتا سادهای آماده میشود و روش طبخ آن اصلا کار پیچیدهای نیست. برای درست کردن این تاس کباب، به مواد اولیه زیر نیاز دارید.
مواد لازم تاس کباب مرغ دونفره
| گوشت مرغ | ۱۵۰ گرم |
| بادمجان بزرگ | ۱ عدد |
| سیبزمینی | ۳ عدد |
| پیاز | ۱ عدد |
| فلفل دلمهای | ۱ عدد |
| گوجهفرنگی بزرگ | ۱ عدد |
| زعفران دمکرده | ۱ قاشق چایخوری |
| رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| نمک و فلفل | به اندازه لازم |
دستور پخت تاس کباب با مرغ و بادمجان
رب گوجهفرنگی را همراه با کمی روغن درون تابه تفت دهید. وقتی رنگ رب باز شد، به آن مقداری آب اضافه کنید تا سس تاس کباب آماده شود. در ادامه طرز تهیه تاس کباب مرغ و سیب زمینی با بادمجان، درون یک تابه بزرگتر، ابتدا پیاز حلقهای خرد شده را بچینید. سپس، روی آن به ترتیب، مرغ خرد شده، سیبزمینی گرد خرد شده و بادمجان خرد شده را روی آن بچینید. سس تاس کباب را هم همراه با زعفران را روی آن بریزید. اجازه بدهید تا گوشت مرغ کاملا بپزد. در نهایت، به آن فلفل دلمهای حلقهای خرد شده و گوجهفرنگی حلقهای شده را اضافه کنید. حالا صبر کنید تا تاس کباب روی حرارت ملایم کاملا جا بیفتد.
تاس کباب مرغ با لوبیا سبز هم به همین ترتیب آماده میشود، فقط باید به جای بادمجان به آن لوبیا سبز درشت خرد شده اضافه کنید.
طرز تهیه تاس کباب با گوشت چرخ کرده و بادمجان
برای درست کردن این مدل تاس کباب باید ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ورز دهید و به صورت کوفته قلقلی در بیاورید. پس از آن، کوفته قلقلیها را کمی در روغن تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. از این کوفته قلقلیها به جای گوشت مرغ در دستور پخت تاس کباب با مرغ و بادمجان استفاده کنید.
راه دیگری که برای طبخ این غذا با گوشت چرخ کرده دارید، این است که ابتدا گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز نگینی خرد شده تفت دهید. سپس، سیب زمینی، بادمجان، فلفل دلمهای و گوجه فرنگی را به همان ترتیبی که در دستور پخت تاس کباب با مرغ و بادمجان توضیح داده شد، روی آن بچینید و اجازه بدهید تا خوراک با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
طرز تهیه تاس کباب اصفهانی

تاس کباب به و آلو هم درست مانند تاس کباب با گوشت تکهای درست میشود، با این تفاوت که موقع چیدن مواد لازم غذا روی یکدیگر، باید به و آلو بخارا را هم روی همه آنها بچینید. اگر قصد دارید این غذا را برای ۳ نفر آماده کنید، علاوه بر مواد اولیهای که در طرز تهیه تاس کباب با گوشت تکهای توضیح دادیم، به ۱ عدد به و ۱۰ عدد آلو بخارا هم نیاز دارید. برای اینکه به تاس کباب را شیرین نکند هم به آن آبلیمو یا آبغوره بیشتری اضافه کنید.
تاس کباب مشهدی، تاس کباب اصفهانی و تاس کباب یزدی به این روش آماده میشوند اما طعم تاس کباب اصفهانی کمی شیرین است.
تاس کباب رژیمی
تاس کباب بدون گوشت هم به روش تاس کباب ساده آماده میشود اما در آن گوشت به کار نمیرود. مواد اولیه این غذا پیاز، قارچ، هویج، سیبزمینی، بادمجان، گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی، آلو بخارا، آبلیمو، نمک، فلفل و زردچوبه هستند.
البته، اگر قصد طبخ این غذا با گوشت را دارید، میتوانید از گوشت چرخ کرده مرغ استفاده کنید. طرز تهیه تاس کباب با گوشت چرخ کرده رژیمی با روش طبخ این غذا با گوشت چرخ کرده و بادمجان که قبلاً درباره آن توضیح دادیم، هیچ تفاوتی ندارد.
تاس کباب با گوشت بوقلمون
خوراک تاس کباب با گوشت بوقلمون هم غذایی لذیذ و مجلسی است. این غذا با گوشت بوقلمون در مقایسه با تاس کباب با گوشت مرغ دیرتر آماده میشود اما نتیجه آشپزی شما قطعا خوشمزه خواهد شد.
مواد لازم تاس کباب با گوشت بوقلمون برای ۴ نفر
| گوشت بوقلمون بدون استخوان و تکه تکه شده | ۵۰۰ گرم |
| پیاز متوسط | ۱ عدد |
| فلفل دلمهای | ۲ عدد در رنگهای مختلف |
| سیر | ۱ حبه |
| قارچ | ۵۵ گرم |
| گوجهفرنگی | ۲۰۰ گرم |
| آبلیموی تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
| نشاسته ذرت | ۱ قاشق چایخوری |
| ماست پرچرب | یکدوم پیمانه |
| نمک، فلفل و پودر رزماری | به میزان کافی |
روش پخت تاس کباب با گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون و قارچ خرد شده را درون تابه با روغن سرخ کنید. سپس، فلفل دلمهای، پیاز و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید. حالا گوجهفرنگی له شده را همراه با آبلیمو، نمک، فلفل و رزماری داخل تابه بریزید. در تابه را ببندید و برای ۲۰ دقیقه صبر کنید. در نهایت، نشاسته ذرت را با ماست ترکیب کنید و داخل تابه بریزید. حالا اجازه بدهید تا خوراک شما روی حرارت ملایم کاملا بپزد و جا بیفتد.
تاس کباب ترکی

تاس کباب ترکیهای به تاس کباب ما ایرانیها شباهت بسیاری دارد. این غذای خوشمزه معمولاً همراه با برنج خورده میشود و نوعی غذای آسان برای ناهار به شمار میرود.
مواد لازم تاس کباب ترکی برای ۴ نفر
| گوشت گوسفند بدون استخوان | ۳۰۰ گرم |
| پیاز متوسط | ۱ عدد |
| سیر | ۱ تا ۲ حبه |
| سیب زمینی بزرگ | ۱ عدد |
| هویج متوسط | ۱ عدد |
| رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| آرد سفید گندم | ۱ قاشق غذاخوری |
| نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به میزان کافی |
طرز تهیه تاس کباب ترکی
گوشت مکعبی خرد شده را همراه با کره یا روغن تفت دهید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، پیاز نگینی خرد شده و سیر رنده شده را به آن اضافه کنید. بعد از سرخ شدن سیر و پیاز، رب گوجه فرنگی و آرد را به تابه بیفزایید. وقتی رنگ رب باز شد، سیب زمینی و هویج که مکعبی خرد کردهاید را اضافه کنید. در آخر، نمک و فلفلها و دو فنجان آب درون تابه بریزید و اجازه بدهید تا تاس کباب برای یک ساعت خوب بپزد. این غذا را میتوانید همراه با نان تازه یا در کنار پلوی زعفرانی سرو کنید.
نکات خوشمزه شدن تاس کباب
- برای اینکه تاس کباب طعم بهتری داشته باشد، میتوانید ادویهها را کمکم و در هر مرحله به مواد اضافه کنید.
- تاس کباب را موقع پخت هم نزنید تا شکل جذاب خود را حفظ کند.
- برای طبخ این غذا میتوانید به جای گوشت گوسفند از گوشت فیله مرغ یا بوقلمون هم استفاده کنید.
کلام آخر
خوراک تاس کباب غذای شکار شاهان قدیم ایرانی است. این غذا در گذشته با گوشت تازه شکار آماده میشد اما امروزه برای پخت تاس کباب از گوشتها و مواد اولیه مختلفی استفاده میکنند. در هر صورت، این غذا را به هر روشی که بپزید، نتیجه آن قطعا خوشمزه خواهد شد چون آشپز شمایید.
سؤالات رایج درباره طرز تهیه تاس کباب
چاشنی تاس کباب چیست؟
چاشنی این غذای اصیل ایرانی ترشی یا سبزی خوردن تازه و ماست است.
تاس کباب غذای محلی کدام شهر است؟
تاس کباب با گوشت تکهای و به روش ساده تاس کباب اردبیل است اما در شهرهای دیگر هم دستورهای پخت مختلفی برای تاس کباب وجود دارد.

